Alice + Gunilla = sant!

11 maj 2015 • < 1 min

Kulturminister Alice Bah Kuhnkes insta-kramande med riksbibliotekarien Gunilla Herdenberg har blivit en riktig snackis. Under biblioteksdagarna i Lund la kulturministern...

ABK riksbiblKulturminister Alice Bah Kuhnkes insta-kramande med riksbibliotekarien Gunilla Herdenberg har blivit en riktig snackis. Under biblioteksdagarna i Lund la kulturministern ut en tät närbild, där Alice Bah Kuhnke till synes sniffar på Gunilla Herdenbergs kind och öra.

Hittills har 102 personer gillat bilden, som togs vid Biblioteksdagarna med Svensk biblioteksförenings årskonferens. Kulturministern skriver själv på Instagram om fototillfället:

”Jag har sedan länge närt en romantisk dröm om att en dag få arbeta på bibliotek. Jag synar inte huruvida min ide om dagar omgärdade av litteratur och ohämmade möjligheter till förkovran är med verkligheten överensstämmande… Utan låter dom fortsätta vara drömmar och framtida möjligheter. Och – när sällsynta tillfällen erbjuds, som idag i Lund, på Biblioteksföreningens hundraårsmöte, trycker jag mig tätt tätt intill en av mina idoler, Sveriges Riksbibliotekaries (ja jag vet UNDERBAR titel) Gunilla Herdenberg, och snosar med avund och respekt in hennes stora lycka! Hon doftar tålamod, kompetens och hägg. #demokrati #bibldag15 #bibliotekensstorhetstidkommer #iblandmåstemanpassapå @kungbib @callenathanson @gherdenberg”

Kommentarerna från andra Instagram-användare är positiva:

”Å så fint skrivet”,”Tack för att du kom Alice – du var grym!”, ”Du är då skön”, ”Yey!”, ”… skönt att höra att chefen luktade gott”, ”Haha! Min chef!”.

FOTO: Alice Bah Kuhnke/Instagram

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Edholm om skolbiblioteken: "Man måste börja nånstans"

Det är upp till lärosätena att åtgärda bristen på skolbibliotekarier. Det är ett besked från skolminister Lotta Edholm när hon besöker Bibliotekshögskolan i Borås. "Det är klart att unga människor får upp ögonen för yrket. Och när söktrycket ökar är det naturligt att utöka antalet platser."

11 apr 2024 • 5 min

Reportage

Hon vill knyta ihop Europas bibliotek

Axiells nya vd Maria Wasing har stora tankar om tillväxt och bolaget betydelse. Men fler bibliotek än de i Nacka räknar hon inte med att företaget kommer att driva. ”Inte strategiskt viktigt för oss.”

9 apr 2024 • 6 min

Internationellt

Böckerna som censureras mest

Försöken att få bort böcker som handlar om sex, hbqi-frågor eller rasism eskalerar i USA. Här är de tio böcker som ansågs farligast 2023 och som plockades bort mest från bibliotekshyllorna.

8 apr 2024 • < 1 min

Essä

En kamp för herravälde och profit

Traditionell vetenskaplig publicering utmanas av idén om öppen tillgång. Gustaf Nelhans skriver om risker och svårigheter och om hur forskarsamhället måste förändras för att idealet ska bli verklighet.

3 apr 2024 • 7 min

Nyheter

Blev du lurad?

Färgkoordinerade böcker i Höganäs, litteratur för vänsterhänta i Järfälla och utlån av sol-el i Ljungby. Många bibliotek skämtade på första april.

2 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Lätt att få jobb för bibliotekarier

I takt med att AI används alltmer kommer bibliotekariernas kompetens att bli mer eftertraktad. Det spår Saco i sin senaste rapport och slår fast att det kommer att vara fortsatt lätt för bibliotekarier att hitta jobb.

27 mar 2024 • < 1 min