Alice + Gunilla = sant!

11 maj 2015 • < 1 min

Kulturminister Alice Bah Kuhnkes insta-kramande med riksbibliotekarien Gunilla Herdenberg har blivit en riktig snackis. Under biblioteksdagarna i Lund la kulturministern...

ABK riksbiblKulturminister Alice Bah Kuhnkes insta-kramande med riksbibliotekarien Gunilla Herdenberg har blivit en riktig snackis. Under biblioteksdagarna i Lund la kulturministern ut en tät närbild, där Alice Bah Kuhnke till synes sniffar på Gunilla Herdenbergs kind och öra.

Hittills har 102 personer gillat bilden, som togs vid Biblioteksdagarna med Svensk biblioteksförenings årskonferens. Kulturministern skriver själv på Instagram om fototillfället:

”Jag har sedan länge närt en romantisk dröm om att en dag få arbeta på bibliotek. Jag synar inte huruvida min ide om dagar omgärdade av litteratur och ohämmade möjligheter till förkovran är med verkligheten överensstämmande… Utan låter dom fortsätta vara drömmar och framtida möjligheter. Och – när sällsynta tillfällen erbjuds, som idag i Lund, på Biblioteksföreningens hundraårsmöte, trycker jag mig tätt tätt intill en av mina idoler, Sveriges Riksbibliotekaries (ja jag vet UNDERBAR titel) Gunilla Herdenberg, och snosar med avund och respekt in hennes stora lycka! Hon doftar tålamod, kompetens och hägg. #demokrati #bibldag15 #bibliotekensstorhetstidkommer #iblandmåstemanpassapå @kungbib @callenathanson @gherdenberg”

Kommentarerna från andra Instagram-användare är positiva:

”Å så fint skrivet”,”Tack för att du kom Alice – du var grym!”, ”Du är då skön”, ”Yey!”, ”… skönt att höra att chefen luktade gott”, ”Haha! Min chef!”.

FOTO: Alice Bah Kuhnke/Instagram

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Tror på effekt av tillträdesförbudet

I sin bok Stök på bibliotek konstaterar Gunnar Rensfeldt att varken stöket eller varianter av tillträdesförbud är något nytt. Han tror att lagen om tillträdesförbud kommer att göra skillnad.

19 jan 2023 • 4 min

Politik

Debatt om anmälningsplikt, armlängds avstånd och hat och hot

Bibliotek ska vara tillgängliga för alla – men skuggsamhället måste bekämpas, skriver kulturminister Parisa Liljestrand i sitt svar på Lawen Redars två interpellationer som nu debatteras i riksdagen. ”Vilka undantag som ska finnas från anmälningsplikten behöver utredas närmare.”

17 jan 2023 • < 1 min