Alice + Gunilla = sant!

11 maj 2015 • < 1 min

Kulturminister Alice Bah Kuhnkes insta-kramande med riksbibliotekarien Gunilla Herdenberg har blivit en riktig snackis. Under biblioteksdagarna i Lund la kulturministern...

ABK riksbiblKulturminister Alice Bah Kuhnkes insta-kramande med riksbibliotekarien Gunilla Herdenberg har blivit en riktig snackis. Under biblioteksdagarna i Lund la kulturministern ut en tät närbild, där Alice Bah Kuhnke till synes sniffar på Gunilla Herdenbergs kind och öra.

Hittills har 102 personer gillat bilden, som togs vid Biblioteksdagarna med Svensk biblioteksförenings årskonferens. Kulturministern skriver själv på Instagram om fototillfället:

”Jag har sedan länge närt en romantisk dröm om att en dag få arbeta på bibliotek. Jag synar inte huruvida min ide om dagar omgärdade av litteratur och ohämmade möjligheter till förkovran är med verkligheten överensstämmande… Utan låter dom fortsätta vara drömmar och framtida möjligheter. Och – när sällsynta tillfällen erbjuds, som idag i Lund, på Biblioteksföreningens hundraårsmöte, trycker jag mig tätt tätt intill en av mina idoler, Sveriges Riksbibliotekaries (ja jag vet UNDERBAR titel) Gunilla Herdenberg, och snosar med avund och respekt in hennes stora lycka! Hon doftar tålamod, kompetens och hägg. #demokrati #bibldag15 #bibliotekensstorhetstidkommer #iblandmåstemanpassapå @kungbib @callenathanson @gherdenberg”

Kommentarerna från andra Instagram-användare är positiva:

”Å så fint skrivet”,”Tack för att du kom Alice – du var grym!”, ”Du är då skön”, ”Yey!”, ”… skönt att höra att chefen luktade gott”, ”Haha! Min chef!”.

FOTO: Alice Bah Kuhnke/Instagram

0 kommentarer

Senaste nytt

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min