Alice + Gunilla = sant!

11 maj 2015 • < 1 min

Kulturminister Alice Bah Kuhnkes insta-kramande med riksbibliotekarien Gunilla Herdenberg har blivit en riktig snackis. Under biblioteksdagarna i Lund la kulturministern...

ABK riksbiblKulturminister Alice Bah Kuhnkes insta-kramande med riksbibliotekarien Gunilla Herdenberg har blivit en riktig snackis. Under biblioteksdagarna i Lund la kulturministern ut en tät närbild, där Alice Bah Kuhnke till synes sniffar på Gunilla Herdenbergs kind och öra.

Hittills har 102 personer gillat bilden, som togs vid Biblioteksdagarna med Svensk biblioteksförenings årskonferens. Kulturministern skriver själv på Instagram om fototillfället:

”Jag har sedan länge närt en romantisk dröm om att en dag få arbeta på bibliotek. Jag synar inte huruvida min ide om dagar omgärdade av litteratur och ohämmade möjligheter till förkovran är med verkligheten överensstämmande… Utan låter dom fortsätta vara drömmar och framtida möjligheter. Och – när sällsynta tillfällen erbjuds, som idag i Lund, på Biblioteksföreningens hundraårsmöte, trycker jag mig tätt tätt intill en av mina idoler, Sveriges Riksbibliotekaries (ja jag vet UNDERBAR titel) Gunilla Herdenberg, och snosar med avund och respekt in hennes stora lycka! Hon doftar tålamod, kompetens och hägg. #demokrati #bibldag15 #bibliotekensstorhetstidkommer #iblandmåstemanpassapå @kungbib @callenathanson @gherdenberg”

Kommentarerna från andra Instagram-användare är positiva:

”Å så fint skrivet”,”Tack för att du kom Alice – du var grym!”, ”Du är då skön”, ”Yey!”, ”… skönt att höra att chefen luktade gott”, ”Haha! Min chef!”.

FOTO: Alice Bah Kuhnke/Instagram

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Skarpt och smart eller ett övertramp?

"Sista veckan innan löning! Vi har fyllt på skåpet i entréhallen med utgallrade böcker", skrev Högsbo bibliotek på Instagram intill en bild av böcker av Lena Andersson som sorterats ut. En oskyldig kommentar till författarens uppmärksammade artikel om hungrande barn? Eller ett oförsvarligt agerande av ett folkbibliotek?

25 maj 2023 • 4 min

Nyheter

Många biblioteksanställda kritiska till anmälningsplikt

En stor del av de som är anställda på bibliotek är mycket kritiska till Tidöförslaget om att offentliganställda ska vara skyldiga att anmäla papperslösa. Fackförbundet Dik har frågat sina medlemmar och bara en liten del av de svarande tycker att förslaget är bra.

24 maj 2023 • < 1 min

Nyheter

Tryckfrihetsförordningen blir världsminne

Unesco har utsett tryckfrihetsförordningen till världsminne. Den var den första i världen att reglera rätten att uttrycka sig fritt och ta del av allmänna handlingar. Det unika källmaterialet finns bevarat på Kungliga biblioteket och på Riksarkivet.

22 maj 2023 • 2 min

Krönika

Förskönande bild av bibliotek i totalförsvaret

Diskussionen om bibliotekens roll i totalförsvaret tenderar att bli förskönande. Det är viktigt att stå tryggt med fötterna i sin egen verklighet. Hur andra valt att organisera sig är inget facit, skriver Helene Öberg, ordförande i Svensk biblioteksförening.

22 maj 2023 • 2 min