Alice + Gunilla = sant!

11 maj 2015 • < 1 min

Kulturminister Alice Bah Kuhnkes insta-kramande med riksbibliotekarien Gunilla Herdenberg har blivit en riktig snackis. Under biblioteksdagarna i Lund la kulturministern...

ABK riksbiblKulturminister Alice Bah Kuhnkes insta-kramande med riksbibliotekarien Gunilla Herdenberg har blivit en riktig snackis. Under biblioteksdagarna i Lund la kulturministern ut en tät närbild, där Alice Bah Kuhnke till synes sniffar på Gunilla Herdenbergs kind och öra.

Hittills har 102 personer gillat bilden, som togs vid Biblioteksdagarna med Svensk biblioteksförenings årskonferens. Kulturministern skriver själv på Instagram om fototillfället:

”Jag har sedan länge närt en romantisk dröm om att en dag få arbeta på bibliotek. Jag synar inte huruvida min ide om dagar omgärdade av litteratur och ohämmade möjligheter till förkovran är med verkligheten överensstämmande… Utan låter dom fortsätta vara drömmar och framtida möjligheter. Och – när sällsynta tillfällen erbjuds, som idag i Lund, på Biblioteksföreningens hundraårsmöte, trycker jag mig tätt tätt intill en av mina idoler, Sveriges Riksbibliotekaries (ja jag vet UNDERBAR titel) Gunilla Herdenberg, och snosar med avund och respekt in hennes stora lycka! Hon doftar tålamod, kompetens och hägg. #demokrati #bibldag15 #bibliotekensstorhetstidkommer #iblandmåstemanpassapå @kungbib @callenathanson @gherdenberg”

Kommentarerna från andra Instagram-användare är positiva:

”Å så fint skrivet”,”Tack för att du kom Alice – du var grym!”, ”Du är då skön”, ”Yey!”, ”… skönt att höra att chefen luktade gott”, ”Haha! Min chef!”.

FOTO: Alice Bah Kuhnke/Instagram

0 kommentarer

Senaste nytt

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min