Dags att lägga fokus på arbetsmiljön

30 apr 2015 • < 1 min

Var med och sätt fokus på folkbibliotekariernas arbetsmiljö, det uppmanar studenten Susanne Sjögren som nu skriver sitt examensarbete i ämnet....

EnkatVar med och sätt fokus på folkbibliotekariernas arbetsmiljö, det uppmanar studenten Susanne Sjögren som nu skriver sitt examensarbete i ämnet.

Det saknas idag forskning kring bibliotekariers arbetsliv och syftet med det här examensarbetet i biblioteks- och informationsvetenskap vid Lunds universitet är att belysa frågor om arbetsglädje och arbetsmotivation hos folkbibliotekarier i Sverige.

För att få svar på sina frågor har Susanne skickat ut ett mejl i diskussionsforumet Biblist där hon ber folkbibliotekarier att svara på en webbenkät.

Biblist är en e-postlista för nordiska bibliotek samt för alla som är intresserade av biblioteksfrågor. Listan startades 1993 och Chalmers bibliotek är redaktörsansvarig. De mejl som skickas ut inom Biblist når idag majoriteten av bibliotekarierna i Sverige.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Nytt råd ska rädda kulturarvet

Kungliga biblioteket får tillsammans med en rad andra myndigheter i uppdrag att bilda ett råd för att skydda kulturarvet. ”I en orolig värld blir bibliotekens och arkivens betydelse ännu mer central.”

1 mar 2024 • < 1 min

Krönika

Ingen kan väl vara emot öppen vetenskap?

Demokrati, kunskap och att forsknings­resultat ska göra största möjliga nytta. Det borde räcka som drivkrafter för att göra vetenskapen öppen till 2030, skriver Svensk biblioteksförenings generalsekreterare Silvia Ernhagen.

1 mar 2024 • 2 min

Ledare

140 miljoner argument för öppen tillgång

De vetenskapliga förlagen tjänar obegripligt mycket pengar. Det drabbar alla, från allmänheten till forskare, när miljoner som kunde ha gått till forskning i stället blir vinst hos världens största kapitalförvaltare.

28 feb 2024 • 2 min

Internationellt

Möter attacker med öppna dörrar

Enda sättet att möta antidemokratiska attacker som har drabbat bibliotek i Berlin är att göra precis tvärtom: öppna dörrarna för samtal om demokrati. Det säger Boryano Rickum, bibliotekschef i Tempelhof-Schöneberg, ett av biblioteken som har råkat ut för högerextrema attacker där böcker förstörs.

22 feb 2024 • 2 min