Dags att lägga fokus på arbetsmiljön

30 apr 2015 • < 1 min

Var med och sätt fokus på folkbibliotekariernas arbetsmiljö, det uppmanar studenten Susanne Sjögren som nu skriver sitt examensarbete i ämnet....

EnkatVar med och sätt fokus på folkbibliotekariernas arbetsmiljö, det uppmanar studenten Susanne Sjögren som nu skriver sitt examensarbete i ämnet.

Det saknas idag forskning kring bibliotekariers arbetsliv och syftet med det här examensarbetet i biblioteks- och informationsvetenskap vid Lunds universitet är att belysa frågor om arbetsglädje och arbetsmotivation hos folkbibliotekarier i Sverige.

För att få svar på sina frågor har Susanne skickat ut ett mejl i diskussionsforumet Biblist där hon ber folkbibliotekarier att svara på en webbenkät.

Biblist är en e-postlista för nordiska bibliotek samt för alla som är intresserade av biblioteksfrågor. Listan startades 1993 och Chalmers bibliotek är redaktörsansvarig. De mejl som skickas ut inom Biblist når idag majoriteten av bibliotekarierna i Sverige.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min