Dags att lägga fokus på arbetsmiljön

30 apr 2015 • < 1 min

Var med och sätt fokus på folkbibliotekariernas arbetsmiljö, det uppmanar studenten Susanne Sjögren som nu skriver sitt examensarbete i ämnet....

EnkatVar med och sätt fokus på folkbibliotekariernas arbetsmiljö, det uppmanar studenten Susanne Sjögren som nu skriver sitt examensarbete i ämnet.

Det saknas idag forskning kring bibliotekariers arbetsliv och syftet med det här examensarbetet i biblioteks- och informationsvetenskap vid Lunds universitet är att belysa frågor om arbetsglädje och arbetsmotivation hos folkbibliotekarier i Sverige.

För att få svar på sina frågor har Susanne skickat ut ett mejl i diskussionsforumet Biblist där hon ber folkbibliotekarier att svara på en webbenkät.

Biblist är en e-postlista för nordiska bibliotek samt för alla som är intresserade av biblioteksfrågor. Listan startades 1993 och Chalmers bibliotek är redaktörsansvarig. De mejl som skickas ut inom Biblist når idag majoriteten av bibliotekarierna i Sverige.

0 kommentarer

Senaste nytt

Skolbibliotek

Ny lag om skolbibliotek på väg

Elever ska som regel ha tillgång till ett skolbibliotek på sin skola. Och det ska vara bemannat av utbildade bibliotekarier. Det skriver regeringen i det lagförslag som nu skickas till Lagrådet.

17 jun 2024 • 2 min

Nyheter

En hel dag om bibliotek i Almedalen

Under rubriken Biblioteksarenan ägnas en hel dag av Almedalsveckan till samtal om bibliotek. Bland panellisterna finns Kajsa Ravin, Göran Arrius, Brit Stakston och Silvia Ernhagen.

17 jun 2024 • < 1 min

Reportage

Bytte socialtjänsten mot biblioteket

Efter 15 år i socialtjänsten började Gabriella Andersson för tre år sedan att utbilda sig till bibliotekarie. Nu tar hon examen. ”Jag har fått en djupare förståelse för bredden i det här yrket.”

14 jun 2024 • 2 min

Reportage

Ett kulturarv med växande hål

Medieutvecklingen är blixtsnabb, lagarna föråldrade, Kungliga biblioteket ligger efter – och frågor om framtiden möts med politisk tystnad. Samtidigt försöker 13 personer bevara fler minnen av 2020-talet.

7 jun 2024 • 9 min