Dags att lägga fokus på arbetsmiljön

30 apr 2015 • < 1 min

Var med och sätt fokus på folkbibliotekariernas arbetsmiljö, det uppmanar studenten Susanne Sjögren som nu skriver sitt examensarbete i ämnet....

EnkatVar med och sätt fokus på folkbibliotekariernas arbetsmiljö, det uppmanar studenten Susanne Sjögren som nu skriver sitt examensarbete i ämnet.

Det saknas idag forskning kring bibliotekariers arbetsliv och syftet med det här examensarbetet i biblioteks- och informationsvetenskap vid Lunds universitet är att belysa frågor om arbetsglädje och arbetsmotivation hos folkbibliotekarier i Sverige.

För att få svar på sina frågor har Susanne skickat ut ett mejl i diskussionsforumet Biblist där hon ber folkbibliotekarier att svara på en webbenkät.

Biblist är en e-postlista för nordiska bibliotek samt för alla som är intresserade av biblioteksfrågor. Listan startades 1993 och Chalmers bibliotek är redaktörsansvarig. De mejl som skickas ut inom Biblist når idag majoriteten av bibliotekarierna i Sverige.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Tror på effekt av tillträdesförbudet

I sin bok Stök på bibliotek konstaterar Gunnar Rensfeldt att varken stöket eller varianter av tillträdesförbud är något nytt. Han tror att lagen om tillträdesförbud kommer att göra skillnad.

19 jan 2023 • 4 min

Politik

Debatt om anmälningsplikt, armlängds avstånd och hat och hot

Bibliotek ska vara tillgängliga för alla – men skuggsamhället måste bekämpas, skriver kulturminister Parisa Liljestrand i sitt svar på Lawen Redars två interpellationer som nu debatteras i riksdagen. ”Vilka undantag som ska finnas från anmälningsplikten behöver utredas närmare.”

17 jan 2023 • < 1 min

Politik

Tisdag i riksdagen med debatt om bibliotek

Kan bibliotek fortsätta vara en plats för alla om Tidöavtalets anmälningsplikt av papperslösa drivs igenom? Hur ska hat och hot mot bibliotekspersonal motverkas? I morgon, tisdag kommer frågorna att debatteras i riksdagen.

16 jan 2023 • < 1 min