Kulturministern bestört över hatbrevet

6 mar 2015 • < 1 min

Hatbrevet mot sagostunden vid biblioteket i Mariestad upprör kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke: ”Jag är bestört”, säger hon i...

Alice Bah Kuhnke Kulturminister Demokratiminister KulturdepartemHatbrevet mot sagostunden vid biblioteket i Mariestad upprör kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke: ”Jag är bestört”, säger hon i en kommentar till Biblioteksbladet.

Det omtalade hatbrevet har polisanmälts och ska enligt bibliotekschef Ragnhild Brandstedt bli en politisk fråga i kommunen. Brevet, som är riktat mot bibliotekets sagostund på arabiska, har fått kulturministern att reagera starkt.

– Jag blev bestört, säger Alice Bah Kuhnke till Biblioteksbladet. Ytterligare en sorglig och fruktansvärd händelse, som hotar yttrandefriheten och så mycket av det som vi vill att vårt land ska stå för och vara. Det är alldeles särskilt sorgligt när det riktar sig mot våra bibliotek, som för många med mig symboliserar trygghet, kunskap, värme och omfamning. Och inte nog med det – hatbrevet är dessutom riktat mot en barnverksamhet.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min