När läsarna själva får välja

10 feb 2012 • < 1 min

Stora Läsarpriset 2011 i regi av Bokcirklar.se är avgjord. I en omröstning bland läsarna har sju böcker i lika många...

Stora Läsarpriset 2011 i regi av Bokcirklar.se är avgjord. I en omröstning bland läsarna har sju böcker i lika många genrer röstats fram.Läsarna har röstat fram Grand final i skojarbranschen av Kerstin Ekman (Årets roman); Korparna av Tomas Bannerhed (Årets debutant); Då nu jag är av Elsie Johansson (Årets diktsamling); Sankta psyko av Johan Theorin (Årets spänning); Spelreglerna av Jonas Karlsson ( Årets novellsamling); Cirkeln av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren (Årets ungdomsbok); Gittan gömmer bort sej av Pija Lindenbaum (Årets barnbok).

Prisutdelning blir det den 13 mars kl 18.00 i Rotundan på Stockholms stadsbibliotek.

 

1 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Nya namn föreslås till styrelsen

När ny styrelse ska väljas i Svensk biblioteksförening står två nya namn på valberedningens lista. Och ordförande Helene Öberg föreslås väljas om för ytterligare en tvåårsperiod.

17 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Oro för bristande engagemang i föreningen

Endast två motioner har lämnats in inför Svensk biblioteksförenings årsmöte. Något som skulle kunna tyda på ett svagt engagemang. Dessutom handlar motionerna om, ja precis, bristande engagemang i föreningen.

16 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Edholm om skolbiblioteken: "Man måste börja nånstans"

Det är upp till lärosätena att åtgärda bristen på skolbibliotekarier. Det är ett besked från skolminister Lotta Edholm när hon besöker Bibliotekshögskolan i Borås. "Det är klart att unga människor får upp ögonen för yrket. Och när söktrycket ökar är det naturligt att utöka antalet platser."

11 apr 2024 • 5 min

Reportage

Hon vill knyta ihop Europas bibliotek

Axiells nya vd Maria Wasing har stora tankar om tillväxt och bolaget betydelse. Men fler bibliotek än de i Nacka räknar hon inte med att företaget kommer att driva. ”Inte strategiskt viktigt för oss.”

9 apr 2024 • 6 min

Internationellt

Böckerna som censureras mest

Försöken att få bort böcker som handlar om sex, hbqi-frågor eller rasism eskalerar i USA. Här är de tio böcker som ansågs farligast 2023 och som plockades bort mest från bibliotekshyllorna.

8 apr 2024 • < 1 min