När läsarna själva får välja

10 feb 2012 • < 1 min

Stora Läsarpriset 2011 i regi av Bokcirklar.se är avgjord. I en omröstning bland läsarna har sju böcker i lika många...

Stora Läsarpriset 2011 i regi av Bokcirklar.se är avgjord. I en omröstning bland läsarna har sju böcker i lika många genrer röstats fram.Läsarna har röstat fram Grand final i skojarbranschen av Kerstin Ekman (Årets roman); Korparna av Tomas Bannerhed (Årets debutant); Då nu jag är av Elsie Johansson (Årets diktsamling); Sankta psyko av Johan Theorin (Årets spänning); Spelreglerna av Jonas Karlsson ( Årets novellsamling); Cirkeln av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren (Årets ungdomsbok); Gittan gömmer bort sej av Pija Lindenbaum (Årets barnbok).

Prisutdelning blir det den 13 mars kl 18.00 i Rotundan på Stockholms stadsbibliotek.

 

1 kommentarer

Kommentarer är avstängda.

Senaste nytt

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min