När läsarna själva får välja

10 feb 2012 • < 1 min

Stora Läsarpriset 2011 i regi av Bokcirklar.se är avgjord. I en omröstning bland läsarna har sju böcker i lika många...

Stora Läsarpriset 2011 i regi av Bokcirklar.se är avgjord. I en omröstning bland läsarna har sju böcker i lika många genrer röstats fram.Läsarna har röstat fram Grand final i skojarbranschen av Kerstin Ekman (Årets roman); Korparna av Tomas Bannerhed (Årets debutant); Då nu jag är av Elsie Johansson (Årets diktsamling); Sankta psyko av Johan Theorin (Årets spänning); Spelreglerna av Jonas Karlsson ( Årets novellsamling); Cirkeln av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren (Årets ungdomsbok); Gittan gömmer bort sej av Pija Lindenbaum (Årets barnbok).

Prisutdelning blir det den 13 mars kl 18.00 i Rotundan på Stockholms stadsbibliotek.

 

1 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Samtal om folkbibliotekens ekonomi

Hur ska folkbiblioteken hantera det ekonomiska stålbad som väntar i landets kommuner? Det är temat för ett samtal på kultureventet Folk och kultur i Eskilstuna i dag, torsdag.

9 feb 2023 • < 1 min

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min