Om att ligga (rätt) i tiden

18 okt 2012 • < 1 min

Nästa år är redan här. Och ändå inte. Häromveckan landade Bibliotekskalendern för 2013 (BTJ) på skrivbordet och tidens flykt blev...

Nästa år är redan här. Och ändå inte. Häromveckan landade Bibliotekskalendern för 2013 (BTJ) på skrivbordet och tidens flykt blev med ens väldigt påtaglig.Å andra sidan har man denna gång sett till att när vi stiger över tröskeln till det nya året kommer vi påtagligt påminnas om den tid som flytt. Eller snarare om den debatt som flytt. 2013 års kalender är illustrerad med Stina Wirséns figurer från brokiga-böckerna.

Det är ingen mening att köra på i guilt by association- eller skamspåret – alla som är i tryckprintbranschen vet att produktionstiderna kan vara långa. Man kan bara konstatera att samma ibland ganska omedvetna mekanismer som gör att man kan hamna väldigt rätt i tiden också är desamma som gör att det kan bli fel. Lilla hjärtat, Liten skär och alla de andra brokiga kommer att vara med oss även nästa år…

Illustrationerna i årets (2012 års) Bibliotekskalender är hämtade från den finska illustratören Markus Majaluoma bildvärld, förevigad i böcker av bl a författaren Ulf Stark.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min