Prenumerera!

4 maj 2017 • < 1 min

Biblioteksbladet är Svensk biblioteksförenings medlemstidning. Som medlem får du den gratis hem i brevlådan. Men du kan förstås också prenumerera utan att vara medlem.

Bli medlem i Svensk biblioteksförening för 350 kronor/år (175:– för studerande och pensionärer), då ingår tidningen!

Eller prenumerera för 550 kronor/år (inom Sverige). Beställ via e-post. Lösnummer kostar 58 kronor. Beställ här.

Glöm inte att uppge namn och adress när du beställer. Och om det gäller lösnummer behöver vi veta vilket nummer det är du vill beställa, till exempel ”nr 3 2019”.

0 kommentarer

Senaste nytt

Debatt

Replik: Vi måste vara tydliga när vi talar om rasism

Bibliotekarien Einar Ehn-Briem uppskattar att Surrah al-Himidy har modet att ifrågasätta bibliotekssektorns men stör sig ändå på hennes artikel. "För att vi ska kunna diskutera något som uppenbart engagerar så många måste vi veta exakt vad vi menar avviker och eventuellt väljs bort", skriver han i sin replik.

7 dec 2023 • 3 min

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min