Samarbete kring e-böcker

9 dec 2013 • < 1 min

”Samarbete mellan bibliotek och förlag är den enda vägen framåt”. Det var slutsatsen vid The Bookseller’s FutureBook conference den 21...

”Samarbete mellan bibliotek och förlag är den enda vägen framåt”. Det var slutsatsen vid The Bookseller’s FutureBook conference den 21 november med ett fyrtiotal talare. Vid ett av mötena med rubriken Library futures: discovery, digitisation and e-lending, diskuterade man hur förläggare och bibliotek kunde samarbeta för ömsesidig nytta.

”Den perfekta modellen som tillfredsställer alla intressen återstår att finna – och en del undrar om den någonsin går att finna”, menade Emma House från Publishers Association. En del vill ha snabba, enkla lösningar även om de inte varar så länge. Vi föredrar att gå framåt i en anda av försiktig försöksverksamhet, försäkrar hon.

Nick Stopforth, ordförande i Society of Chief Librarians digital group, sammanfattade: ”Jag kan se ett nytt mönster av samförstånd mellan bibliotek och förlag. De bidrar med sina författare, erfarenheter och innehåll och vi bidrar med kunskap om våra användare.”

Bild från Rosengårdsbiblioteket i Malmö.

 

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min