Vallentunas nya vardagsrum

17 dec 2012 • < 1 min

Det som från början var tänkt som en utbyggnad av det befintliga biblioteket blev istället ett eget och nytt hus....

Foto Max Plunger

Det som från början var tänkt som en utbyggnad av det befintliga biblioteket blev istället ett eget och nytt hus. På senhösten öppnade Vallentunas nya bibliotek och kulturhus. Nybyggda bibliotek eller för all del kulturhus har en tendens att flirta med det spektakulära när det handlar om såväl färg, form, inredning och gestaltning av ytor. Spektakulärt är inte det första man tänker på när man kommer till Vallentunas kulturhus och det i positiv bemärkelse. En mer nedtonad skönhet kan vara tillgängligare. I det nya kulturhuset ska olika verksamheter rymmas: bibliotek, Kulturskolans verksamhet, café, kreativ verkstad, ett större kulturrum som kan användas till teateruppsättningar, konserter och möten samt en separat utställningslokal.

Läs mer i BBL nr 10 som utkommer inom kort.

0 kommentarer

Senaste nytt

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min