Vallentunas nya vardagsrum

17 dec 2012 • < 1 min

Det som från början var tänkt som en utbyggnad av det befintliga biblioteket blev istället ett eget och nytt hus....

Foto Max Plunger

Det som från början var tänkt som en utbyggnad av det befintliga biblioteket blev istället ett eget och nytt hus. På senhösten öppnade Vallentunas nya bibliotek och kulturhus. Nybyggda bibliotek eller för all del kulturhus har en tendens att flirta med det spektakulära när det handlar om såväl färg, form, inredning och gestaltning av ytor. Spektakulärt är inte det första man tänker på när man kommer till Vallentunas kulturhus och det i positiv bemärkelse. En mer nedtonad skönhet kan vara tillgängligare. I det nya kulturhuset ska olika verksamheter rymmas: bibliotek, Kulturskolans verksamhet, café, kreativ verkstad, ett större kulturrum som kan användas till teateruppsättningar, konserter och möten samt en separat utställningslokal.

Läs mer i BBL nr 10 som utkommer inom kort.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min