Vallentunas nya vardagsrum

17 dec 2012 • < 1 min

Det som från början var tänkt som en utbyggnad av det befintliga biblioteket blev istället ett eget och nytt hus....

Foto Max Plunger

Det som från början var tänkt som en utbyggnad av det befintliga biblioteket blev istället ett eget och nytt hus. På senhösten öppnade Vallentunas nya bibliotek och kulturhus. Nybyggda bibliotek eller för all del kulturhus har en tendens att flirta med det spektakulära när det handlar om såväl färg, form, inredning och gestaltning av ytor. Spektakulärt är inte det första man tänker på när man kommer till Vallentunas kulturhus och det i positiv bemärkelse. En mer nedtonad skönhet kan vara tillgängligare. I det nya kulturhuset ska olika verksamheter rymmas: bibliotek, Kulturskolans verksamhet, café, kreativ verkstad, ett större kulturrum som kan användas till teateruppsättningar, konserter och möten samt en separat utställningslokal.

Läs mer i BBL nr 10 som utkommer inom kort.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min