E-boksleverantören Axiell media säljs till Publizon

14 mar 2023 • < 1 min

Axiell group säljer Axiell media till danska e-boksdistributören Publizon som nu blir Nordens ledande digitala bokdistributör.

Publizon A/S som köper Axiell media AB har i flera år försett danska förlag och bibliotek med digitala böcker. Företaget står bakom den digitala biblioteksplattformen ”Ereolen” som förser alla danska folkbibliotek med digital litteratur. Med köpet av Axiell media, som är den del av Axiell group som levererar och distribuerar digitala produkter och tjänster för bibliotek och skolor, blir Publizon den ledande aktören på området i Norden.

Lasse Nyrup, vd på Publizon, beskriver köpet som en unik möjlighet att skapa en distributionslösning i världsklass.

– Volym är en viktig faktor för att skapa en attraktiv lösning för publicister och med förvärvet av Axiell media kortar vi avståndet till nya marknader på ett ögonblick, säger han i ett pressmeddelande.

Eva Houltzén, tidigare vd för Axiell media, följer med till Publizon och blir vd för de svenska och finska bolagen.

Joel Sommerfeldt, vd och koncernchef för Axiell group är, enligt pressmeddelandet, nöjd med försäljningen.

– Jag är stolt över att vi har hittat ett sätt att driva marknaden för e-media och streamade böcker framåt på det sätt den förtjänar samt att vi hittat en ny ägare som kan fortsätta att stärka erbjudandet på marknaden, säger han.

0 kommentarer

Vad tycker du?

BIBLIOTEKSBLADETS POLICY FÖR KOMMENTARER

Som gäst på Biblioteksbladets webbplats är du välkommen att kommentera och diskutera. Vi förväntar oss att tonen i kommentarerna är respektfull och att de håller sig till ämnet.

Vi raderar kommentarer som innehåller grovt språk, rasism, sexism, trakasserier, personliga påhopp, förtal, skvaller och lögner liksom ogrundade spekulationer om enskilda eller särskilda folkgrupper, samt kommentarer som inte håller sig till ämnet. Detsamma gäller länkar till ovanstående. Den som gör ett inlägg som strider mot gällande lagar kan personligen bli ansvarig för detta.

Vill du komma i kontakt med redaktionen direkt går det också bra att e-posta till redaktion@biblioteksbladet.se.


Senaste nytt

Nyheter

Ovanligt med politisk inblandning – men oron finns

Björn Orring, Ulf Dernevik och Anna Troberg är nöjda med svaren de fick från regeringsföreträdarna om armlängds avstånd. Och en undersökning som Biblioteksbladet har gjort visar att det, än så länge, är ovanligt att politiker blandar sig i biblioteksverksamheten. Men oro finns för framtiden.

23 mar 2023 • 2 min

Krönika

Digitalt landskap kräver debatt och samverkan

Bibliotekens närvaro på Tiktok blottar en konflikt mellan tillgänglighet och skydd av människors integritet. Hur ska detta hanteras? Svaret ligger inte alltid i att göra mer av samma, utan det måste också vara möjligt att göra nytt, skriver digitaliseringsexperten Carl Heath.

17 mar 2023 • 2 min

Debatt

Vi bygger demokratin starkare

Örebro bibliotek har anställt en bibliotekssocionom och därmed försökt definiera gränsen för bibliotekssystemet. Genom att ta vårt uppdrag på allvar kan vi hjälpas åt att överbrygga klyftorna i samhället, skriver Lars Hilmersson och Lotta Perkiö.

14 mar 2023 • 4 min

Reportage

Livsviktiga boktips bakom galler

I 18 år har Thomas Öhnell levererat lästips och begärt in sena boklån från långtidsdömda på Hall. När nya regeringen ropar efter hårdare straff och högre murar är det inte första gången han hör det. ”Jag blir alltid lite orolig.”

13 mar 2023 • 4 min

Politik

Möte om armlängds avstånd planeras – men utan SD

Björn Orring, Anna Troberg och Ulf Dernevik har fått positiv respons på sin inbjudan till möte med kulturpolitiska talespersoner för M, KD och L för att prata armlängds avstånd. SD vill också gärna vara med, men det blir vid ett annat tillfälle.

9 mar 2023 • 2 min