Bibliotekslabbet i Mölndal

4 nov 2013 • < 1 min

Ett digitalt bibliotek utan böcker, en öppen mötesplats och experimentverkstad där framtidens bibliotek kan växa fram – så kan Bibliotekslabbet...

Ett digitalt bibliotek utan böcker, en öppen mötesplats och experimentverkstad där framtidens bibliotek kan växa fram – så kan Bibliotekslabbet i Mölndal beskrivas. I fredags smygöppnade man med bl a en teckningsworkshop.

Bibliotekslabbet är en ny öppen mötesplats för alla belägen i Mölndals centrum. Det som letar efter fysiska böcker letar förgäves – Bibliotekslabbet är främst ett digitalt bibliotek där man har möjlighet att låna en dator, läsa dagstidningar på surfplatta eller bara vara. Men tanken är också att Bibliotekslabbet ska vara en experimentverkstad där besökarna får vara med från början och ta fram det nya bibliotek som ska öppna om ett par åt på samma plats. Idéer och visioner emottages alltså tacksamt.

Bibliotekslabbet kommer att vara öppet på vardagseftermiddagar mellan klockan 14 och 18.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min

Politik

Få "library lovers" i Sverige

I en ansats att lyfta biblioteksfrågorna har organisationen Public Libraries 2030 utmanat EU-parlamentariker att bli en biblioteksälskare, en "library lover". I Sverige är det bara en politiker som har antagit utmaningen.

7 maj 2024 • 3 min