Bibliotekslabbet i Mölndal

4 nov 2013 • < 1 min

Ett digitalt bibliotek utan böcker, en öppen mötesplats och experimentverkstad där framtidens bibliotek kan växa fram – så kan Bibliotekslabbet...

Ett digitalt bibliotek utan böcker, en öppen mötesplats och experimentverkstad där framtidens bibliotek kan växa fram – så kan Bibliotekslabbet i Mölndal beskrivas. I fredags smygöppnade man med bl a en teckningsworkshop.

Bibliotekslabbet är en ny öppen mötesplats för alla belägen i Mölndals centrum. Det som letar efter fysiska böcker letar förgäves – Bibliotekslabbet är främst ett digitalt bibliotek där man har möjlighet att låna en dator, läsa dagstidningar på surfplatta eller bara vara. Men tanken är också att Bibliotekslabbet ska vara en experimentverkstad där besökarna får vara med från början och ta fram det nya bibliotek som ska öppna om ett par åt på samma plats. Idéer och visioner emottages alltså tacksamt.

Bibliotekslabbet kommer att vara öppet på vardagseftermiddagar mellan klockan 14 och 18.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min