Bibliotekslabbet i Mölndal

4 nov 2013 • < 1 min

Ett digitalt bibliotek utan böcker, en öppen mötesplats och experimentverkstad där framtidens bibliotek kan växa fram – så kan Bibliotekslabbet...

Ett digitalt bibliotek utan böcker, en öppen mötesplats och experimentverkstad där framtidens bibliotek kan växa fram – så kan Bibliotekslabbet i Mölndal beskrivas. I fredags smygöppnade man med bl a en teckningsworkshop.

Bibliotekslabbet är en ny öppen mötesplats för alla belägen i Mölndals centrum. Det som letar efter fysiska böcker letar förgäves – Bibliotekslabbet är främst ett digitalt bibliotek där man har möjlighet att låna en dator, läsa dagstidningar på surfplatta eller bara vara. Men tanken är också att Bibliotekslabbet ska vara en experimentverkstad där besökarna får vara med från början och ta fram det nya bibliotek som ska öppna om ett par åt på samma plats. Idéer och visioner emottages alltså tacksamt.

Bibliotekslabbet kommer att vara öppet på vardagseftermiddagar mellan klockan 14 och 18.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min