Bibliotekslabbet i Mölndal

4 nov 2013 • < 1 min

Ett digitalt bibliotek utan böcker, en öppen mötesplats och experimentverkstad där framtidens bibliotek kan växa fram – så kan Bibliotekslabbet...

Ett digitalt bibliotek utan böcker, en öppen mötesplats och experimentverkstad där framtidens bibliotek kan växa fram – så kan Bibliotekslabbet i Mölndal beskrivas. I fredags smygöppnade man med bl a en teckningsworkshop.

Bibliotekslabbet är en ny öppen mötesplats för alla belägen i Mölndals centrum. Det som letar efter fysiska böcker letar förgäves – Bibliotekslabbet är främst ett digitalt bibliotek där man har möjlighet att låna en dator, läsa dagstidningar på surfplatta eller bara vara. Men tanken är också att Bibliotekslabbet ska vara en experimentverkstad där besökarna får vara med från början och ta fram det nya bibliotek som ska öppna om ett par åt på samma plats. Idéer och visioner emottages alltså tacksamt.

Bibliotekslabbet kommer att vara öppet på vardagseftermiddagar mellan klockan 14 och 18.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min