Enskede bibliotek nyöppnar

3 dec 2014 • < 1 min

Ännu ett Stockholmsbibliotek har fått ett välbehövligt ansiktslyft. På fredag (den 5 december) slår Enskede bibliotek i Dalens centrum i...

Enskede bibliotek-19Ännu ett Stockholmsbibliotek har fått ett välbehövligt ansiktslyft. På fredag (den 5 december) slår Enskede bibliotek i Dalens centrum i Stockholm åter upp portarna efter ett halvår av renoveringar. Men själva invigningskalaset hålls först lördagen den 17 januari.

Entrén in från torget har blivit handikappvänlig och biblioteket har fått bättre belysning, ny toalett, nytt mötes- och studierum samt sist men inte minst en större barnavdelning. Allt detta har besökarna har efterfrågat, enligt Anna Liljemark, projektledare på Stockholms stadsbibliotek.

– På våren 2013 frågade vi besökarna på vilket sätt biblioteket kunde bli bättre. Svaret var ganska entydigt: en större barnavdelning, bra läsplatser, mer färg på väggarna, bättre belysning, skönare fåtöljer och ett studierum. Och det är det vi nu försöker leva upp till.

Biblioteket ligger intill ett servicehus i vilket det finns ett café och restaurang. Nu finns en öppning mellan de olika verksamheterna som gör att biblioteket blir mer tillgängligt för de som bor i servicehuset och biblioteksbesökarna kan i sin tur lätt slinka in och fika.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min