Enskede bibliotek nyöppnar

3 dec 2014 • < 1 min

Ännu ett Stockholmsbibliotek har fått ett välbehövligt ansiktslyft. På fredag (den 5 december) slår Enskede bibliotek i Dalens centrum i...

Enskede bibliotek-19Ännu ett Stockholmsbibliotek har fått ett välbehövligt ansiktslyft. På fredag (den 5 december) slår Enskede bibliotek i Dalens centrum i Stockholm åter upp portarna efter ett halvår av renoveringar. Men själva invigningskalaset hålls först lördagen den 17 januari.

Entrén in från torget har blivit handikappvänlig och biblioteket har fått bättre belysning, ny toalett, nytt mötes- och studierum samt sist men inte minst en större barnavdelning. Allt detta har besökarna har efterfrågat, enligt Anna Liljemark, projektledare på Stockholms stadsbibliotek.

– På våren 2013 frågade vi besökarna på vilket sätt biblioteket kunde bli bättre. Svaret var ganska entydigt: en större barnavdelning, bra läsplatser, mer färg på väggarna, bättre belysning, skönare fåtöljer och ett studierum. Och det är det vi nu försöker leva upp till.

Biblioteket ligger intill ett servicehus i vilket det finns ett café och restaurang. Nu finns en öppning mellan de olika verksamheterna som gör att biblioteket blir mer tillgängligt för de som bor i servicehuset och biblioteksbesökarna kan i sin tur lätt slinka in och fika.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Skarpt och smart eller ett övertramp?

"Sista veckan innan löning! Vi har fyllt på skåpet i entréhallen med utgallrade böcker", skrev Högsbo bibliotek på Instagram intill en bild av böcker av Lena Andersson som sorterats ut. En oskyldig kommentar till författarens uppmärksammade artikel om hungrande barn? Eller ett oförsvarligt agerande av ett folkbibliotek?

25 maj 2023 • 4 min

Nyheter

Många biblioteksanställda kritiska till anmälningsplikt

En stor del av de som är anställda på bibliotek är mycket kritiska till Tidöförslaget om att offentliganställda ska vara skyldiga att anmäla papperslösa. Fackförbundet Dik har frågat sina medlemmar och bara en liten del av de svarande tycker att förslaget är bra.

24 maj 2023 • < 1 min

Nyheter

Tryckfrihetsförordningen blir världsminne

Unesco har utsett tryckfrihetsförordningen till världsminne. Den var den första i världen att reglera rätten att uttrycka sig fritt och ta del av allmänna handlingar. Det unika källmaterialet finns bevarat på Kungliga biblioteket och på Riksarkivet.

22 maj 2023 • 2 min

Krönika

Förskönande bild av bibliotek i totalförsvaret

Diskussionen om bibliotekens roll i totalförsvaret tenderar att bli förskönande. Det är viktigt att stå tryggt med fötterna i sin egen verklighet. Hur andra valt att organisera sig är inget facit, skriver Helene Öberg, ordförande i Svensk biblioteksförening.

22 maj 2023 • 2 min