Enskede bibliotek nyöppnar

3 dec 2014 • < 1 min

Ännu ett Stockholmsbibliotek har fått ett välbehövligt ansiktslyft. På fredag (den 5 december) slår Enskede bibliotek i Dalens centrum i...

Enskede bibliotek-19Ännu ett Stockholmsbibliotek har fått ett välbehövligt ansiktslyft. På fredag (den 5 december) slår Enskede bibliotek i Dalens centrum i Stockholm åter upp portarna efter ett halvår av renoveringar. Men själva invigningskalaset hålls först lördagen den 17 januari.

Entrén in från torget har blivit handikappvänlig och biblioteket har fått bättre belysning, ny toalett, nytt mötes- och studierum samt sist men inte minst en större barnavdelning. Allt detta har besökarna har efterfrågat, enligt Anna Liljemark, projektledare på Stockholms stadsbibliotek.

– På våren 2013 frågade vi besökarna på vilket sätt biblioteket kunde bli bättre. Svaret var ganska entydigt: en större barnavdelning, bra läsplatser, mer färg på väggarna, bättre belysning, skönare fåtöljer och ett studierum. Och det är det vi nu försöker leva upp till.

Biblioteket ligger intill ett servicehus i vilket det finns ett café och restaurang. Nu finns en öppning mellan de olika verksamheterna som gör att biblioteket blir mer tillgängligt för de som bor i servicehuset och biblioteksbesökarna kan i sin tur lätt slinka in och fika.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min

Ledare

Används bibliotekens potential som läsfrämjare?

Det talas mycket om bibliotekens viktiga roll för att främja läsandet i Sverige. Men bibliotekspersonalen ges ingen eller väldigt lite tid för egen läsning. Och allra konstigast är att de inte ens pratar om det själva, skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

19 sep 2022 • 2 min