Grattis i efterskott...Örebro

30 aug 2012 • < 1 min

Grattis… Örebro stadsbibliotek som just  har fyllt 150 år. Igår den 29 augusti firade man med tårta på flera bibliotek,...

Grattis… Örebro stadsbibliotek som just  har fyllt 150 år. Igår den 29 augusti firade man med tårta på flera bibliotek, man invigde nya låneautomater med RFID-teknik, höll sagostunder och på Stadsbiblioteket avrundades dagen med ett författarbesök: Örebros deckardrottning Anna Jansson.

Fram till den 9 september pågår också utställningen Stadsbiblioteket 150 år – här berättas bibliotekshistoria med hjälp av texter, bilder och föremål.

Nästa års Biblioteksdagar hålls i Örebro och då kan Bibliotekssverige således gratta en 151-åring.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min

Ledare

Används bibliotekens potential som läsfrämjare?

Det talas mycket om bibliotekens viktiga roll för att främja läsandet i Sverige. Men bibliotekspersonalen ges ingen eller väldigt lite tid för egen läsning. Och allra konstigast är att de inte ens pratar om det själva, skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

19 sep 2022 • 2 min