Grattis i efterskott...Örebro

30 aug 2012 • < 1 min

Grattis… Örebro stadsbibliotek som just  har fyllt 150 år. Igår den 29 augusti firade man med tårta på flera bibliotek,...

Grattis… Örebro stadsbibliotek som just  har fyllt 150 år. Igår den 29 augusti firade man med tårta på flera bibliotek, man invigde nya låneautomater med RFID-teknik, höll sagostunder och på Stadsbiblioteket avrundades dagen med ett författarbesök: Örebros deckardrottning Anna Jansson.

Fram till den 9 september pågår också utställningen Stadsbiblioteket 150 år – här berättas bibliotekshistoria med hjälp av texter, bilder och föremål.

Nästa års Biblioteksdagar hålls i Örebro och då kan Bibliotekssverige således gratta en 151-åring.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Ovanligt med politisk inblandning – men oron finns

Björn Orring, Ulf Dernevik och Anna Troberg är nöjda med svaren de fick från regeringsföreträdarna om armlängds avstånd. Och en undersökning som Biblioteksbladet har gjort visar att det, än så länge, är ovanligt att politiker blandar sig i biblioteksverksamheten. Men oro finns för framtiden.

23 mar 2023 • 2 min

Krönika

Digitalt landskap kräver debatt och samverkan

Bibliotekens närvaro på Tiktok blottar en konflikt mellan tillgänglighet och skydd av människors integritet. Hur ska detta hanteras? Svaret ligger inte alltid i att göra mer av samma, utan det måste också vara möjligt att göra nytt, skriver digitaliseringsexperten Carl Heath.

17 mar 2023 • 2 min

Debatt

Vi bygger demokratin starkare

Örebro bibliotek har anställt en bibliotekssocionom och därmed försökt definiera gränsen för bibliotekssystemet. Genom att ta vårt uppdrag på allvar kan vi hjälpas åt att överbrygga klyftorna i samhället, skriver Lars Hilmersson och Lotta Perkiö.

14 mar 2023 • 4 min

Reportage

Livsviktiga boktips bakom galler

I 18 år har Thomas Öhnell levererat lästips och begärt in sena boklån från långtidsdömda på Hall. När nya regeringen ropar efter hårdare straff och högre murar är det inte första gången han hör det. ”Jag blir alltid lite orolig.”

13 mar 2023 • 4 min