Grattis i efterskott...Örebro

30 aug 2012 • < 1 min

Grattis… Örebro stadsbibliotek som just  har fyllt 150 år. Igår den 29 augusti firade man med tårta på flera bibliotek,...

Grattis… Örebro stadsbibliotek som just  har fyllt 150 år. Igår den 29 augusti firade man med tårta på flera bibliotek, man invigde nya låneautomater med RFID-teknik, höll sagostunder och på Stadsbiblioteket avrundades dagen med ett författarbesök: Örebros deckardrottning Anna Jansson.

Fram till den 9 september pågår också utställningen Stadsbiblioteket 150 år – här berättas bibliotekshistoria med hjälp av texter, bilder och föremål.

Nästa års Biblioteksdagar hålls i Örebro och då kan Bibliotekssverige således gratta en 151-åring.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Nya namn föreslås till styrelsen

När ny styrelse ska väljas i Svensk biblioteksförening står två nya namn på valberedningens lista. Och ordförande Helene Öberg föreslås väljas om för ytterligare en tvåårsperiod.

17 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Oro för bristande engagemang i föreningen

Endast två motioner har lämnats in inför Svensk biblioteksförenings årsmöte. Något som skulle kunna tyda på ett svagt engagemang. Dessutom handlar motionerna om, ja precis, bristande engagemang i föreningen.

16 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Edholm om skolbiblioteken: "Man måste börja nånstans"

Det är upp till lärosätena att åtgärda bristen på skolbibliotekarier. Det är ett besked från skolminister Lotta Edholm när hon besöker Bibliotekshögskolan i Borås. "Det är klart att unga människor får upp ögonen för yrket. Och när söktrycket ökar är det naturligt att utöka antalet platser."

11 apr 2024 • 5 min

Reportage

Hon vill knyta ihop Europas bibliotek

Axiells nya vd Maria Wasing har stora tankar om tillväxt och bolaget betydelse. Men fler bibliotek än de i Nacka räknar hon inte med att företaget kommer att driva. ”Inte strategiskt viktigt för oss.”

9 apr 2024 • 6 min

Internationellt

Böckerna som censureras mest

Försöken att få bort böcker som handlar om sex, hbqi-frågor eller rasism eskalerar i USA. Här är de tio böcker som ansågs farligast 2023 och som plockades bort mest från bibliotekshyllorna.

8 apr 2024 • < 1 min