Kulturfestivalen invigd

13 aug 2013 • < 1 min

Stockholms stadsbibliotek fanns på plats igår när Stockholms kulturfestival invigdes. Ut på gatan hade även Rum för barn och TioTretton...

Stockholms stadsbibliotek fanns på plats igår när Stockholms kulturfestival invigdes. Ut på gatan hade även Rum för barn och TioTretton flyttat och på Brunkebergstorg finns Barnens bokbuss på plats och erbjuder massor av aktiviteter.Igår invigdes Stockholms kulturfestival (13-18 augusti) med magdans, franska chansoner, brända mandlar och massor av aktiviteter för små och stora barn och vuxna. På strategiska platser kring Kulturhuset markerade Stockholms stadsbibliotek sin närvaro. Årets festivaltema är dans och det avspeglade sig också i Stockholm stadsbiblioteks läshörna där man plockat fram ett urval av danslitteratur. Stadsbibliotekets Patrik Schylström (bilden) ville hellre än att göra en pilé illustrera en av stadsbibliotekets höstsatsningar på temat Hjältar och förebilder.

Det är en tråd som också plockas upp under söndagens aktiviteter i Tankarnas trädgård (Centralbadets trädgård vid Drottninggatan). Där blir det ansiktsmålning under rubriken Bli målad som en hjälte och Michael Nyqvist och Lena Sundström medverkar även dem under temat Hjältar och förebilder.

Rum för barn och TioTretton har tillfälligt flyttat ut sin verksamhet och på Brunkebergstorg – där mycket aktiviteter för barn pågår under parollen Maxat för mini – finns Barnens bokbuss parkerad och erbjuder pyssel, sång sagoläsning.  På lördagen 17 augusti anknyter även Maxat för mini till hjältetemat. Då förvandlas nämligen hela ”Maxat” till barnens egen filmfestival! I bokbussen visas film för de minsta och utanför kan de lite större barnen klä ut sig till filmhjälte och bli fotograferad.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min