Kulturfestivalen invigd

13 aug 2013 • < 1 min

Stockholms stadsbibliotek fanns på plats igår när Stockholms kulturfestival invigdes. Ut på gatan hade även Rum för barn och TioTretton...

Stockholms stadsbibliotek fanns på plats igår när Stockholms kulturfestival invigdes. Ut på gatan hade även Rum för barn och TioTretton flyttat och på Brunkebergstorg finns Barnens bokbuss på plats och erbjuder massor av aktiviteter.Igår invigdes Stockholms kulturfestival (13-18 augusti) med magdans, franska chansoner, brända mandlar och massor av aktiviteter för små och stora barn och vuxna. På strategiska platser kring Kulturhuset markerade Stockholms stadsbibliotek sin närvaro. Årets festivaltema är dans och det avspeglade sig också i Stockholm stadsbiblioteks läshörna där man plockat fram ett urval av danslitteratur. Stadsbibliotekets Patrik Schylström (bilden) ville hellre än att göra en pilé illustrera en av stadsbibliotekets höstsatsningar på temat Hjältar och förebilder.

Det är en tråd som också plockas upp under söndagens aktiviteter i Tankarnas trädgård (Centralbadets trädgård vid Drottninggatan). Där blir det ansiktsmålning under rubriken Bli målad som en hjälte och Michael Nyqvist och Lena Sundström medverkar även dem under temat Hjältar och förebilder.

Rum för barn och TioTretton har tillfälligt flyttat ut sin verksamhet och på Brunkebergstorg – där mycket aktiviteter för barn pågår under parollen Maxat för mini – finns Barnens bokbuss parkerad och erbjuder pyssel, sång sagoläsning.  På lördagen 17 augusti anknyter även Maxat för mini till hjältetemat. Då förvandlas nämligen hela ”Maxat” till barnens egen filmfestival! I bokbussen visas film för de minsta och utanför kan de lite större barnen klä ut sig till filmhjälte och bli fotograferad.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Bibliotek oförberedda på lag om tillgänglighet

Nästa sommar träder en ny lag om tillgängliga medier i kraft. Myndigheten för tillgängliga medier informerar just nu bibliotekspersonal, men bilden är ännu oklar. "Vi vet inte riktigt hur bibliotek och läsare kommer påverkas."

23 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Nya namn föreslås till styrelsen

När ny styrelse ska väljas i Svensk biblioteksförening står två nya namn på valberedningens lista. Och ordförande Helene Öberg föreslås väljas om för ytterligare en tvåårsperiod.

17 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Oro för bristande engagemang i föreningen

Endast två motioner har lämnats in inför Svensk biblioteksförenings årsmöte. Något som skulle kunna tyda på ett svagt engagemang. Dessutom handlar motionerna om, ja precis, bristande engagemang i föreningen.

16 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Edholm om skolbiblioteken: "Man måste börja nånstans"

Det är upp till lärosätena att åtgärda bristen på skolbibliotekarier. Det är ett besked från skolminister Lotta Edholm när hon besöker Bibliotekshögskolan i Borås. "Det är klart att unga människor får upp ögonen för yrket. Och när söktrycket ökar är det naturligt att utöka antalet platser."

11 apr 2024 • 5 min

Reportage

Hon vill knyta ihop Europas bibliotek

Axiells nya vd Maria Wasing har stora tankar om tillväxt och bolaget betydelse. Men fler bibliotek än de i Nacka räknar hon inte med att företaget kommer att driva. ”Inte strategiskt viktigt för oss.”

9 apr 2024 • 6 min