Kulturfestivalen invigd

13 aug 2013 • < 1 min

Stockholms stadsbibliotek fanns på plats igår när Stockholms kulturfestival invigdes. Ut på gatan hade även Rum för barn och TioTretton...

Stockholms stadsbibliotek fanns på plats igår när Stockholms kulturfestival invigdes. Ut på gatan hade även Rum för barn och TioTretton flyttat och på Brunkebergstorg finns Barnens bokbuss på plats och erbjuder massor av aktiviteter.Igår invigdes Stockholms kulturfestival (13-18 augusti) med magdans, franska chansoner, brända mandlar och massor av aktiviteter för små och stora barn och vuxna. På strategiska platser kring Kulturhuset markerade Stockholms stadsbibliotek sin närvaro. Årets festivaltema är dans och det avspeglade sig också i Stockholm stadsbiblioteks läshörna där man plockat fram ett urval av danslitteratur. Stadsbibliotekets Patrik Schylström (bilden) ville hellre än att göra en pilé illustrera en av stadsbibliotekets höstsatsningar på temat Hjältar och förebilder.

Det är en tråd som också plockas upp under söndagens aktiviteter i Tankarnas trädgård (Centralbadets trädgård vid Drottninggatan). Där blir det ansiktsmålning under rubriken Bli målad som en hjälte och Michael Nyqvist och Lena Sundström medverkar även dem under temat Hjältar och förebilder.

Rum för barn och TioTretton har tillfälligt flyttat ut sin verksamhet och på Brunkebergstorg – där mycket aktiviteter för barn pågår under parollen Maxat för mini – finns Barnens bokbuss parkerad och erbjuder pyssel, sång sagoläsning.  På lördagen 17 augusti anknyter även Maxat för mini till hjältetemat. Då förvandlas nämligen hela ”Maxat” till barnens egen filmfestival! I bokbussen visas film för de minsta och utanför kan de lite större barnen klä ut sig till filmhjälte och bli fotograferad.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

BOKMÄSSAN 2023
Nyheter

Så kan biblioteken använda digital teknik

Immersiva medier och VR, är det något för bibliotek att hålla på med? Kan det till och med vara läsfrämjande? Det menar i alla fall Linda Sävhammar från Biblioteksutveckling Östergötland.

28 sep 2023 • 4 min

Nyheter

Konstnärlig frihet ska garantera armlängds avstånd

Skolbiblioteken lyfts som särskilt viktiga i Mats Svegfors förslag om hur kommunerna ska bli mer delaktiga i kulturpolitiken. Och för att garantera armlängds avstånd ska kommunerna, för att kunna dela ut pengar, skriva under på att de respekterar den konstnärliga friheten.

27 sep 2023 • < 1 min

Krönika

AI-frågor till biblioteken

Vad händer med upphovsrätten när ett verk har skapats av artificiell intelligens? Ska AI-genererade verk omfattas av pliktlagstiftningen och aktivt samlas in av nationalbiblioteken? AI ställer biblioteken inför ett antal fundamentala och rent existentiella frågeställningar, skriver Lars Ilshammar.

25 sep 2023 • 2 min

Nyheter

Dyrare att boka författarframträdanden

Författares bokprat blir dyrare när Sveriges författarförbund höjer sin arvodesrekommendation med tusen kronor. ”Författarna måste kunna leva på sitt arbete", säger förbundets ordförande Grethe Rottböll som inte oroar sig över hur höjningen tas emot av biblioteken.

22 sep 2023 • 2 min