Kulturfestivalen invigd

13 aug 2013 • < 1 min

Stockholms stadsbibliotek fanns på plats igår när Stockholms kulturfestival invigdes. Ut på gatan hade även Rum för barn och TioTretton...

Stockholms stadsbibliotek fanns på plats igår när Stockholms kulturfestival invigdes. Ut på gatan hade även Rum för barn och TioTretton flyttat och på Brunkebergstorg finns Barnens bokbuss på plats och erbjuder massor av aktiviteter.Igår invigdes Stockholms kulturfestival (13-18 augusti) med magdans, franska chansoner, brända mandlar och massor av aktiviteter för små och stora barn och vuxna. På strategiska platser kring Kulturhuset markerade Stockholms stadsbibliotek sin närvaro. Årets festivaltema är dans och det avspeglade sig också i Stockholm stadsbiblioteks läshörna där man plockat fram ett urval av danslitteratur. Stadsbibliotekets Patrik Schylström (bilden) ville hellre än att göra en pilé illustrera en av stadsbibliotekets höstsatsningar på temat Hjältar och förebilder.

Det är en tråd som också plockas upp under söndagens aktiviteter i Tankarnas trädgård (Centralbadets trädgård vid Drottninggatan). Där blir det ansiktsmålning under rubriken Bli målad som en hjälte och Michael Nyqvist och Lena Sundström medverkar även dem under temat Hjältar och förebilder.

Rum för barn och TioTretton har tillfälligt flyttat ut sin verksamhet och på Brunkebergstorg – där mycket aktiviteter för barn pågår under parollen Maxat för mini – finns Barnens bokbuss parkerad och erbjuder pyssel, sång sagoläsning.  På lördagen 17 augusti anknyter även Maxat för mini till hjältetemat. Då förvandlas nämligen hela ”Maxat” till barnens egen filmfestival! I bokbussen visas film för de minsta och utanför kan de lite större barnen klä ut sig till filmhjälte och bli fotograferad.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Samtal om folkbibliotekens ekonomi

Hur ska folkbiblioteken hantera det ekonomiska stålbad som väntar i landets kommuner? Det är temat för ett samtal på kultureventet Folk och kultur i Eskilstuna i dag, torsdag.

9 feb 2023 • < 1 min

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min