LitteraLund 2012

20 feb 2012 • 2 min

Den 16-21 april arrangerar Lunds kommun för sjunde gången bokfestivalen LitteraLund Festival, en vecka med program för barn, unga och...

Den 16-21 april arrangerar Lunds kommun för sjunde gången bokfestivalen LitteraLund Festival, en vecka med program för barn, unga och vuxna. Nu är programmet klar.

Festivalen består av fyra delar: ett skolprogram, 16-20 april med författarbesök och workshops för skolbarn och skolungdom; Ett offentligt program för ungdomar samt ett likaledes för barn där utgångspunkten är boken och berättelsen med anknytning till andra konstarter.

Konferensprogrammet är satt till den 19-20 april och då möter bibliotekarier, pedagoger, förläggare, journalister och andra som arbetar med barns och ungas läsning närmare trettio svenska, nordiska och internationella gäster. Konferensen rymmer tretton programpunkter – allt från Alfons till urban fantasy. Invigningstalar gör Katti Hoflin, numera chef för Dunkers kulturhus.

De internationella gästerna är Josephine Angelini (USA), som i Starcrossed förvandlar grekisk mytologi till romantisk action, och bilderboksmakarna Stephanie Blake (USA/Frankrike)och Charlotte Gastaut (Frankrike).

Maria Turtschaninoff (Finland) skriver liksom svenska Nene Ormes urban fantasy som utspelas i Helsingfors respektive Malmö. På Litteralund möts de i ett samtal med Elin Fahlstedt, som debuterade 2011, och fantasyveteranen Niklas Krog.

Alfons Åberg fyller fyrtio år! Lund firar med en Alfons-utställning på Kulturen och Gunilla Bergström medverkar i konferensprogrammet.

LitteraLund sätter fokus på frågor och händelser i tiden genom debatter och samtal. I år handlar det om barns och ungas delaktighet och eget skapande med medverkande bl a från ALMA, Kulturrådet, TioTretton/Kulturhuset (Stockholm).

Under LitteraLund Festival 2012 deltar också Sveriges första läsambassadör Johan Unenge och författarna Mats Wahl, Eva Susso, Moni Nilsson, Martin Olczak samt Sara Lundberg.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min

Politik

Få "library lovers" i Sverige

I en ansats att lyfta biblioteksfrågorna har organisationen Public Libraries 2030 utmanat EU-parlamentariker att bli en biblioteksälskare, en "library lover". I Sverige är det bara en politiker som har antagit utmaningen.

7 maj 2024 • 3 min