LitteraLund 2012

20 feb 2012 • 2 min

Den 16-21 april arrangerar Lunds kommun för sjunde gången bokfestivalen LitteraLund Festival, en vecka med program för barn, unga och...

Den 16-21 april arrangerar Lunds kommun för sjunde gången bokfestivalen LitteraLund Festival, en vecka med program för barn, unga och vuxna. Nu är programmet klar.

Festivalen består av fyra delar: ett skolprogram, 16-20 april med författarbesök och workshops för skolbarn och skolungdom; Ett offentligt program för ungdomar samt ett likaledes för barn där utgångspunkten är boken och berättelsen med anknytning till andra konstarter.

Konferensprogrammet är satt till den 19-20 april och då möter bibliotekarier, pedagoger, förläggare, journalister och andra som arbetar med barns och ungas läsning närmare trettio svenska, nordiska och internationella gäster. Konferensen rymmer tretton programpunkter – allt från Alfons till urban fantasy. Invigningstalar gör Katti Hoflin, numera chef för Dunkers kulturhus.

De internationella gästerna är Josephine Angelini (USA), som i Starcrossed förvandlar grekisk mytologi till romantisk action, och bilderboksmakarna Stephanie Blake (USA/Frankrike)och Charlotte Gastaut (Frankrike).

Maria Turtschaninoff (Finland) skriver liksom svenska Nene Ormes urban fantasy som utspelas i Helsingfors respektive Malmö. På Litteralund möts de i ett samtal med Elin Fahlstedt, som debuterade 2011, och fantasyveteranen Niklas Krog.

Alfons Åberg fyller fyrtio år! Lund firar med en Alfons-utställning på Kulturen och Gunilla Bergström medverkar i konferensprogrammet.

LitteraLund sätter fokus på frågor och händelser i tiden genom debatter och samtal. I år handlar det om barns och ungas delaktighet och eget skapande med medverkande bl a från ALMA, Kulturrådet, TioTretton/Kulturhuset (Stockholm).

Under LitteraLund Festival 2012 deltar också Sveriges första läsambassadör Johan Unenge och författarna Mats Wahl, Eva Susso, Moni Nilsson, Martin Olczak samt Sara Lundberg.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min