Medborgardialog i Karlskoga

26 nov 2013 • < 1 min

I Karlskoga kommun pågår fram till den 8 december en medborgardialog om bibliotekets utveckling. Det innebär att medborgarna och brukarna...

I Karlskoga kommun pågår fram till den 8 december en medborgardialog om bibliotekets utveckling. Det innebär att medborgarna och brukarna får möjlighet att vid flera tillfällen träffa kultur- och föreningsnämndens förtroendevalda och diskutera hur framtidens bibliotek ska utformas. Dialogen genomförs dels i seminarieform med möjlighet till samtal om bibliotekets utveckling efteråt, dels i uppsökande samtal.

 Medborgardialogen är ett led i projektet Biblioteket 3.0 som startades förra året med syfte att utveckla biblioteket inför framtidens utmaningar.

Nästa dialogtillfälle äger rum på scenen i biblioteket den 28 november. Då blir det ett panelsamtal om utvecklingen av Karlskoga bibliotek. Bland de frågor som ska diskuteras i panelen är Hur ska Karlskoga bibliotek i ännu högre grad bli en angelägenhet för lokalsamhället? Vilken roll kan biblioteket spela för lärande och bildning? Hur kan verksamheten utvecklas för att möta dagens och morgondagens utmaningar?

Medverkar gör Wiviann Wilhelmsson, organisationssekreterare på Svensk Biblioteksförening med ett förflutet som barnbibliotekarie på just Karlskoga bibliotek (1984-1996). Jonna Borg och Astrid Eriksson, initiativtagare till Bokhörnan, en bokklubb för mellanstadieelever, Emil Lundkvist, projektledare för Mobilisering av civilsamhället. Projektet syftar till att stärka den ideella sektorns gemensamma intressen. Maria Winter och Mathilda Gustafsson som studerar på gymnasiet och är aktiva i ungdomsrådet UNG KUNG. Rosemarie Spets, NO lärare på högstadiet samt Maria Lobell, bibliotekschef Karlskoga. Leder samtalet gör Catarina Forsberg, chefredaktör för Karlskoga Tidning och Karlskoga Kuriren.

Två dagar senare, den 30 november, äger nästa dialogtillfällen rum på Alfred Nobels Torg. Då kan kommunens invånare träffa kultur- och föreningsnämndens förtroendevalda.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min