Förlängd ansökningstid till Stärkta bibliotek

27 mar 2020 • < 1 min

Nu är det bestämt. Kulturrådet skjuter fram sista datum för ansökningar till Stärkta bibliotek och för inköpsstöd till folk- och skolbibliotek.

Sista dag för att söka medel från Stärkta bibliotek flyttas fram två veckor från den 2 april till den 16 april.

Det görs med anledning av coronaviruset för att möta kommuners och organisationers ändrade behov som har uppkommit i spåren av virussmittan.

– Vi hoppas att det räcker med två veckor, säger Nina Ström, Kulturrådets handläggare för stödet till Stärkta bibliotek.

– Det handlar också om att vissa kommuner är i gång och räknar med att få pengarna. Om man skjuter på ansökan skjuter man också på beslutet.

Besluten om vilka som får bidrag inom Stärkta bibliotek och hur mycket det blir ska trots allt komma före sommaren som det var tänkt. Handläggarna får därmed två veckor mindre på sig att hantera ansökningarna, men det ska fungera ändå, säger Nina Ström.

Nina Ström, handläggare på Kulturrådet, jobbar med ansökningar till Stärkta bibliotek. Foto: Kulturrådet.

Ansökan för inköpsstöd till folk- och skolbibliotek flyttas fram till den 7 maj. Samtidigt skjuts även sista dag för redovisning av inköpsstödet fram tre veckor, till den 28 april.

Läs mer: Sista året för Stärkta bibliotek

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Ovanligt med politisk inblandning – men oron finns

Björn Orring, Ulf Dernevik och Anna Troberg är nöjda med svaren de fick från regeringsföreträdarna om armlängds avstånd. Och en undersökning som Biblioteksbladet har gjort visar att det, än så länge, är ovanligt att politiker blandar sig i biblioteksverksamheten. Men oro finns för framtiden.

23 mar 2023 • 2 min

Krönika

Digitalt landskap kräver debatt och samverkan

Bibliotekens närvaro på Tiktok blottar en konflikt mellan tillgänglighet och skydd av människors integritet. Hur ska detta hanteras? Svaret ligger inte alltid i att göra mer av samma, utan det måste också vara möjligt att göra nytt, skriver digitaliseringsexperten Carl Heath.

17 mar 2023 • 2 min

Debatt

Vi bygger demokratin starkare

Örebro bibliotek har anställt en bibliotekssocionom och därmed försökt definiera gränsen för bibliotekssystemet. Genom att ta vårt uppdrag på allvar kan vi hjälpas åt att överbrygga klyftorna i samhället, skriver Lars Hilmersson och Lotta Perkiö.

14 mar 2023 • 4 min

Reportage

Livsviktiga boktips bakom galler

I 18 år har Thomas Öhnell levererat lästips och begärt in sena boklån från långtidsdömda på Hall. När nya regeringen ropar efter hårdare straff och högre murar är det inte första gången han hör det. ”Jag blir alltid lite orolig.”

13 mar 2023 • 4 min