Masterexamen i B&I vid LNU

25 sep 2013 • < 1 min

Studenter i ämnet Biblioteks- och informationsvetenskap vid Linnéuniversitet (Kalmar/Växjö) har nu möjlighet att studera till masterexamen inom B&I. Idag tilldelades...

Studenter i ämnet Biblioteks- och informationsvetenskap vid Linnéuniversitet (Kalmar/Växjö) har nu möjlighet att studera till masterexamen inom B&I. Idag tilldelades nämligen Linnéuniversitetet generella examensrättigheter på masternivå – tidigare har det bara varit möjligt att få ut en kandidatexamen i ämnet vid Linnéuniversitetet.– För oss är det naturligtvis en stor glädje att ha fått det här beskedet, men det har också betydelse för bibliotekssektorn och utbildningsstrukturen inom B&I nationellt säger Joacim Hansson, professor i biblioteks- och informationsvetenskap på institutionen för kulturvetenskaper Linnéuniversitetet.

Idag studerar cirka 180 studenter antingen på helfart eller distans inom ramen för kandidatprogrammet. Det kommer att fortsätta så också framöver. Masterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap kommer att erbjudas inom ramen för ett nystartat masterprogram i kulturvetenskap vid institutionen för kulturvetenskaper på Linnéuniversitetet.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min