Masterexamen i B&I vid LNU

25 sep 2013 • < 1 min

Studenter i ämnet Biblioteks- och informationsvetenskap vid Linnéuniversitet (Kalmar/Växjö) har nu möjlighet att studera till masterexamen inom B&I. Idag tilldelades...

Studenter i ämnet Biblioteks- och informationsvetenskap vid Linnéuniversitet (Kalmar/Växjö) har nu möjlighet att studera till masterexamen inom B&I. Idag tilldelades nämligen Linnéuniversitetet generella examensrättigheter på masternivå – tidigare har det bara varit möjligt att få ut en kandidatexamen i ämnet vid Linnéuniversitetet.– För oss är det naturligtvis en stor glädje att ha fått det här beskedet, men det har också betydelse för bibliotekssektorn och utbildningsstrukturen inom B&I nationellt säger Joacim Hansson, professor i biblioteks- och informationsvetenskap på institutionen för kulturvetenskaper Linnéuniversitetet.

Idag studerar cirka 180 studenter antingen på helfart eller distans inom ramen för kandidatprogrammet. Det kommer att fortsätta så också framöver. Masterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap kommer att erbjudas inom ramen för ett nystartat masterprogram i kulturvetenskap vid institutionen för kulturvetenskaper på Linnéuniversitetet.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min

Ledare

Används bibliotekens potential som läsfrämjare?

Det talas mycket om bibliotekens viktiga roll för att främja läsandet i Sverige. Men bibliotekspersonalen ges ingen eller väldigt lite tid för egen läsning. Och allra konstigast är att de inte ens pratar om det själva, skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

19 sep 2022 • 2 min