Masterexamen i B&I vid LNU

25 sep 2013 • < 1 min

Studenter i ämnet Biblioteks- och informationsvetenskap vid Linnéuniversitet (Kalmar/Växjö) har nu möjlighet att studera till masterexamen inom B&I. Idag tilldelades...

Studenter i ämnet Biblioteks- och informationsvetenskap vid Linnéuniversitet (Kalmar/Växjö) har nu möjlighet att studera till masterexamen inom B&I. Idag tilldelades nämligen Linnéuniversitetet generella examensrättigheter på masternivå – tidigare har det bara varit möjligt att få ut en kandidatexamen i ämnet vid Linnéuniversitetet.– För oss är det naturligtvis en stor glädje att ha fått det här beskedet, men det har också betydelse för bibliotekssektorn och utbildningsstrukturen inom B&I nationellt säger Joacim Hansson, professor i biblioteks- och informationsvetenskap på institutionen för kulturvetenskaper Linnéuniversitetet.

Idag studerar cirka 180 studenter antingen på helfart eller distans inom ramen för kandidatprogrammet. Det kommer att fortsätta så också framöver. Masterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap kommer att erbjudas inom ramen för ett nystartat masterprogram i kulturvetenskap vid institutionen för kulturvetenskaper på Linnéuniversitetet.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min

Politik

Få "library lovers" i Sverige

I en ansats att lyfta biblioteksfrågorna har organisationen Public Libraries 2030 utmanat EU-parlamentariker att bli en biblioteksälskare, en "library lover". I Sverige är det bara en politiker som har antagit utmaningen.

7 maj 2024 • 3 min