Stöd i akademiskt skrivande

15 nov 2013 • < 1 min

I oktober lanserade Blekinge Tekniska Högskolas bibliotek Skrivguiden.se – ett webbaserat stöd för studenter i deras akademiska skrivande. Skrivguiden.se som...

I oktober lanserade Blekinge Tekniska Högskolas bibliotek Skrivguiden.se – ett webbaserat stöd för studenter i deras akademiska skrivande.

Skrivguiden.se som är utvecklad av BTH:s bibliotek ger konkreta och allmänna råd om skrivprocess såsom hur man t ex strukturerar en vetenskaplig rapport, problemformulering, hur man hanterar källor och referenser (t ex praxis kring citering, ställa upp litteraturlistor m m) och hur man kan publicera sina arbeten (t ex upphovsrätt, Open Access) – allt för att vägleda både de som är vana och de som är ovana vid att skriva akademiska arbeten. 

Webbplatsen kommer successivt att byggas ut och kompletteras med material, mallar och mediainslag som används inom Blekinge Tekniska Högkskola.

På Skrivguiden.se finns också en möjlighet att tipsa och ge synpunkter på webbplatsen – som är gjord i wordpress – kan utvecklas ytterligare.

Från BTH biblioteks sida ser man också gärna att andra lärosäten antingen länkar eller använder hela eller delar av texten och om man så önskar, även bearbetar den. Enligt den Creative Commons licens som man valt ska källan anges och man ser gärna att eventuella ändringsförslag och tillägg skickas till de ansvariga på BTH:s bibliotek.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Tror på effekt av tillträdesförbudet

I sin bok Stök på bibliotek konstaterar Gunnar Rensfeldt att varken stöket eller varianter av tillträdesförbud är något nytt. Han tror att lagen om tillträdesförbud kommer att göra skillnad.

19 jan 2023 • 4 min

Politik

Debatt om anmälningsplikt, armlängds avstånd och hat och hot

Bibliotek ska vara tillgängliga för alla – men skuggsamhället måste bekämpas, skriver kulturminister Parisa Liljestrand i sitt svar på Lawen Redars två interpellationer som nu debatteras i riksdagen. ”Vilka undantag som ska finnas från anmälningsplikten behöver utredas närmare.”

17 jan 2023 • < 1 min