Stöd i akademiskt skrivande

15 nov 2013 • < 1 min

I oktober lanserade Blekinge Tekniska Högskolas bibliotek Skrivguiden.se – ett webbaserat stöd för studenter i deras akademiska skrivande. Skrivguiden.se som...

I oktober lanserade Blekinge Tekniska Högskolas bibliotek Skrivguiden.se – ett webbaserat stöd för studenter i deras akademiska skrivande.

Skrivguiden.se som är utvecklad av BTH:s bibliotek ger konkreta och allmänna råd om skrivprocess såsom hur man t ex strukturerar en vetenskaplig rapport, problemformulering, hur man hanterar källor och referenser (t ex praxis kring citering, ställa upp litteraturlistor m m) och hur man kan publicera sina arbeten (t ex upphovsrätt, Open Access) – allt för att vägleda både de som är vana och de som är ovana vid att skriva akademiska arbeten. 

Webbplatsen kommer successivt att byggas ut och kompletteras med material, mallar och mediainslag som används inom Blekinge Tekniska Högkskola.

På Skrivguiden.se finns också en möjlighet att tipsa och ge synpunkter på webbplatsen – som är gjord i wordpress – kan utvecklas ytterligare.

Från BTH biblioteks sida ser man också gärna att andra lärosäten antingen länkar eller använder hela eller delar av texten och om man så önskar, även bearbetar den. Enligt den Creative Commons licens som man valt ska källan anges och man ser gärna att eventuella ändringsförslag och tillägg skickas till de ansvariga på BTH:s bibliotek.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min