Peter Axelsson till KB

4 mar 2014 • < 1 min

Peter Axelsson har anställts som kommunikationsstrateg på Kungliga biblioteket. I vår värld är Peter Axelsson ett välkänt namn då han...

Peter Axelsson har anställts som kommunikationsstrateg på Kungliga biblioteket.
I vår värld är Peter Axelsson ett välkänt namn då han i elva år från år 2000 och 2011 arbetade som informationschef på Svensk biblioteksförening och bl a var den som ansvarade för Library Lovers-kampanjen. Han kommer närmast från en tjänst som förbundssekreterare för Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet.

Peter Axelsson efterträder Urban Rybrink som hastigt slutade på KB förra året.

– Jag kommer att ansvara för KB:s externa och interna information och liksom min företrädare ingå i ledningsgruppen på KB, säger Peter Axelsson.

Sin nya tjänst tillträder Peter Axelsson den 7 april.

0 kommentarer

Senaste nytt

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min