Peter Axelsson till KB

4 mar 2014 • < 1 min

Peter Axelsson har anställts som kommunikationsstrateg på Kungliga biblioteket. I vår värld är Peter Axelsson ett välkänt namn då han...

Peter Axelsson har anställts som kommunikationsstrateg på Kungliga biblioteket.
I vår värld är Peter Axelsson ett välkänt namn då han i elva år från år 2000 och 2011 arbetade som informationschef på Svensk biblioteksförening och bl a var den som ansvarade för Library Lovers-kampanjen. Han kommer närmast från en tjänst som förbundssekreterare för Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet.

Peter Axelsson efterträder Urban Rybrink som hastigt slutade på KB förra året.

– Jag kommer att ansvara för KB:s externa och interna information och liksom min företrädare ingå i ledningsgruppen på KB, säger Peter Axelsson.

Sin nya tjänst tillträder Peter Axelsson den 7 april.

0 kommentarer

Senaste nytt

BOKMÄSSAN 2023
Nyheter

Så kan biblioteken använda digital teknik

Immersiva medier och VR, är det något för bibliotek att hålla på med? Kan det till och med vara läsfrämjande? Det menar i alla fall Linda Sävhammar från Biblioteksutveckling Östergötland.

28 sep 2023 • 4 min

Nyheter

Konstnärlig frihet ska garantera armlängds avstånd

Skolbiblioteken lyfts som särskilt viktiga i Mats Svegfors förslag om hur kommunerna ska bli mer delaktiga i kulturpolitiken. Och för att garantera armlängds avstånd ska kommunerna, för att kunna dela ut pengar, skriva under på att de respekterar den konstnärliga friheten.

27 sep 2023 • < 1 min

Krönika

AI-frågor till biblioteken

Vad händer med upphovsrätten när ett verk har skapats av artificiell intelligens? Ska AI-genererade verk omfattas av pliktlagstiftningen och aktivt samlas in av nationalbiblioteken? AI ställer biblioteken inför ett antal fundamentala och rent existentiella frågeställningar, skriver Lars Ilshammar.

25 sep 2023 • 2 min

Nyheter

Dyrare att boka författarframträdanden

Författares bokprat blir dyrare när Sveriges författarförbund höjer sin arvodesrekommendation med tusen kronor. ”Författarna måste kunna leva på sitt arbete", säger förbundets ordförande Grethe Rottböll som inte oroar sig över hur höjningen tas emot av biblioteken.

22 sep 2023 • 2 min