Peter Axelsson till KB

4 mar 2014 • < 1 min

Peter Axelsson har anställts som kommunikationsstrateg på Kungliga biblioteket. I vår värld är Peter Axelsson ett välkänt namn då han...

Peter Axelsson har anställts som kommunikationsstrateg på Kungliga biblioteket.
I vår värld är Peter Axelsson ett välkänt namn då han i elva år från år 2000 och 2011 arbetade som informationschef på Svensk biblioteksförening och bl a var den som ansvarade för Library Lovers-kampanjen. Han kommer närmast från en tjänst som förbundssekreterare för Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet.

Peter Axelsson efterträder Urban Rybrink som hastigt slutade på KB förra året.

– Jag kommer att ansvara för KB:s externa och interna information och liksom min företrädare ingå i ledningsgruppen på KB, säger Peter Axelsson.

Sin nya tjänst tillträder Peter Axelsson den 7 april.

0 kommentarer

Senaste nytt

Skolbibliotek

Ny lag om skolbibliotek på väg

Elever ska som regel ha tillgång till ett skolbibliotek på sin skola. Och det ska vara bemannat av utbildade bibliotekarier. Det skriver regeringen i det lagförslag som nu skickas till Lagrådet.

17 jun 2024 • 2 min

Nyheter

En hel dag om bibliotek i Almedalen

Under rubriken Biblioteksarenan ägnas en hel dag av Almedalsveckan till samtal om bibliotek. Bland panellisterna finns Kajsa Ravin, Göran Arrius, Brit Stakston och Silvia Ernhagen.

17 jun 2024 • < 1 min

Reportage

Bytte socialtjänsten mot biblioteket

Efter 15 år i socialtjänsten började Gabriella Andersson för tre år sedan att utbilda sig till bibliotekarie. Nu tar hon examen. ”Jag har fått en djupare förståelse för bredden i det här yrket.”

14 jun 2024 • 2 min

Reportage

Ett kulturarv med växande hål

Medieutvecklingen är blixtsnabb, lagarna föråldrade, Kungliga biblioteket ligger efter – och frågor om framtiden möts med politisk tystnad. Samtidigt försöker 13 personer bevara fler minnen av 2020-talet.

7 jun 2024 • 9 min