Peter Axelsson till KB

4 mar 2014 • < 1 min

Peter Axelsson har anställts som kommunikationsstrateg på Kungliga biblioteket. I vår värld är Peter Axelsson ett välkänt namn då han...

Peter Axelsson har anställts som kommunikationsstrateg på Kungliga biblioteket.
I vår värld är Peter Axelsson ett välkänt namn då han i elva år från år 2000 och 2011 arbetade som informationschef på Svensk biblioteksförening och bl a var den som ansvarade för Library Lovers-kampanjen. Han kommer närmast från en tjänst som förbundssekreterare för Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet.

Peter Axelsson efterträder Urban Rybrink som hastigt slutade på KB förra året.

– Jag kommer att ansvara för KB:s externa och interna information och liksom min företrädare ingå i ledningsgruppen på KB, säger Peter Axelsson.

Sin nya tjänst tillträder Peter Axelsson den 7 april.

0 kommentarer

Senaste nytt

Internationellt

Möter attacker med öppna dörrar

Enda sättet att möta antidemokratiska attacker som har drabbat bibliotek i Berlin är att göra precis tvärtom: öppna dörrarna för samtal om demokrati. Det säger Boryano Rickum, bibliotekschef i Tempelhof-Schöneberg, ett av biblioteken som har råkat ut för högerextrema attacker där böcker förstörs.

22 feb 2024 • 2 min

Internationellt

Högerextrem våg mot tyska bibliotek

Kritiska granskningar av högerextrema grupper och den gröna politikern Annalena Baerbocks självbiografi finns bland de böcker som har förstörts. Ett bibliotek i Berlin möter problemet genom att bjuda in författare förstörda böcker för att de ska få diskutera sina idéer.

15 feb 2024 • 2 min

Essä

Grattis på 60-årsdagen!

AI har funnits längre än många av oss har levt, ändå är det först nu som teknologin väcker upphetsad debatt. I stället för att bli skrämda borde vi se de grå vardagsnyttorna, skriver Lars Ilshammar.

14 feb 2024 • 7 min