Peter Axelsson till KB

4 mar 2014 • < 1 min

Peter Axelsson har anställts som kommunikationsstrateg på Kungliga biblioteket. I vår värld är Peter Axelsson ett välkänt namn då han...

Peter Axelsson har anställts som kommunikationsstrateg på Kungliga biblioteket.
I vår värld är Peter Axelsson ett välkänt namn då han i elva år från år 2000 och 2011 arbetade som informationschef på Svensk biblioteksförening och bl a var den som ansvarade för Library Lovers-kampanjen. Han kommer närmast från en tjänst som förbundssekreterare för Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet.

Peter Axelsson efterträder Urban Rybrink som hastigt slutade på KB förra året.

– Jag kommer att ansvara för KB:s externa och interna information och liksom min företrädare ingå i ledningsgruppen på KB, säger Peter Axelsson.

Sin nya tjänst tillträder Peter Axelsson den 7 april.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min