Pris delas ut för bästa marknadsföring

11 aug 2020 • 2 min

Snart är det dags att skicka in nomineringar till Ifla:s marknadsföringspris. Få svenska bibliotek deltar vanligtvis i tävlingen, något som Anya Feltreuter, ordförande i sektionen som delar ut priset, hoppas det blir ändring på i år.

Story Seats, bidraget från Sunshine Coast Libraries i Australien, kom på tredje plats 2019. I år hoppas Anya Feltreuter på fler svenska bidrag i tävlingen om bästa marknadsföring. Foto: Jennifer Thompson

I höst kan alla bibliotek som har marknadsfört projekt skicka in sina insatser till Ifla:s sektion för marknadsföring, Managing and Marketing Section. Den mest innovativa marknadsföringsinsatsen belönas med 3 000 euro och en biljett till nästa års Ifla-konferens.

Tvåan och trean belönas med 2 000 euro respektive 1 500 euro. Även de får åka på konferensen och berätta om sina projekt.

– Första till tredje pris är alltid att man får åka till konferensen. Eftersom den är inställd i år kommer vinnarna att få åka nästa år i stället, säger Anya Feltreuter.

Priserna sponsras sedan förra året av tidningsdatabasen Press reader, men utmärkelsen har delats ut sedan 2003.

Anya Feltreuter, ordförande i Ifla:s sektion för marknadsföring, hoppas på fler svenska nomineringar.

Anya Feltreuter, som till vardags jobbar som bibliotekschef i Mjölby, hoppas att flera svenska bibliotek ska skicka in nomineringar i år.

– Många svenska bibliotekarier kanske inte vet om att det finns, det är kul att de får reda på det för det görs många roliga insatser i Sverige också.

Förra året vann Foshan Library i Kina följt av Greater Victoria Public Library i Kanada på andra plats och Murcia Public Library i Spanien på tredje plats. Totalt listas ytterligare sju vinnare, då sektionen gärna vill uppmärksamma många bibliotek, även från utvecklingsländer.

0 kommentarer

Senaste nytt

Internationellt

Dansk encyklopedi ratar Meta

Den danska motsvarigheten till Nationalencyklopedin, Lex, upphör med annonsering i sociala medier. Valet att i stället gynna traditionella medier beskrivs som en investering i demokrati och ett upplyst samhälle.

13 jan 2025 • 2 min

Kommentar

SvD:s ledarsida klipper och klistrar

I maj 2015 väckte skribenten Paulina Neuding debatt om hot och stök på bibliotek. I en ny artikel framställer hon problemen som bestående – men har behövt gräva djupt för att hitta sina bästa exempel.

11 jan 2025 • 3 min

Nyheter

Uppskjuten tillgänglighet

EU:s tillgänglighetsdirektiv ska börja gälla i sommar. Men nödvändiga grundlagsändringar gör att införandet när det gäller e-böcker måste skjutas på framtiden, enligt en utredning som lades fram på tisdagen.

7 jan 2025 • < 1 min

Essä

Forska på fulltexter – en bit på väg, och en bit kvar

Doktoranden Camilla Lindelöw trodde att forskare redan arbetade mycket med text- och datautvinning, TDM, från upphovsrättsskyddat material och att det fanns processer för det. Men så är det inte. ”Jag skulle önska att lärosätesbiblioteken uppmärksammade detta i sina förhandlingar genom krav på förlagen.”

7 jan 2025 • 5 min