Ny chef på Arab

11 nov 2013 • < 1 min

Nu står det klart vem som efterträder Lars Ilshammar som chef för Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek. Det blir Nina Sjöberg...

Nu står det klart vem som efterträder Lars Ilshammar som chef för Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek. Det blir Nina Sjöberg som närmast kommer från Riksdagsbiblioteket.Där är hon för närvarande är sektionschef över Riksdagsbibliotekets externa verksamhet. Under de senaste tio åren har hon också bland annat varit huvudredaktör för utgivningen av ståndsriksdagens protokoll och vikarierat som arkivchef.

Nina Sjöberg är teologie doktor i kyrkohistoria och disputerade 2003 på avhandlingen Hustru och man i Birgittas uppenbarelser. Hon tillträder som institutionschef på Arab den 3 februari 2014.

Lars Ilshammar är sedan mitten av oktober avdelningschef på Kungliga Biblioteket.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min