Ny chef på Arab

11 nov 2013 • < 1 min

Nu står det klart vem som efterträder Lars Ilshammar som chef för Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek. Det blir Nina Sjöberg...

Nu står det klart vem som efterträder Lars Ilshammar som chef för Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek. Det blir Nina Sjöberg som närmast kommer från Riksdagsbiblioteket.Där är hon för närvarande är sektionschef över Riksdagsbibliotekets externa verksamhet. Under de senaste tio åren har hon också bland annat varit huvudredaktör för utgivningen av ståndsriksdagens protokoll och vikarierat som arkivchef.

Nina Sjöberg är teologie doktor i kyrkohistoria och disputerade 2003 på avhandlingen Hustru och man i Birgittas uppenbarelser. Hon tillträder som institutionschef på Arab den 3 februari 2014.

Lars Ilshammar är sedan mitten av oktober avdelningschef på Kungliga Biblioteket.

0 kommentarer

Senaste nytt

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min