Ny chef på Arab

11 nov 2013 • < 1 min

Nu står det klart vem som efterträder Lars Ilshammar som chef för Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek. Det blir Nina Sjöberg...

Nu står det klart vem som efterträder Lars Ilshammar som chef för Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek. Det blir Nina Sjöberg som närmast kommer från Riksdagsbiblioteket.Där är hon för närvarande är sektionschef över Riksdagsbibliotekets externa verksamhet. Under de senaste tio åren har hon också bland annat varit huvudredaktör för utgivningen av ståndsriksdagens protokoll och vikarierat som arkivchef.

Nina Sjöberg är teologie doktor i kyrkohistoria och disputerade 2003 på avhandlingen Hustru och man i Birgittas uppenbarelser. Hon tillträder som institutionschef på Arab den 3 februari 2014.

Lars Ilshammar är sedan mitten av oktober avdelningschef på Kungliga Biblioteket.

0 kommentarer

Senaste nytt

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min