Svensk biblioteksförening på toppmöte om litteratur

3 mar 2022 • < 1 min

Karin Linder deltar på fredag i Bokmässans litteraturpolitiska toppmöte i Göteborg.

Ett hundratal beslutsfattare och branschföreträdare deltar när Bokmässan arrangerar litteraturpolitiskt toppmöte. Bland de 27 personer som ska samtala finns Karin Linder, generalsekreterare för Svensk biblioteksförening.

Bland övriga deltagare finns riksdags- och kommunpolitiker samt företrädare för förlagsbranschen, författare och forskare.

I ett av samtalen lyfter litteraturens branschorganisationer sina viktigaste frågor. Här deltar Karin Linder tillsammans med Grethe Rottböll, Sveriges Författarförbund, Maria Hamrefors, Svenska Bokhandlareföreningen och Jesper Monthan från Svenska Förläggareföreningen.

Andra samtal kommer att handla om litteraturpolitik och i vilken mån Sverige har en sådan och hur den i så fall ser ut.

Samtal kommer också att föras om litteraturstaden Göteborg. Staden är den första i Sverige att utses till litteraturstad inom Unescos globala nätverk för kreativa städer.

Toppmötet hålls på fredag förmiddag och på Svenska mässan i Göteborg.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Läsning i fokus på årets bokmässa

Hur kan biblioteken bli en farligare plats? De är en av frågorna som ställs på höstens bokmässa som med lästält, drakar och dragqueens och kändisar som läser sagor vill locka barn och unga till mässan.

8 jun 2023 • 2 min

Nyheter

Prisas för sin innovativa kraft

Katarina Standár utses till Årets informationsspecialist 2023. Hon har utvecklat bibliotekets varumärke och hittat nya vägar för open access-frågor. ”Handlar om tillgängliggörande på bibliotek.”

8 jun 2023 • < 1 min

Almedalen

Vi ses i Visby!

Torsdagen den 29 juni handlar det om bibliotek i Almedalen. Tillsammans med Biblioteken på Gotland och Svensk biblioteksförening arrangerar Biblioteksbladet en heldag med samtal och debatt på Almedalsbiblioteket. Här är programmet.

7 jun 2023 • 2 min

Digitalisering

Skrytsam AI för dialog med ungdomar

Uno är lite som Karlsson på taket; skämtsam, skrytsam och allmänt dryg. Personligheten på Tiotrettons nya AI-robot är väl uttänkt, för betona för ungdomarna att allt som kommer från robotar inte är att lita på.

5 jun 2023 • 3 min

Nyheter

Skarpt och smart eller ett övertramp?

"Sista veckan innan löning! Vi har fyllt på skåpet i entréhallen med utgallrade böcker", skrev Högsbo bibliotek på Instagram intill en bild av böcker av Lena Andersson som sorterats ut. En oskyldig kommentar till författarens uppmärksammade artikel om hungrande barn? Eller ett oförsvarligt agerande av ett folkbibliotek?

25 maj 2023 • 4 min

Nyheter

Många biblioteksanställda kritiska till anmälningsplikt

En stor del av de som är anställda på bibliotek är mycket kritiska till Tidöförslaget om att offentliganställda ska vara skyldiga att anmäla papperslösa. Fackförbundet Dik har frågat sina medlemmar och bara en liten del av de svarande tycker att förslaget är bra.

24 maj 2023 • < 1 min