Lediga jobb

Bibliotekarie söks till Berga, Linköping

Linköpings kommun | Linköping

13 okt 2020

Ansvarig för biblioteksverksamheten i Berga

Gå till extern ansökan

Om jobbet

Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Förvaltningen står inför nya spännande utmaningar, såsom byggnation av ny simhall, nya idrottsarenor, satsning på mer offentlig konst, utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna.

Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens uppdrag ska förvaltningen arbeta strategiskt med utveckling av kultur, idrott – och fritidslivet. Vi vill bidra till att Linköping blir en attraktiv, hälsosam och kreativ stad som genomsyras av puls och passion!

Är du intresserad av att ge Linköpingsborna en meningsfull fritid, då finns goda chanser att du skulle kunna trivas och skapa resultat här.

Om arbetsplatsen

Linköpings stadsbibliotek arbetar som en helhet och består av huvudbibliotek, nio närbibliotek och en bokbuss. Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen. I Berga kommer biblioteket vara del av en samverkansform med ytterligare tre verksamheter: Kontakt Linköping, Råd och stöd samt Ung puls. Tillsammans bildar ni Berga by; en förvaltningsöverskridande mötesplats med medborgaren i centrum.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill ha rollen som ansvarig för ett nytt närbibliotek i samverkansform, med kollegor från flera förvaltningar, i nyrenoverade lokaler i Berga slott. Vi hoppas att du tillsammans med dina kollegor kommer kunna skapa ett välbesökt och aktivt bibliotek. Ni ska med hjälp av fantasi och kunskap, vilja och fokus, skapa ett bibliotek som är angeläget och tillgängligt för alla. Ni kommer behöva utveckla ett starkt barn- och mångfaldsperspektiv i verksamheten.

Som närbiblioteksansvarig har du ansvar för att samordna och utveckla verksamheten. Att skaffa kunskap om lokalsamhället, bygga relationer med invånare, lokala aktörer och biblioteksbesökare är viktiga arbetsuppgifter. Visst budgetansvar ingår. Du jobbar även med att utveckla vuxenverksamheten, exempelvis med att erbjuda program och utställningar. För att lösa uppdraget på ett bra sätt är det viktigt att du arbetar utåtriktat i dialog med allmänhet, lokala aktörer och andra samarbetspartners både internt och externt. Utöver verksamhetsansvaret och vuxenverksamheten ingår mediearbete och tjänstgöring i låne- och informationsdisk med tillhörande arbetsuppgifter. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Du har en examen i en för tjänsten relevant utbildning, inom t ex biblioteks-, kultur-, samhälle-, information-, eller pedagogikområdet. Du har erfarenhet av verksamhetsansvar och gärna kunskap om verksamhetsledning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på bibliotek.

Då denna tjänst innebär att arbeta i samverkan är det viktigt att du är bra på att samarbeta med andra. Samtidigt måste du tycka om att arbeta självständigt och ta ansvar för dina arbetsuppgifter.

Du har stor frihet att tillsammans med kollegorna forma verksamheten, och du tycker om att ta initiativ, testa idéer och att utveckla verksamheten. Du är öppen för att bjuda in stadsdelsinvånarna till dialog och har tankar kring hur verksamheten kan formas efter vad de önskar och har möjlighet att bidra med. Vi tror att det är en stor fördel om du gillar att jobba i en miljö som kräver flexibilitet och lite okonventionella lösningar. Du har ett inkluderande förhållningssätt och är bra på att engagera kollegor och skapa förvaltningsövergripande samsyn kring verksamheten. Vi förutsätter att du sätter besökaren i centrum och har en vilja och förmåga att ge service på ett lyhört, tydligt och inkluderande sätt. Ditt arbetssätt genomsyras av ett mångfaldsperspektiv. Du är omvärldsorienterad, nyfiken och modig, med stort socialt patos.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Information om tjänsten

Tillträde: 2020-12-01 eller efter överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5739

Kontakt

Johanna Jungeklint, Facklig företrädare DIK
013-206096
Charlotte Carlsvärd, Facklig företrädare Vision