Lediga jobb

Bibliotekarie till Judiska biblioteket i Stockholm

Judiska församlingen | Stockholm

26 okt 2022

Judiska biblioteket söker en bibliotekarie på 50%

  • Arbetsgivare: Judiska församlingen
  • Ort: Stockholm
  • Sista ansökningsdatum: 4 december 2022
  • Omfattning: 50 procent
  • Kontaktperson: Malin Norrby
  • E-post: malin.norrby@jfst.se

Vill du arbeta som bibliotekarie i en unik miljö i centrala Stockholm? Judiska biblioteket är ett specialbibliotek inom judiska ämnen. Målgrupper är det judiska communityt, en intresserad allmänhet samt forskare och studenter. Bibliotekets publika del är beläget i nya, ljusa lokaler i kulturhuset Bajit. Dessutom finns en forskningssamling i anslutning till synagogan. Biblioteket är nationellt resursbibliotek för jiddisch och judisk kultur och har en bibliotekskonsulent anställd för det uppdraget. Verksamhetens huvudman är Judiska församlingen i Stockholm, en modern medlemsorganisation med en lång historia. Församlingen arbetar utifrån visionen ’5000 nöjda medlemmar’. Besök gärna webbplatsen jfst.se för mer information om vårt community.

Den aktuella tjänsten är placerad i den allmänna biblioteksdelen i Bajit. Du kommer att ansvara för den dagliga driften av det publika biblioteket med sedvanliga på ett bibliotek förekommande arbetsuppgifter inklusive schemalagd referenstjänst och administration av bibliotekssystem. Katalogisering i Libris. Biblioteket kommer att övergå från Book-IT till Quria och du kommer att vara involverad i införandeprojektet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift. Du är intresserad av judiskt liv, historia och kultur och vill lära dig mer om det community du verkar inom. Du arbetar självständigt och tar eget ansvar samtidigt som du stämmer av med kollegor. Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt gentemot användarna och bygger professionella relationer.

Ytterligare språkkunskaper kan vara meriterande – gärna hebreiska eller polska. Om du inte har basal läsfärdighet i det hebreiska alfabetet ordnar arbetsgivaren fortbildning på arbetstid.

Vi erbjuder ett arbete där du hela tiden får lära dig något nytt, ett engagerat community och trevliga arbetskamrater. Förutom under majoritetssamhällets röda dagar är du också ledig under vissa judiska högtider. Kvällstjänstgöring enligt schema. Lästid. Sex månaders provanställning tillämpas. Kollektivavtal. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillträde 16 januari 2023 eller enligt överenskommelse .

Välkommen med din ansökan per e-post till info@jfst.se Sista ansökningsdag: 4 december 2022.

Upplysningar:

Malin Norrby, verksamhetsansvarig bibliotek och förlag: malin.norrby@jfst.se

Szilvi Somlai, enhetschef Judisk identitet och sammanhållning: szilvi.somlai@jfst.se

Hanna Halpern, generalsekreterare, Judiska församlingen: hanna.halpern@jfst.se

Jessica Lewin, personalrepresentant: jessica.lewin@jfst.se