Lediga jobb

Bibliotekarie till sjukhusbiblioteket i Lund

Skånes universitetssjukhus | Lund

22 dec 2020

Bibliotekarie/informationsspecialist till Skånes universitetssjukhus

  • Arbetsgivare: Skånes universitetssjukhus
  • Ort: Lund
  • Sista ansökningsdatum: 24 januari 2021
  • Omfattning: Heltid
  • Anställningsform: Tillsvidare
  • Webbplats: Gå till webbplats
  • Kontaktperson: Sofia Moberg
  • E-post: sofia.moberg@skane.se
Gå till extern ansökan

Skånes universitetssjukhus söker en bibliotekarie och/eller informationsspecialist till sjukhusbiblioteket i Lund.

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Enhet sjukhusbibliotek, HTA Syd och patientforum ingår i avdelning forskning och utbildning inom Skånes universitetssjukhus. Enhetens uppdrag handlar om att vara ett verksamhetsnära kunskapsstöd för organisationen. HTA Syd tar fram kunskapsunderlag och bereder frågor inför beslut om evidensbaserad hälso- och sjukvård. HTA, Health Technology Assessment, på svenska Utvärdering av teknologier i vården, är en metod för att utvärdera vetenskapliga publikationer om diagnostik, behandling och omvårdnad. I arbetet med en HTA-analys samlas och granskas publikationer genom en systematisk process för att kartlägga metoder som vården använder. Evidensen för befintliga och nya metoder graderas med hjälp av det tillgängliga vetenskapliga underlaget. Analysen har fokus på patientnyttan, men innefattar också etiska, ekonomiska och organisatoriska aspekter. HTA Syd ger resurs- och metodstöd åt alla verksamheter inom Södra sjukvårdsregionen som bedriver vård, diagnostik eller behandling.

Inom enheten finns även sjukhusbibliotek och patientforum. Verksamheten finns i Lund och Malmö och omfattar:
– En medicinsk biblioteksdel som svarar för informationsförsörjning till personalen och till stora delar liknar ett forskningsbibliotek
– En patientinriktad del som arbetar med patientinformation, patientutbildningar, föreläsningar, läkande läsning och kulturförmedling.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en bibliotekarie/informationsspecialist till HTA Syd. Huvudsaklig placering är i Lund, men tjänstgöring i Malmö kan vara aktuell.

I dina arbetsuppgifter ingår att:
– genomföra omfattande avancerade litteratursökningar och genomgångar av vetenskapliga studier inom olika behandlings-/ämnesområden (sökning, sållning, sortering och dokumentation), i enlighet med HTA-metodiken.
– bidra till fortlöpande översyn, utveckling och kvalitetssäkring av rutiner och processer kopplade till arbetsområdet.
– ingå i de projektgrupper som bildas för de enskilda HTA-analyserna och där aktivt bidra till arbetet fram till ett slutligt kunskapsunderlag, ofta en HTA-rapport.
På sikt, när HTA-arbetet känns stabilt, finns möjlighet att bidra till andra delar av enhetens verksamhet. Exempelvis kan detta handla om att arbeta med medicinsk informationssökning, handledning och undervisning inom ramen för sjukhusbibliotekets dagliga verksamhet.

Vi kan erbjuda dig:
– Ett omväxlande och stimulerande arbete där du ständigt lär dig nya saker.
– En dynamisk miljö där du arbetar tillsammans med kollegor från olika professioner.
– En grundlig introduktion vi förväntar oss inte att du ska vara fullärd från första dagen.
– Ett stöttande arbetsklimat där du alltid kan vända dig till en kollega med dina frågor.
– En möjlighet att tillsammans med kollegor och chef påverka enhetens fortsatta utvecklingsarbete och förnyelse utifrån organisationens behov.
– Flexibilitet vad gäller arbetstider och möjligheter att kombinera arbete på plats (i ljusa rymliga lokaler) med distansarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Arbetsuppgifterna förutsätter en gedigen erfarenhet av att arbeta med omfattande databas- och informationssökning. HTA-arbetet är nära knutet till medicinsk forskning och därför vill vi att du har intresse för ämnet och vill stödja utvecklingen av en evidensbaserad hälso- och sjukvård. Du har goda färdigheter i svenska och engelska, lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift och kan sammanställa och skriva rapporter och utredningar som kan förstås också av andra än specialister.

Att kunna tolka publicerade forskningsresultat ses som önskvärt. Egen erfarenhet av forskning och/eller arbete på ett forskningsbibliotek inom medicinskt eller näraliggande ämnesområde är meriterande. Inom HTA Syd har vi ett projektbaserat arbetssätt och därför är det även meriterande om du har erfarenhet av projektarbete eller processorienterat utvecklingsarbete. Vi ser också gärna att du har erfarenhet från sjukhusbibliotek eller arbete inom vården.

Vi söker dig som är resultatinriktad och självgående samt har god problemlösningsförmåga. Du är kvalitetsmedveten, gillar ordning och reda och är noggrann med dokumentation. Vi vill att du deltar i utvecklingen av vår verksamhet genom att vara ansvarstagande, utåtriktad och förändringsorienterad. Du ser ett ständigt lärande som en naturlig del av arbetet och räds inte att sätta dig in i nya och komplexa arbetsverktyg och program. Som person är du flexibel och kommunikativ samt har lätt för att samarbeta med användare och kollegor. Vi ser gärna att du är van vid att ha flera bollar i luften och att du kan hantera en ojämn arbetsbelastning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Ansök senast:   2021-01-24
Referensnummer:   A994909

Tillträde 2021-05-15 eller enligt överenskommelse. Intervjuer planeras till vecka 5.

Kontakt

Kontaktpersoner:

Facklig företrädare:

Malin Prymne – DIK 0702-91 68 96 malin.prymne@skane.se