Lediga jobb

Bibliotekarie till Strömsund

Strömsunds kommun | Stömsund

7 sep 2022

Strömsund söker bibliotekarie

  • Arbetsgivare: Strömsunds kommun
  • Ort: Stömsund
  • Sista ansökningsdatum: 30 september 2022
  • Omfattning: Heltid
  • Anställningsform: Tillsvidare
  • Webbplats: Gå till webbplats
  • Kontaktperson: Eva Thelin
  • E-post: eva.thelin@stromsund.se
Gå till extern ansökan

Om arbetsplatsen

I Strömsunds kommun är den storslagna naturen nära. Här har du goda möjligheter till friluftsliv och god livskvalitet och får mer tid att leva det liv du vill med en enklare och närmare vardag. I våra mindre samhällen och byar känner människor varandra och det skapar trygghet och gemenskap för både ung och gammal.

Strömsunds kommun har cirka 1.400 medarbetare inom många yrkesområden. På våra arbetsplatser strävar vi aktivt efter att skapa delaktighet, motivation och arbetsglädje. Tillsammans arbetar våra anställda för att ge bästa möjliga service till alla som kommer i kontakt med kommunens verksamheter.

Vi har Sveriges viktigaste jobb och våra medarbetare gör skillnad varje dag. Välkommen att bli en av oss!

Biblioteken i Strömsunds kommun består av ett huvudbibliotek och fyra filialer samt en bokbil. Tillsammans servar vi hela kommunen. Bibliotekarietjänsten vi söker är placerad på huvudbiblioteket i Strömsund. Biblioteket är placerat i samma byggnad som gymnasieskolan i kommunen.

Arbetsuppgifter

Tjänsten riktar sig mot barn och ungdomar. Du kommer att samarbeta med aktörer både i och utanför kommunen. Det krävs god samarbetsförmåga. I Tjänsten ingår både kvällsjobb och vissa helger. Du får arbeta med informationsservice samt andra på bibliotek vanliga förekommande arbetsuppgifter.
För att trivas i tjänsten vill vi att du tycker om att arbeta med barn och ungdomar och du är bekväm med att prata inför en grupp. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du behärskar svenska väl i tal och skrift. Övriga språkkunskaper är meriterande.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1150848

Kontaktpersoner

Eva Thelin

Bibliotekssamordnare: 067016278 eva.thelin@stromsund.se
Lars-Eric Bergman
Kultur- och Fritidschef: 0670 – 16295 lars-eric.bergman@stromsund.se
Facklig företrädare

Tomas Jangenmalm, Vision: 0670-16978 tomas.jangenmalm@stromsund.se