Lediga jobb

Bibliotekschef till Klippans kommun

Klippans kommun | Klippan

3 jun 2022

Bibliotekschef med hjärta för folkbibliotek

  • Arbetsgivare: Klippans kommun
  • Ort: Klippan
  • Sista ansökningsdatum: 30 juni 2022
  • Omfattning: Heltid
  • Anställningsform: Tillsvidare
  • Webbplats: Gå till webbplats
  • Kontaktperson: Elisabet Viktorsson, tf bibliotekschef
  • E-post: elisabet.viktorsson@klippan.se
Gå till extern ansökan

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus – att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden ”Vilja varandras framgång”, ”Våga sticka ut” och ”Kul i jobbet”.

Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

Arbetsuppgifter

Som bibliotekschef kommer du att ansvara för utvecklingen av folkbiblioteksverksamheten i Klippans kommun. Det omfattar utveckling av det integrerade folk- och gymnasiebiblioteket inklusive de två filialerna till relevanta, moderna och tillgängliga verksamheter som ska ligga i framkant, inte minst när det gäller den digitala utvecklingen. Verksamheten bedrivs enligt biblioteksplanen, som du hittar på vår hemsida.

Biblioteken ska erbjuda en mångfacetterad biblioteks-, kultur- och bildningsverksamhet som syftar till att väcka nyfikenhet, beröra, ifrågasätta och mana till eftertanke. I samverkan med privata, ideella och offentliga aktörer ska verksamheten erbjuda ett tidsenligt, hållbart och mångsidigt utbud av hög kvalité.

I chefsuppdraget ingår ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö, samt operativt arbete i den dagliga verksamheten. Medverkan i nätverk och samarbete på lokal, regional och nationell nivå är en viktig del i uppdraget. Klippans bibliotek ingår i samarbetet Bibliotek Familjen Helsingborg.

Biblioteken är en del av Kultur- och fritidsförvaltningen. Som bibliotekschef ingår du i förvaltningens ledningsstruktur och rapporterar till avdelningschef kultur. Inom förvaltningen har du många kollegor och goda möjligheter till utbyte och samtal. Utveckling av biblioteksverksamheten ska bedrivas i nära samarbete med kulturutvecklaren.

Kvalifikationer

Vi tror att du har en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap (eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig). Vidare tänker vi oss att:

Du har erfarenhet av att leda personal och projekt och allra helst på bibliotek.

Du är en person med god förståelse för folkbibliotekets uppdrag.

Du är en person med ledaregenskaper som matchar kommunens strävan mot ett ledarskap präglat av tillit och samskapande.

Du har ett strukturerat och tydligt ledarskap, där du arbetar med mål, förväntningar, ansvar och mandat i verksamheten. Du arbetar aktivt med ditt eget ledarskap, medarbetarskap och självledarskap. Kommunikation är viktigt för dig i din relation till dina medarbetare. Du är bra på att både ge och ta emot feedback.

Du har lätt för att söka samarbeten och kommunicera med olika personer, även utanför den egna verksamheten.

Du är en person som tacklar nya situationer med lugn och tillförsikt och vi tror att du är en kreativ problemlösare med god verbal förmåga.

Intervjuer kommer att hållas fr o m vecka 24, i och med löpande urval.
OBS! Ansökningstiden är förlängd t o m 30 juni!

Ansökan

Referensnummer:   C89631-2022-4

Kontaktperson

Elisabet Viktorsson, tf bibliotekschef 0435-28841, elisabet.viktorsson@klippan.se

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst, 0435-28000.