Lediga jobb

Kulturchef till Strömstad

Strömstads kommun | Strömstad

13 okt 2020

Enhetschef kultur och bibliotek

  • Arbetsgivare: Strömstads kommun
  • Ort: Strömstad
  • Sista ansökningsdatum: 25 oktober 2020
  • Omfattning: Heltid
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning.
  • Webbplats: Gå till webbplats
  • Kontaktperson: Martin Dalenius, verksamhetschef förskola och kultur
  • E-post: martin.dalenius@stromstad.se
Gå till extern ansökan

Strömstad kommun, förskola och kultur, söker ny kulturchef.

Om jobbet

Strömstads kommun har ett brett uppdrag att erbjuda kommunal service inom hela vår kommun. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare för vår plats.

Barn- och utbildningsförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla utbildning för barns och elevers personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi arbetar utifrån helhetsidén att lärande och utveckling sker genom trygghet, glädje, lust och engagemang. Vi arbetar tillsammans för att all utbildningsverksamhet ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Strömstads kulturskola är en stor verksamhet med över 400 aktiva barn, unga och vuxna från Strömstad. Kulturskolans verksamhet spänner i allt från dans till fiol, från luciatåg till individuellt musicerande för det barn som behöver det mest. Strömstads stadsbibliotek och skolbibliotek möte varje dag tusentals elever och Strömstadsbor, och har nu fått sitt komplement i Strömstads återvinningsbibliotek där böcker byter ägare i ett perspektiv av hållbar utveckling, precis såsom övriga verksamheter gör utifrån Agenda2030.

Arbetsuppgifter

I din roll som enhetschef Kultur och Bibliotek är du ansvarig för ledandet av Kulturskolan och Biblioteket i Strömstad kommun. Som enhetschef har du en förste bibliotekarie till stöd för den operativa biblioteksverksamheten, samt en pedagogisk ledare för kulturskolan till stöd för det operativa arbetet inom kulturskolan. Som enhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhet, ekonomi, arbetsmiljö samt personal inom dina område.
I tjänsten kan också fler förvaltningsövergripande arbetsuppgifter komma att ingå.

Som medarbetare ingår du i ledningsgruppen för Förskola-Kultur och Bibliotek tillsammans med övriga chefer. Som chef kommer du också vara en del av utbildningen Utvecklande ledarskap, som alla chefer i Strömstad är en del av.

Kvalifikationer

Som sökande bör du ha adekvat högskoleutbildning eller annan utbildning för ett kommunalt chefsuppdrag med inriktningarna Bibliotekschef och Kulturskolechef. Härtill är det meriterande om du har erfarenhet av att leda projekt, verksamhet och andra människor i processer och insatser.

Framförallt söker vi en chef och medarbetare som har förståelse av vikten av samverkan samt förståelsen av att vara en kompensatorisk verksamhet. Biblioteket och Kulturskolan är verksamheter som varje dag berör stora delar av Strömstads invånare, varpå dess betydelser är både viktiga och betydande, både gällande gammal som ung.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.
Ange referens A977994/2020 i din ansökan.
Varmt välkommen med din ansökan!

Om anställningen

Anställningsvillkor

Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: 2021-01-01 Urval och rekrytering sker löpande, tillträde till tjänsten sker efter överenskommelse.
Martin Dalenius, Versksamhetschef förskola och kultur
0526-19507
Elin Barkengren, HR-specialist
0526-190 43

Fackliga kontaktpersoner

Daniel Lomgård Lans, Livsmedelsinspektör