Lediga jobb

Sigtuna kommun söker två skolbibliotekarier till Märsta

Sigtuna kommun | Märsta

6 mar 2023

Två skolbibliotekarier till Märsta

 • Arbetsgivare: Sigtuna kommun
 • Ort: Märsta
 • Sista ansökningsdatum: 28 mars 2023
 • Omfattning: Heltid
 • Anställningsform: Tillsvidare
 • Webbplats: Gå till webbplats
 • Kontaktperson: Åsa Lundholm
 • E-post: asa.lundholm@sigtuna.se
Gå till extern ansökan

Arbetsplatsen

Sigtuna kommun är en plats med stor spännvidd. Här ryms levande landsbygd, småstad och en internationell flygplats. Ett rikt kulturarv och kulturell mångfald. En stolt historia och stora framtidsplaner. Kanske är det därför drivkraften är så stark att växa, förändras och utvecklas. Det är också därför det är så spännande att arbeta här. Hos oss blir du del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter. Arbetet är ofta omväxlande, ibland utmanande men alltid meningsfullt. Välkommen hit! I Sigtuna kommun är skolbibliotek en viktigt verksamhet i skolan och något som kommunen satsar på. Som skolbibliotekarie hos oss är du aldrig ensam utan del av en skolbiblioteksgemenskap och på huvudmannanivå finns en utvecklingsledare för skolbibliotek. ”Framtidens skolbibliotek – En utvecklingsplan för skolbiblioteken i Sigtuna kommun” ligger till grund för verksamheten. Det lokala arbetet berikas av centrala resurser som Cirkulationsbiblioteket och Mångspråksbiblioteket. Samverkan skapas bland annat genom en skolbibliotekariegrupp, kommunens skolbibliotekskalender och gemensamma aktiviteter som Sigtuna kommuns poesitävling.

Till centralorten Märsta söker vi nu två nya skolbibliotekarier som vill utveckla skolbiblioteken på Tingvallaskolan respektive Steningehöjdens skola. Tingvallaskolan i Märsta är en F-9-skola. Det vackra och rymliga biblioteket med platsbyggda bokhyllor ligger i hjärtat av den helt nya skolbyggnaden. Steningehöjdens skola är en ung F-9-skola i ett nybyggt område i Märsta. Skolbiblioteket är stort, välutrustat och mysigt. Därtill finns en mindre filial i högstadiets alldeles nya skolbyggnad.

Arbetsuppgifter

Som skolbibliotekarie har du till uppgift att kreativt och systematiskt tillgängliggöra skolbiblioteket för elever och personal. Du har också i uppdrag att i samverkan med pedagoger skapa en klassrumsnära verksamhet för att stimulera läsutveckling och språklig förmåga samt bygga elevernas medie- och informationskunnighet. Du har ett särskilt ansvar för att tillsammans med skolledning och personal stärka skolans läskultur och främja elevernas läsmotivation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du förväntas kunna möta olika elevers behov, samverka med skolans olika yrkesgrupper och ständigt sträva efter att förbättra verksamheten inom ramen för skolans systematiska kvalitetsarbete. På Tingvallaskolan går elever från världens alla hörn och på skolan talas många olika språk. Till Tingvallaskolan söker vi därför dig som inspireras av att arbeta i en flerspråkig miljö och har ett särskilt intresse för läs- och språkutveckling samt transspråkande. Till Steningehöjdens skola som har en digital profil söker vi dig som med en särskild passion för medie- och informationskunnighet vill bidra positivt till Steningehöjdens digitala vision. I rollen som skolbibliotekarie ser vi att du är kreativ, inspirerar och tänker konstruktivt utifrån förutsättningar och behov. Du ser värdet i och har strategier för att skapa goda relationer med såväl elever som personal. Du är samarbetsvillig och hittar smidigt och prestigelöst gemensamma vägar framåt. Du kan både hålla fokus på de långsiktiga strategiska målen och lösa situationer i en stressig vardag. Framför allt söker vi dig som drivs av att kunna påverka varje ung människas liv i en positiv riktning. Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdatum: 2023-03-19

Ange referensnummer: C126942

Detaljer

 • Arbetsform: Tillsvidareanställning
 • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse
 • Antal platser: 2

Kontaktperson(er)

Åsa Lundholm, Utvecklingsledare skolbibliotek
Telefon: 0701689066
E-post: asa.lundholm@sigtuna.se

Helena Eriksson, Rektor
Telefon: 08-591 267 14
E-post: helena.eriksson@sigtuna.se

Jessica Ljungwall, Rektor Tingvallaskolan
Telefon: 08-591 261 46
E-post: jessica.ljungwall@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig företrädare, se www.sigtuna.se/fackligaforetradare

Förmåner

Framtidens skolbibliotek en utvecklingsplan för skolbiblioteken i Sigtuna kommun 2023-2025  Som anställd i Sigtuna kommun får du ta del av en rad förmåner, bl.a. blir du automatiskt medlem i Personalklubben där du kan ta delta i olika aktiviteter. Läs gärna mer om våra andra förmåner och hur det är att jobba hos oss i Sigtuna kommun!