Lediga jobb

Regionbibliotekschef till Jönköping

Region Jönköping | Jönköping

16 okt 2020

Regionbibliotekschef

  • Arbetsgivare: Region Jönköping
  • Ort: Jönköping
  • Sista ansökningsdatum: 30 oktober 2020
  • Anställningsform: Tillsvidare
  • Webbplats: Gå till webbplats
  • Kontaktperson: Ante Jankovic
  • E-post: ante.jankovic@rjl.se 
Gå till extern ansökan

Kultur och Utveckling

Den regionala biblioteksverksamheten arbetar med biblioteksutveckling utifrån uppdraget i Bibliotekslagen och den regionala biblioteksplanens verksamhetsidé: dela kunskap, främja samverkan och möjliggöra utveckling. Arbetet sker i samverkan och samspel med det omgivande samhället och i nära dialog med länets folkbibliotek och andra aktörer inom bildning och utbildning.

Inom uppdraget har regionbibliotekschefen ansvar för och leder arbetet i den regionala biblioteksverksamheten, representerar verksamheten nationellt, interregionalt och i länet. Främsta målgruppen är folkbibliotekens personal och bibliotekscheferna är de viktigaste dialog- och samarbetsparterna.

Vi söker

Vi söker en regionbibliotekschef med ansvar för regional biblioteksverksamhet inom Kultur och utveckling. Chefen verkar utifrån den regionala biblioteksplanens mål där biblioteksarenan, digital delaktighet och kompetens samt läsfrämjande, berättelser och bildning är prioriterade verksamhetsområden.
Tjänsten är en tillsvidareanställning som utgår från Jönköping.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ och lärande utvecklingsverksamhet. Kombinationen av ständigt förändringsarbete, viljan och förmågan att tänka innovativt och att våga prova nytt har gjort att vi nu har flera spännande utvecklingsprocesser igång. Biblioteksplanen som process samt processer inom Digitalt först med användaren i fokus och Bokstart är några exempel.

Det här får du arbeta med

I ditt regionala utvecklingsuppdrag driver du biblioteksfrågor på strategisk nivå tillsammans med medarbetare och länets bibliotekschefer. Den regionala biblioteksverksamheten initierar, driver, handleder och följer upp projekt och processer. Ett arbetssätt som kräver nyfikenhet, reflektion, kommunikation och lärande med koppling till forskning. Du samverkar för att möta utvecklings- och förändringsbehov på lokal nivå med syftet att erbjuda länets invånare en relevant och jämlik biblioteksverksamhet av hög kvalitet. Du synliggör och kommunicerar den regionala biblioteksverksamhetens uppdrag och arbete internt och externt. Tjänsten innebär resor i och utanför länet, varför körkort krävs.

För att du ska trivas hos oss

Vi söker dig med relevant akademisk examen. Du har bred erfarenhet av utvecklingsarbete och kompetens inom process- och projektarbete.

Vi vill att du har tidigare erfarenhet av ledarskap. Din samarbetsförmåga är god och du har känsla för vad som motiverar och engagerar dina medarbetare. Du uppvisar en tydlighet i ditt ledarskap och leder med tillit. Du trivs med att arbeta lösningsinriktat mot gemensamma mål. Du har lätt för att kommunicera och tycker om att skapa och upprätthålla goda relationer. Du har goda kunskaper i svenska och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Detta värderar vi högt

Du har förmågan att se biblioteksfrågor i en bredare kontext med koppling till andra strategiska utvecklingsområden i samhället, till exempel inom det digitala området.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Frågor och ansökan

Frågor besvaras av rerkyterande chef Ante Jankovic, ante.jankovic@rjl.se

Välkommen med din ansökan via nedanstående länk tillsammans med CV och övriga handlingar senast den 30 oktober 2020.