Lediga jobb

Två bibliotekarier

Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten, | Lund

15 jun 2021

Två Bibliotekarier

  • Arbetsgivare: Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten,
  • Ort: Lund
  • Sista ansökningsdatum: 18 juli
  • Omfattning: Heltid
  • Anställningsform: Tillsvidare
  • Webbplats: Gå till webbplats
  • Kontaktperson: Björn Blomqvist, Karin Jönsson
Gå till extern ansökan

Om jobbet

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.
Samhällsvetenskapliga fakulteten är ett av Sveriges ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap och bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.
Arbetsuppgifter
Vi söker nu två bibliotekarier med erfarenhet av undervisning i informationshantering i en akademisk kontext. Du har ett gediget pedagogiskt intresse och du trivs i lärarrollen och i mötet med studenterna. Bibliotekets undervisningsformer genomgår en omställning till mer hybrida former och du är välkommen att delta i utvecklingsarbetet tillsammans med kollegorna i teamet. Erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete i digitala lärmiljöer och i plattformen Canvas är meriterande liksom erfarenhet av att skapa och använda digitala lärobjekt för att främja studenters lärande. Du får gärna ha erfarenhet av teambaserat undervisningssamarbete. Du har ett utforskande och engagerat förhållningssätt till dina arbetsuppgifter och du har god samarbetsförmåga.
I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och utveckla undervisning i informationshantering inom fakultetens samhällsvetenskapliga och beteendevetenskapliga utbildningar på grund- och avancerad nivå. Undervisningen sker både i det fysiska och i det digitala klassrummet. Planering och schemaläggning sker i samarbete med lärare och administrativ personal och till stöd i ditt pedagogiska arbete har du flera bibliotekskollegor som samarbetar i team.
Arbetsbelastningen varierar över terminerna och det är viktigt att du har förmåga att planera ditt arbete med god framförhållning och att du trivs med att arbeta både självständigt och i team. Du ansvarar för att planera, genomföra och följa upp ditt arbete inom ramen för ditt uppdrag och i samarbete med kollegorna i teamet.
Samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuder utbildningar både på svenska och engelska och du måste därför känna dig bekväm med att undervisa och kommunicera på båda språken.
I anställningen ingår även tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk.
I en av de utlysta tjänsterna ingår ansvar för bibliotekets webbplats. Erfarenhet av arbete i publik webbmiljö är därför meriterande.
Andra arbetsuppgifter kan tillkomma beroende på undervisningsuppdragens omfattning över tid.
Kvalifikationer
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift Erfarenhet av undervisning i informationshantering i ett akademiskt sammanhang Erfarenhet av webbarbete i publika miljöer (gäller en av de två utlysta tjänsterna)
Önskvärda kvalifikationer
Erfarenhet av pedagogiskt arbete i digitala lärmiljöer Grundläggande högskolepedagogisk utbildning eller annan pedagogisk utbildning Samhällsvetenskapliga ämnesstudier kan vara meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.