Årets bästa ljudboksdeckare

15 apr 2014 • < 1 min

Dirigenten från Sankt Petersburg av Camilla Grebe och Paul Leander Engström har utsetts till Årets bästa ljudboksdeckare. Det var under...

Dirigenten från Sankt Petersburg av Camilla Grebe och Paul Leander Engström har utsetts till Årets bästa ljudboksdeckare. Det var under Påskekrim-evenemanget på Eskilstunas stadsbibliotek som vinnaren korades. Prisutdelare var skådespelaren Angela Kovács, populär och flitig inläsare av ljudböcker.

 Juryns motivering:

Författarna Camilla Grebe och Paul Leander Engström har skapat en initierad och skönt oförutsägbar thriller som känns verklighetsförankrad och mycket aktuell. Uppläsaren Shanti Roneys lågmälda och suggestiva sätt att läsa berättelsen fångar lyssnaren, där en kall och hård verklighet målas upp av hans varma och medkännande röst.

Deckare ingår sedan 2012 som en kategori i Stora Ljudbokspriset och i samarbete med Svenska Deckarbiblioteket, en del av Eskilstuna stadsbibliotek.

Stora Ljudbokspriset instiftades 2008 av Irisgruppen, Bok & Bibliotek och Peter Stormare. Ljudbokspriset ska främja ljudbokens utveckling och går till bästa ljudboksupplevelsen. Både författaren och inläsaren premieras. 2012 utökades priset med kategorin Deckare.

Juryns medlemmar har bestått av:
Helena von Zweigbergk, författare som även läser in sina böcker


Håkan Thomsson, ordförande i Synskadades Riksförbund


Ingegärd Waarenpära, kulturrecensent


Karin Zetterberg,
chef för Eskilstuna stadsbibliotek


Mats Kirestam,
ansvarig för polisens arbete mot den grova organiserade brottsligheten i region Mitt

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Skolbibliotek

Ny lag om skolbibliotek på väg

Elever ska som regel ha tillgång till ett skolbibliotek på sin skola. Och det ska vara bemannat av utbildade bibliotekarier. Det skriver regeringen i det lagförslag som nu skickas till Lagrådet.

17 jun 2024 • 2 min

Nyheter

En hel dag om bibliotek i Almedalen

Under rubriken Biblioteksarenan ägnas en hel dag av Almedalsveckan till samtal om bibliotek. Bland panellisterna finns Kajsa Ravin, Göran Arrius, Brit Stakston och Silvia Ernhagen.

17 jun 2024 • < 1 min

Reportage

Bytte socialtjänsten mot biblioteket

Efter 15 år i socialtjänsten började Gabriella Andersson för tre år sedan att utbilda sig till bibliotekarie. Nu tar hon examen. ”Jag har fått en djupare förståelse för bredden i det här yrket.”

14 jun 2024 • 2 min

Reportage

Ett kulturarv med växande hål

Medieutvecklingen är blixtsnabb, lagarna föråldrade, Kungliga biblioteket ligger efter – och frågor om framtiden möts med politisk tystnad. Samtidigt försöker 13 personer bevara fler minnen av 2020-talet.

7 jun 2024 • 9 min