Årets julklapp - är gratis!

27 okt 2011 • < 1 min

Snart lanseras en ny app  för hela Svenska Akademiens ordlista. Den kommer samtidigt för Android och iPhone och innehåller även...

Snart lanseras en ny app  för hela Svenska Akademiens ordlista. Den kommer samtidigt för Android och iPhone och innehåller även lite kringfunktioner utöver ordlistan.

Det flesta inbitna spelare av Worldfeud har förstås redan nåtts av nyheten att det är Svenska Akademiens ordlista som ska gälla framöver i det alfapetliknande spelet som fått halva befolkningen att inte höja blicken i onödan. Utvecklarna bakom spelet Wordfeud har tecknat avtal med Svenska Akademien om att använda SAOL i spelet. Det är bara att tacka för den ordningen på torpet – nu kanske man på allvar kan börja spela igen…

Svenska Akademien ligger annars också i framkant. I höst, förhoppningsvis under november månad, lanseras en app för hela Svenska Akademiens ordlista (SAOL) där man kan alltså kan slå upp ord direkt i sin smarta telefon. Appen kommer samtidigt för Android och iPhone, de kommer att vara gratis och helt reklamfri, enligt Lars-Erik Longhi – IT-ansvarig på Svenska Akademien.

Appen rymmer felstavningskontroll – man behöver inte veta hur uppslagsordet stavas, på bästa Googlemanér ges ”menade du…”-service.  Ett speciellt korsordsstöd kommer också att finnas liksom mervärden som Utgallrade ord, Nya ord och Förkortningar…

Årets julklapp och den är gratis!

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min