Atingo en het och rättad potatis

5 maj 2015 • < 1 min

I Biblioteksbladet 04/2015 har det smugit in felaktigheter i en notis på sidan 16. Här på webben publiceras rätt text...

I Biblioteksbladet 04/2015 har det smugit in felaktigheter i en notis på sidan 16. Här på webben publiceras rätt text i notisen, som har rubriken ”Atingo het potatis”.

”För ett par år sedan lanserade e-boksdistributören Publit, tillsammans med Axiell, utlåningsplattformen Atingo.

Publit och Axiell delar ägandet av Atingo, som haft en del problem och just nu verkar ha en osäker framtid.

I samband med köpet av Elib förklarade Axiell att Atingo skulle ”läggas i malpåse”.

I dag vill inte Axiell kännas vid malpåsen och Publit har inga kommentarer:

– Dessvärre inte i nuläget. Jag är ledsen och hoppas att du har förståelse, mejlar Publits vd Per Helin till Biblioteksbladet.”

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Bibliotek oförberedda på lag om tillgänglighet

Nästa sommar träder en ny lag om tillgängliga medier i kraft. Myndigheten för tillgängliga medier informerar just nu bibliotekspersonal, men bilden är ännu oklar. "Vi vet inte riktigt hur bibliotek och läsare kommer påverkas."

23 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Nya namn föreslås till styrelsen

När ny styrelse ska väljas i Svensk biblioteksförening står två nya namn på valberedningens lista. Och ordförande Helene Öberg föreslås väljas om för ytterligare en tvåårsperiod.

17 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Oro för bristande engagemang i föreningen

Endast två motioner har lämnats in inför Svensk biblioteksförenings årsmöte. Något som skulle kunna tyda på ett svagt engagemang. Dessutom handlar motionerna om, ja precis, bristande engagemang i föreningen.

16 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Edholm om skolbiblioteken: "Man måste börja nånstans"

Det är upp till lärosätena att åtgärda bristen på skolbibliotekarier. Det är ett besked från skolminister Lotta Edholm när hon besöker Bibliotekshögskolan i Borås. "Det är klart att unga människor får upp ögonen för yrket. Och när söktrycket ökar är det naturligt att utöka antalet platser."

11 apr 2024 • 5 min

Reportage

Hon vill knyta ihop Europas bibliotek

Axiells nya vd Maria Wasing har stora tankar om tillväxt och bolaget betydelse. Men fler bibliotek än de i Nacka räknar hon inte med att företaget kommer att driva. ”Inte strategiskt viktigt för oss.”

9 apr 2024 • 6 min