Atingo en het och rättad potatis

5 maj 2015 • < 1 min

I Biblioteksbladet 04/2015 har det smugit in felaktigheter i en notis på sidan 16. Här på webben publiceras rätt text...

I Biblioteksbladet 04/2015 har det smugit in felaktigheter i en notis på sidan 16. Här på webben publiceras rätt text i notisen, som har rubriken ”Atingo het potatis”.

”För ett par år sedan lanserade e-boksdistributören Publit, tillsammans med Axiell, utlåningsplattformen Atingo.

Publit och Axiell delar ägandet av Atingo, som haft en del problem och just nu verkar ha en osäker framtid.

I samband med köpet av Elib förklarade Axiell att Atingo skulle ”läggas i malpåse”.

I dag vill inte Axiell kännas vid malpåsen och Publit har inga kommentarer:

– Dessvärre inte i nuläget. Jag är ledsen och hoppas att du har förståelse, mejlar Publits vd Per Helin till Biblioteksbladet.”

0 kommentarer

Senaste nytt

BOKMÄSSAN 2023
Nyheter

Så kan biblioteken använda digital teknik

Immersiva medier och VR, är det något för bibliotek att hålla på med? Kan det till och med vara läsfrämjande? Det menar i alla fall Linda Sävhammar från Biblioteksutveckling Östergötland.

28 sep 2023 • 4 min

Nyheter

Konstnärlig frihet ska garantera armlängds avstånd

Skolbiblioteken lyfts som särskilt viktiga i Mats Svegfors förslag om hur kommunerna ska bli mer delaktiga i kulturpolitiken. Och för att garantera armlängds avstånd ska kommunerna, för att kunna dela ut pengar, skriva under på att de respekterar den konstnärliga friheten.

27 sep 2023 • < 1 min

Krönika

AI-frågor till biblioteken

Vad händer med upphovsrätten när ett verk har skapats av artificiell intelligens? Ska AI-genererade verk omfattas av pliktlagstiftningen och aktivt samlas in av nationalbiblioteken? AI ställer biblioteken inför ett antal fundamentala och rent existentiella frågeställningar, skriver Lars Ilshammar.

25 sep 2023 • 2 min

Nyheter

Dyrare att boka författarframträdanden

Författares bokprat blir dyrare när Sveriges författarförbund höjer sin arvodesrekommendation med tusen kronor. ”Författarna måste kunna leva på sitt arbete", säger förbundets ordförande Grethe Rottböll som inte oroar sig över hur höjningen tas emot av biblioteken.

22 sep 2023 • 2 min