Atingo en het och rättad potatis

5 maj 2015 • < 1 min

I Biblioteksbladet 04/2015 har det smugit in felaktigheter i en notis på sidan 16. Här på webben publiceras rätt text...

I Biblioteksbladet 04/2015 har det smugit in felaktigheter i en notis på sidan 16. Här på webben publiceras rätt text i notisen, som har rubriken ”Atingo het potatis”.

”För ett par år sedan lanserade e-boksdistributören Publit, tillsammans med Axiell, utlåningsplattformen Atingo.

Publit och Axiell delar ägandet av Atingo, som haft en del problem och just nu verkar ha en osäker framtid.

I samband med köpet av Elib förklarade Axiell att Atingo skulle ”läggas i malpåse”.

I dag vill inte Axiell kännas vid malpåsen och Publit har inga kommentarer:

– Dessvärre inte i nuläget. Jag är ledsen och hoppas att du har förståelse, mejlar Publits vd Per Helin till Biblioteksbladet.”

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min