Atingo en het och rättad potatis

5 maj 2015 • < 1 min

I Biblioteksbladet 04/2015 har det smugit in felaktigheter i en notis på sidan 16. Här på webben publiceras rätt text...

I Biblioteksbladet 04/2015 har det smugit in felaktigheter i en notis på sidan 16. Här på webben publiceras rätt text i notisen, som har rubriken ”Atingo het potatis”.

”För ett par år sedan lanserade e-boksdistributören Publit, tillsammans med Axiell, utlåningsplattformen Atingo.

Publit och Axiell delar ägandet av Atingo, som haft en del problem och just nu verkar ha en osäker framtid.

I samband med köpet av Elib förklarade Axiell att Atingo skulle ”läggas i malpåse”.

I dag vill inte Axiell kännas vid malpåsen och Publit har inga kommentarer:

– Dessvärre inte i nuläget. Jag är ledsen och hoppas att du har förståelse, mejlar Publits vd Per Helin till Biblioteksbladet.”

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min