Bibliotek = poppis på nätet

29 nov 2016 • < 1 min

Bland kommuners digitala tjänster är bibliotek det som flest har använt, visar en enkätundersökning som Sifo gjort på uppdrag av it-företaget Visma.

Foto: Götabiblioteken
Foto: Götabiblioteken

[fakta id=”15223″]

Deltagarna har fått frågan ”Vilken/vilka av följande e-tjänster som din kommun tillhandahåller har du använt någon gång?”.

Nästan tre av tio svarar att de har hanterat biblioteksärenden, vilket placerar biblioteken i topp. Annat populärt är att söka jobb (20 procent), söka bostad (18 procent) och att hantera platser på skola och förskola. Drygt 1 700 personer deltog i undersökningen, som utfördes i oktober 2016.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min