Bibliotek = poppis på nätet

29 nov 2016 • < 1 min

Bland kommuners digitala tjänster är bibliotek det som flest har använt, visar en enkätundersökning som Sifo gjort på uppdrag av it-företaget Visma.

Foto: Götabiblioteken
Foto: Götabiblioteken

[fakta id=”15223″]

Deltagarna har fått frågan ”Vilken/vilka av följande e-tjänster som din kommun tillhandahåller har du använt någon gång?”.

Nästan tre av tio svarar att de har hanterat biblioteksärenden, vilket placerar biblioteken i topp. Annat populärt är att söka jobb (20 procent), söka bostad (18 procent) och att hantera platser på skola och förskola. Drygt 1 700 personer deltog i undersökningen, som utfördes i oktober 2016.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Skolbibliotek

Ny lag om skolbibliotek på väg

Elever ska som regel ha tillgång till ett skolbibliotek på sin skola. Och det ska vara bemannat av utbildade bibliotekarier. Det skriver regeringen i det lagförslag som nu skickas till Lagrådet.

17 jun 2024 • 2 min

Nyheter

En hel dag om bibliotek i Almedalen

Under rubriken Biblioteksarenan ägnas en hel dag av Almedalsveckan till samtal om bibliotek. Bland panellisterna finns Kajsa Ravin, Göran Arrius, Brit Stakston och Silvia Ernhagen.

17 jun 2024 • < 1 min

Reportage

Bytte socialtjänsten mot biblioteket

Efter 15 år i socialtjänsten började Gabriella Andersson för tre år sedan att utbilda sig till bibliotekarie. Nu tar hon examen. ”Jag har fått en djupare förståelse för bredden i det här yrket.”

14 jun 2024 • 2 min

Reportage

Ett kulturarv med växande hål

Medieutvecklingen är blixtsnabb, lagarna föråldrade, Kungliga biblioteket ligger efter – och frågor om framtiden möts med politisk tystnad. Samtidigt försöker 13 personer bevara fler minnen av 2020-talet.

7 jun 2024 • 9 min