Bibliotek = poppis på nätet

29 nov 2016 • < 1 min

Bland kommuners digitala tjänster är bibliotek det som flest har använt, visar en enkätundersökning som Sifo gjort på uppdrag av it-företaget Visma.

Foto: Götabiblioteken
Foto: Götabiblioteken

[fakta id=”15223″]

Deltagarna har fått frågan ”Vilken/vilka av följande e-tjänster som din kommun tillhandahåller har du använt någon gång?”.

Nästan tre av tio svarar att de har hanterat biblioteksärenden, vilket placerar biblioteken i topp. Annat populärt är att söka jobb (20 procent), söka bostad (18 procent) och att hantera platser på skola och förskola. Drygt 1 700 personer deltog i undersökningen, som utfördes i oktober 2016.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Skarpt och smart eller ett övertramp?

"Sista veckan innan löning! Vi har fyllt på skåpet i entréhallen med utgallrade böcker", skrev Högsbo bibliotek på Instagram intill en bild av böcker av Lena Andersson som sorterats ut. En oskyldig kommentar till författarens uppmärksammade artikel om hungrande barn? Eller ett oförsvarligt agerande av ett folkbibliotek?

25 maj 2023 • 4 min

Nyheter

Många biblioteksanställda kritiska till anmälningsplikt

En stor del av de som är anställda på bibliotek är mycket kritiska till Tidöförslaget om att offentliganställda ska vara skyldiga att anmäla papperslösa. Fackförbundet Dik har frågat sina medlemmar och bara en liten del av de svarande tycker att förslaget är bra.

24 maj 2023 • < 1 min

Nyheter

Tryckfrihetsförordningen blir världsminne

Unesco har utsett tryckfrihetsförordningen till världsminne. Den var den första i världen att reglera rätten att uttrycka sig fritt och ta del av allmänna handlingar. Det unika källmaterialet finns bevarat på Kungliga biblioteket och på Riksarkivet.

22 maj 2023 • 2 min

Krönika

Förskönande bild av bibliotek i totalförsvaret

Diskussionen om bibliotekens roll i totalförsvaret tenderar att bli förskönande. Det är viktigt att stå tryggt med fötterna i sin egen verklighet. Hur andra valt att organisera sig är inget facit, skriver Helene Öberg, ordförande i Svensk biblioteksförening.

22 maj 2023 • 2 min