De kan bli årets bästa lättlästa bibliotek

21 maj 2015 • < 1 min

Tre bibliotek är nominerade till utmärkelsen Bästa lättlästa bibliotek av MTM, Myndigheten för tillgängliga medier: Campusbiblioteket i Skellefteå, Linköpings stadsbibliotek...

Tre bibliotek är nominerade till utmärkelsen Bästa lättlästa bibliotek av MTM, Myndigheten för tillgängliga medier: Campusbiblioteket i Skellefteå, Linköpings stadsbibliotek och Tornlyckeskolans bibliotek i Höganäs.

Priset delas ut till ett bibliotek som ”på ett förtjänstfullt sätt lyft fram den lättlästa litteraturen, lättlästa tidningar och lättläst samhällsinformation”.

Prissumman är 10 000 kronor och ska användas till läsfrämjande aktiviteter. Priset delas ut i anslutning till Internationella läskunnighetens dag den 8 september på det vinnande biblioteket.

Vinnaren ska enligt MTM ha insett behovet av lättläst hos flera målgrupper, marknadsföra verksamheten, ordna anpassade aktiviteter, skylta, informera och placera lättlästa titlar tydligt och inte minst ha avsatt särskilda resurser för arbetet med lättläst.

Läs mer om priset: http://lattlast.se/bibliotek/basta-lattlasta-bibliotek#

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min