De kan bli årets bästa lättlästa bibliotek

21 maj 2015 • < 1 min

Tre bibliotek är nominerade till utmärkelsen Bästa lättlästa bibliotek av MTM, Myndigheten för tillgängliga medier: Campusbiblioteket i Skellefteå, Linköpings stadsbibliotek...

Tre bibliotek är nominerade till utmärkelsen Bästa lättlästa bibliotek av MTM, Myndigheten för tillgängliga medier: Campusbiblioteket i Skellefteå, Linköpings stadsbibliotek och Tornlyckeskolans bibliotek i Höganäs.

Priset delas ut till ett bibliotek som ”på ett förtjänstfullt sätt lyft fram den lättlästa litteraturen, lättlästa tidningar och lättläst samhällsinformation”.

Prissumman är 10 000 kronor och ska användas till läsfrämjande aktiviteter. Priset delas ut i anslutning till Internationella läskunnighetens dag den 8 september på det vinnande biblioteket.

Vinnaren ska enligt MTM ha insett behovet av lättläst hos flera målgrupper, marknadsföra verksamheten, ordna anpassade aktiviteter, skylta, informera och placera lättlästa titlar tydligt och inte minst ha avsatt särskilda resurser för arbetet med lättläst.

Läs mer om priset: http://lattlast.se/bibliotek/basta-lattlasta-bibliotek#

0 kommentarer

Senaste nytt

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min