De kan bli årets bästa lättlästa bibliotek

21 maj 2015 • < 1 min

Tre bibliotek är nominerade till utmärkelsen Bästa lättlästa bibliotek av MTM, Myndigheten för tillgängliga medier: Campusbiblioteket i Skellefteå, Linköpings stadsbibliotek...

Tre bibliotek är nominerade till utmärkelsen Bästa lättlästa bibliotek av MTM, Myndigheten för tillgängliga medier: Campusbiblioteket i Skellefteå, Linköpings stadsbibliotek och Tornlyckeskolans bibliotek i Höganäs.

Priset delas ut till ett bibliotek som ”på ett förtjänstfullt sätt lyft fram den lättlästa litteraturen, lättlästa tidningar och lättläst samhällsinformation”.

Prissumman är 10 000 kronor och ska användas till läsfrämjande aktiviteter. Priset delas ut i anslutning till Internationella läskunnighetens dag den 8 september på det vinnande biblioteket.

Vinnaren ska enligt MTM ha insett behovet av lättläst hos flera målgrupper, marknadsföra verksamheten, ordna anpassade aktiviteter, skylta, informera och placera lättlästa titlar tydligt och inte minst ha avsatt särskilda resurser för arbetet med lättläst.

Läs mer om priset: http://lattlast.se/bibliotek/basta-lattlasta-bibliotek#

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min