Elin Lucassi - ny tecknare i BBL

17 sep 2013 • 2 min

Elin om Elin Jag är 35 år och jag har alltid ritat. Vid köksbordet, med min farfar, i sängen, på...

Elin om Elin

Jag är 35 år och jag har alltid ritat. Vid köksbordet, med min farfar, i sängen, på golvet och en gång på en hel vitrappad öppen spis på dagis.Den första illustratör som jag upptäckte helt på egen hand var Gunna Gräsh som tecknade i Kampratposten när jag var liten. Något i hennes vilda färgglada stil väckte mitt intresse och jag gillade att hennes stil inte var så puttinuttig. När jag i tonåren upptäckte Galago förstod jag fullt ut att man inte MÅSTE teckna Marvel-perfekt och att det var okej att använda seriemediet för att ta upp mer realistiska ämnen.

Jag var ganska osäker på mina egna åsikter som ung, vågade inte lita på magkänslan gällande rätt och fel och var verkligen inte den som stod upp för saker och ting. Jag blev sällan arg men desto oftare ledsen. Ju äldre jag blivit desto mer medvetenhet har jag dock lyckats samla på mig. Att rita serier har för mig blivit ett verktyg för överlevnad. Det finns otroligt mycket som jag blir förbannad på. Att bearbeta dem i bild och text är oerhört skönt och ger mig en möjlighet att liksom lägga ilskan vid sidan i stället för att den ska äta upp mig inifrån.

Jag tecknar tyvärr inte på heltid. Jag har fortfarande tillräckligt mycket av barnets osäkerhet inom mig för att våga kasta mig ut i frilansandets hårda värld. Jag ser det i och för sig som att mitt behov av trygghet gett mig en himla massa andra stimulerande erfarenheter så det är inget jag grämer mig för.

Jag är i botten utbildad gymnasielärare i svenska och religion och har även jobbat många år som verksamhetsansvarig på ett gymnasiebibliotek. Just nu jobbar jag med frågor kring utbildning och lärande på KB vilket är oerhört intressant och betydelsefullt. Det är nog det som känns viktigast för mig i mitt yrkesliv. Att det jag gör ska betyda något. Och gärna ha med böcker att göra…

På min fritid recenserar jag böcker och ritar serier för litteraturmagazinet, dessutom gör jag gästserier för Genusfolket och nu som grädde på moset för Biblioteksbladet!

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min