Elin Lucassi - ny tecknare i BBL

17 sep 2013 • 2 min

Elin om Elin Jag är 35 år och jag har alltid ritat. Vid köksbordet, med min farfar, i sängen, på...

Elin om Elin

Jag är 35 år och jag har alltid ritat. Vid köksbordet, med min farfar, i sängen, på golvet och en gång på en hel vitrappad öppen spis på dagis.Den första illustratör som jag upptäckte helt på egen hand var Gunna Gräsh som tecknade i Kampratposten när jag var liten. Något i hennes vilda färgglada stil väckte mitt intresse och jag gillade att hennes stil inte var så puttinuttig. När jag i tonåren upptäckte Galago förstod jag fullt ut att man inte MÅSTE teckna Marvel-perfekt och att det var okej att använda seriemediet för att ta upp mer realistiska ämnen.

Jag var ganska osäker på mina egna åsikter som ung, vågade inte lita på magkänslan gällande rätt och fel och var verkligen inte den som stod upp för saker och ting. Jag blev sällan arg men desto oftare ledsen. Ju äldre jag blivit desto mer medvetenhet har jag dock lyckats samla på mig. Att rita serier har för mig blivit ett verktyg för överlevnad. Det finns otroligt mycket som jag blir förbannad på. Att bearbeta dem i bild och text är oerhört skönt och ger mig en möjlighet att liksom lägga ilskan vid sidan i stället för att den ska äta upp mig inifrån.

Jag tecknar tyvärr inte på heltid. Jag har fortfarande tillräckligt mycket av barnets osäkerhet inom mig för att våga kasta mig ut i frilansandets hårda värld. Jag ser det i och för sig som att mitt behov av trygghet gett mig en himla massa andra stimulerande erfarenheter så det är inget jag grämer mig för.

Jag är i botten utbildad gymnasielärare i svenska och religion och har även jobbat många år som verksamhetsansvarig på ett gymnasiebibliotek. Just nu jobbar jag med frågor kring utbildning och lärande på KB vilket är oerhört intressant och betydelsefullt. Det är nog det som känns viktigast för mig i mitt yrkesliv. Att det jag gör ska betyda något. Och gärna ha med böcker att göra…

På min fritid recenserar jag böcker och ritar serier för litteraturmagazinet, dessutom gör jag gästserier för Genusfolket och nu som grädde på moset för Biblioteksbladet!

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Ett sätt att splittra samhället på djupet

Motståndet mot en lag om anmälningsplikt är massivt. Det stod klart – om någon tidigare svävade i ovisshet om saken – under ett seminarium i riksdagen på onsdagsförmiddagen.”Det är Pandoras box – vägen in i ett angiverisamhälle.”

29 maj 2024 • 3 min

Politik

Samtal om anmälningsplikten i riksdagen

Vad skulle en ny lag om anmälningsplikt innebära i praktiken? I morgon, onsdag, debatteras frågan av riksdagsledamöterna Muharrem Demirok (C), Amanda Lind (MP), Magnus Resare (M) och Camilla Mårtensen (L).

28 maj 2024 • 2 min

Digitalisering

AI bidrar till samtal om EU

I Karlskrona kan biblioteksbesökarna snacka EU med en chattrobot. AI görs därmed till en del av ett utvidgat referenssamtal, säger Bengt-Gunnar Österberg, bibliotekarie och platsansvarig för stadsbiblioteks digitala center.

27 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min