Elin Lucassi - ny tecknare i BBL

17 sep 2013 • 2 min

Elin om Elin Jag är 35 år och jag har alltid ritat. Vid köksbordet, med min farfar, i sängen, på...

Elin om Elin

Jag är 35 år och jag har alltid ritat. Vid köksbordet, med min farfar, i sängen, på golvet och en gång på en hel vitrappad öppen spis på dagis.Den första illustratör som jag upptäckte helt på egen hand var Gunna Gräsh som tecknade i Kampratposten när jag var liten. Något i hennes vilda färgglada stil väckte mitt intresse och jag gillade att hennes stil inte var så puttinuttig. När jag i tonåren upptäckte Galago förstod jag fullt ut att man inte MÅSTE teckna Marvel-perfekt och att det var okej att använda seriemediet för att ta upp mer realistiska ämnen.

Jag var ganska osäker på mina egna åsikter som ung, vågade inte lita på magkänslan gällande rätt och fel och var verkligen inte den som stod upp för saker och ting. Jag blev sällan arg men desto oftare ledsen. Ju äldre jag blivit desto mer medvetenhet har jag dock lyckats samla på mig. Att rita serier har för mig blivit ett verktyg för överlevnad. Det finns otroligt mycket som jag blir förbannad på. Att bearbeta dem i bild och text är oerhört skönt och ger mig en möjlighet att liksom lägga ilskan vid sidan i stället för att den ska äta upp mig inifrån.

Jag tecknar tyvärr inte på heltid. Jag har fortfarande tillräckligt mycket av barnets osäkerhet inom mig för att våga kasta mig ut i frilansandets hårda värld. Jag ser det i och för sig som att mitt behov av trygghet gett mig en himla massa andra stimulerande erfarenheter så det är inget jag grämer mig för.

Jag är i botten utbildad gymnasielärare i svenska och religion och har även jobbat många år som verksamhetsansvarig på ett gymnasiebibliotek. Just nu jobbar jag med frågor kring utbildning och lärande på KB vilket är oerhört intressant och betydelsefullt. Det är nog det som känns viktigast för mig i mitt yrkesliv. Att det jag gör ska betyda något. Och gärna ha med böcker att göra…

På min fritid recenserar jag böcker och ritar serier för litteraturmagazinet, dessutom gör jag gästserier för Genusfolket och nu som grädde på moset för Biblioteksbladet!

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Tror på effekt av tillträdesförbudet

I sin bok Stök på bibliotek konstaterar Gunnar Rensfeldt att varken stöket eller varianter av tillträdesförbud är något nytt. Han tror att lagen om tillträdesförbud kommer att göra skillnad.

19 jan 2023 • 4 min

Politik

Debatt om anmälningsplikt, armlängds avstånd och hat och hot

Bibliotek ska vara tillgängliga för alla – men skuggsamhället måste bekämpas, skriver kulturminister Parisa Liljestrand i sitt svar på Lawen Redars två interpellationer som nu debatteras i riksdagen. ”Vilka undantag som ska finnas från anmälningsplikten behöver utredas närmare.”

17 jan 2023 • < 1 min

Politik

Tisdag i riksdagen med debatt om bibliotek

Kan bibliotek fortsätta vara en plats för alla om Tidöavtalets anmälningsplikt av papperslösa drivs igenom? Hur ska hat och hot mot bibliotekspersonal motverkas? I morgon, tisdag kommer frågorna att debatteras i riksdagen.

16 jan 2023 • < 1 min