Elin Lucassi - ny tecknare i BBL

17 sep 2013 • 2 min

Elin om Elin Jag är 35 år och jag har alltid ritat. Vid köksbordet, med min farfar, i sängen, på...

Elin om Elin

Jag är 35 år och jag har alltid ritat. Vid köksbordet, med min farfar, i sängen, på golvet och en gång på en hel vitrappad öppen spis på dagis.Den första illustratör som jag upptäckte helt på egen hand var Gunna Gräsh som tecknade i Kampratposten när jag var liten. Något i hennes vilda färgglada stil väckte mitt intresse och jag gillade att hennes stil inte var så puttinuttig. När jag i tonåren upptäckte Galago förstod jag fullt ut att man inte MÅSTE teckna Marvel-perfekt och att det var okej att använda seriemediet för att ta upp mer realistiska ämnen.

Jag var ganska osäker på mina egna åsikter som ung, vågade inte lita på magkänslan gällande rätt och fel och var verkligen inte den som stod upp för saker och ting. Jag blev sällan arg men desto oftare ledsen. Ju äldre jag blivit desto mer medvetenhet har jag dock lyckats samla på mig. Att rita serier har för mig blivit ett verktyg för överlevnad. Det finns otroligt mycket som jag blir förbannad på. Att bearbeta dem i bild och text är oerhört skönt och ger mig en möjlighet att liksom lägga ilskan vid sidan i stället för att den ska äta upp mig inifrån.

Jag tecknar tyvärr inte på heltid. Jag har fortfarande tillräckligt mycket av barnets osäkerhet inom mig för att våga kasta mig ut i frilansandets hårda värld. Jag ser det i och för sig som att mitt behov av trygghet gett mig en himla massa andra stimulerande erfarenheter så det är inget jag grämer mig för.

Jag är i botten utbildad gymnasielärare i svenska och religion och har även jobbat många år som verksamhetsansvarig på ett gymnasiebibliotek. Just nu jobbar jag med frågor kring utbildning och lärande på KB vilket är oerhört intressant och betydelsefullt. Det är nog det som känns viktigast för mig i mitt yrkesliv. Att det jag gör ska betyda något. Och gärna ha med böcker att göra…

På min fritid recenserar jag böcker och ritar serier för litteraturmagazinet, dessutom gör jag gästserier för Genusfolket och nu som grädde på moset för Biblioteksbladet!

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Lätt att få jobb för bibliotekarier

I takt med att AI används alltmer kommer bibliotekariernas kompetens att bli mer eftertraktad. Det spår Saco i sin senaste rapport och slår fast att det kommer att vara fortsatt lätt för bibliotekarier att hitta jobb.

27 mar 2024 • < 1 min

Nyheter

Bildspel: Glittrigt avslut på Marskonferensen

Marskonferensen avslutades med glitter och dans. Men också med allvar. Petter Wallenberg och Inga Tvivel (Jan Ericson) från Bland drakar och dragqueens berättade om sitt arbete och om det hot och hat som nu är deras vardag.

22 mar 2024 • 2 min

Nyheter

KB rustar för krig

Samtidigt som kostnaderna stiger behövs det mer resurser för att ”etablera en ändamålsenlig krigsorganisation”, skriver KB i sitt budgetunderlag för 2025–2027. ”Det kan bli väldigt tuffa prioriteringar”, säger riksbibliotekarie Karin Grönvall.

20 mar 2024 • 2 min