Fel, fel, fel...

13 maj 2013 • < 1 min

I nya numret av BBL står det att det är första gången som Lena Adelsohn Liljeroth besöker Biblioteksdagarna. Det är...

I nya numret av BBL står det att det är första gången som Lena Adelsohn Liljeroth besöker Biblioteksdagarna. Det är icke med sanningen överensstämmande. När kulturministern i år besöker Biblioteksdagarna i Örebro blir det för andra gången hon närvarar vid bibliotekens branschdagar. Första gången var 2007, i Stockholm då hon öppnade Biblioteksdagarna.

Då, 2007, berömde kulturministern föreningen för sitt framgångsrika lobbyarbete och lovade att göra en översyn av bibliotekslagen. Och så här sex år senare kan vi konstatera att så skedde – inom sinom tid.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min