Fel, fel, fel...

13 maj 2013 • < 1 min

I nya numret av BBL står det att det är första gången som Lena Adelsohn Liljeroth besöker Biblioteksdagarna. Det är...

I nya numret av BBL står det att det är första gången som Lena Adelsohn Liljeroth besöker Biblioteksdagarna. Det är icke med sanningen överensstämmande. När kulturministern i år besöker Biblioteksdagarna i Örebro blir det för andra gången hon närvarar vid bibliotekens branschdagar. Första gången var 2007, i Stockholm då hon öppnade Biblioteksdagarna.

Då, 2007, berömde kulturministern föreningen för sitt framgångsrika lobbyarbete och lovade att göra en översyn av bibliotekslagen. Och så här sex år senare kan vi konstatera att så skedde – inom sinom tid.

0 kommentarer

Senaste nytt

Skolbibliotek

Ny lag om skolbibliotek på väg

Elever ska som regel ha tillgång till ett skolbibliotek på sin skola. Och det ska vara bemannat av utbildade bibliotekarier. Det skriver regeringen i det lagförslag som nu skickas till Lagrådet.

17 jun 2024 • 2 min

Nyheter

En hel dag om bibliotek i Almedalen

Under rubriken Biblioteksarenan ägnas en hel dag av Almedalsveckan till samtal om bibliotek. Bland panellisterna finns Kajsa Ravin, Göran Arrius, Brit Stakston och Silvia Ernhagen.

17 jun 2024 • < 1 min

Reportage

Bytte socialtjänsten mot biblioteket

Efter 15 år i socialtjänsten började Gabriella Andersson för tre år sedan att utbilda sig till bibliotekarie. Nu tar hon examen. ”Jag har fått en djupare förståelse för bredden i det här yrket.”

14 jun 2024 • 2 min

Reportage

Ett kulturarv med växande hål

Medieutvecklingen är blixtsnabb, lagarna föråldrade, Kungliga biblioteket ligger efter – och frågor om framtiden möts med politisk tystnad. Samtidigt försöker 13 personer bevara fler minnen av 2020-talet.

7 jun 2024 • 9 min