Filmen om Karl och e-böcker

31 maj 2012 • < 1 min

Varför kan Karl inte låna e-böcker? Så heter en liten film som biblioteket i Cuyahoga Falls i Ohio har lagt...

Varför kan Karl inte låna e-böcker? Så heter en liten film som biblioteket i Cuyahoga Falls i Ohio har lagt upp på sin hemsida. Svensk Biblioteksförenings ordförande, Inga Lundén, visade den under Biblioteksdagarna som ett exempel på vad bibliotek kan göra för att återta initiativet i e-boksfrågan.

I filmen förklarar Karl varför han och många andra inte kan låna böcker i alla format (läs digitalt) från biblioteket. Som bekant vägrar tongivande förlag i USA att ens sälja e-böcker till biblioteket.

Helt absurt tycker Karl i filmen eftersom biblioteken är de bästa marknadsförarna när det gäller att introducera författare och deras böcker. Oavsett format. Filmen avslutas med en uppmaning om att skriva på ett upprop till förläggarna.

Budskapet till förläggarna är: vi vill kunna låna böcker i alla format på biblioteket.

Filmen rymmer också ett lugnande besked: And don’t worry we will still buy those books if we like them…

Se filmen här

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min