Filmen om Karl och e-böcker

31 maj 2012 • < 1 min

Varför kan Karl inte låna e-böcker? Så heter en liten film som biblioteket i Cuyahoga Falls i Ohio har lagt...

Varför kan Karl inte låna e-böcker? Så heter en liten film som biblioteket i Cuyahoga Falls i Ohio har lagt upp på sin hemsida. Svensk Biblioteksförenings ordförande, Inga Lundén, visade den under Biblioteksdagarna som ett exempel på vad bibliotek kan göra för att återta initiativet i e-boksfrågan.

I filmen förklarar Karl varför han och många andra inte kan låna böcker i alla format (läs digitalt) från biblioteket. Som bekant vägrar tongivande förlag i USA att ens sälja e-böcker till biblioteket.

Helt absurt tycker Karl i filmen eftersom biblioteken är de bästa marknadsförarna när det gäller att introducera författare och deras böcker. Oavsett format. Filmen avslutas med en uppmaning om att skriva på ett upprop till förläggarna.

Budskapet till förläggarna är: vi vill kunna låna böcker i alla format på biblioteket.

Filmen rymmer också ett lugnande besked: And don’t worry we will still buy those books if we like them…

Se filmen här

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min