Filmen om Karl och e-böcker

31 maj 2012 • < 1 min

Varför kan Karl inte låna e-böcker? Så heter en liten film som biblioteket i Cuyahoga Falls i Ohio har lagt...

Varför kan Karl inte låna e-böcker? Så heter en liten film som biblioteket i Cuyahoga Falls i Ohio har lagt upp på sin hemsida. Svensk Biblioteksförenings ordförande, Inga Lundén, visade den under Biblioteksdagarna som ett exempel på vad bibliotek kan göra för att återta initiativet i e-boksfrågan.

I filmen förklarar Karl varför han och många andra inte kan låna böcker i alla format (läs digitalt) från biblioteket. Som bekant vägrar tongivande förlag i USA att ens sälja e-böcker till biblioteket.

Helt absurt tycker Karl i filmen eftersom biblioteken är de bästa marknadsförarna när det gäller att introducera författare och deras böcker. Oavsett format. Filmen avslutas med en uppmaning om att skriva på ett upprop till förläggarna.

Budskapet till förläggarna är: vi vill kunna låna böcker i alla format på biblioteket.

Filmen rymmer också ett lugnande besked: And don’t worry we will still buy those books if we like them…

Se filmen här

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min

Politik

Få "library lovers" i Sverige

I en ansats att lyfta biblioteksfrågorna har organisationen Public Libraries 2030 utmanat EU-parlamentariker att bli en biblioteksälskare, en "library lover". I Sverige är det bara en politiker som har antagit utmaningen.

7 maj 2024 • 3 min