Fråga experten!

6 mar 2019 • < 1 min

Var börjar man när man startar ett nytt skolbibliotek? Och hur får man besökarna att hitta rätt under meröppet? Nu...

Linnéa Björkman, Hanna Carlsson och Christer Edeholt.

Var börjar man när man startar ett nytt skolbibliotek? Och hur får man besökarna att hitta rätt under meröppet?

Nu kan du som läser Biblioteksbladet ställa frågor till Svensk biblioteksförenings expertnätverk.

Skicka din fråga till bbl@a4.se så ser vi till att den kommer rätt. Kanske till nätverket för barn- och ungdomsbibliotekariers Linnéa Björkman, nätverket för skolbiblioteks Hanna Carlsson eller hbtq-nätverkets Christer Edeholt.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Bibliotek oförberedda på lag om tillgänglighet

Nästa sommar träder en ny lag om tillgängliga medier i kraft. Myndigheten för tillgängliga medier informerar just nu bibliotekspersonal, men bilden är ännu oklar. "Vi vet inte riktigt hur bibliotek och läsare kommer påverkas."

23 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Nya namn föreslås till styrelsen

När ny styrelse ska väljas i Svensk biblioteksförening står två nya namn på valberedningens lista. Och ordförande Helene Öberg föreslås väljas om för ytterligare en tvåårsperiod.

17 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Oro för bristande engagemang i föreningen

Endast två motioner har lämnats in inför Svensk biblioteksförenings årsmöte. Något som skulle kunna tyda på ett svagt engagemang. Dessutom handlar motionerna om, ja precis, bristande engagemang i föreningen.

16 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Edholm om skolbiblioteken: "Man måste börja nånstans"

Det är upp till lärosätena att åtgärda bristen på skolbibliotekarier. Det är ett besked från skolminister Lotta Edholm när hon besöker Bibliotekshögskolan i Borås. "Det är klart att unga människor får upp ögonen för yrket. Och när söktrycket ökar är det naturligt att utöka antalet platser."

11 apr 2024 • 5 min

Reportage

Hon vill knyta ihop Europas bibliotek

Axiells nya vd Maria Wasing har stora tankar om tillväxt och bolaget betydelse. Men fler bibliotek än de i Nacka räknar hon inte med att företaget kommer att driva. ”Inte strategiskt viktigt för oss.”

9 apr 2024 • 6 min