Fråga experten!

6 mar 2019 • < 1 min

Var börjar man när man startar ett nytt skolbibliotek? Och hur får man besökarna att hitta rätt under meröppet? Nu...

Linnéa Björkman, Hanna Carlsson och Christer Edeholt.

Var börjar man när man startar ett nytt skolbibliotek? Och hur får man besökarna att hitta rätt under meröppet?

Nu kan du som läser Biblioteksbladet ställa frågor till Svensk biblioteksförenings expertnätverk.

Skicka din fråga till bbl@a4.se så ser vi till att den kommer rätt. Kanske till nätverket för barn- och ungdomsbibliotekariers Linnéa Björkman, nätverket för skolbiblioteks Hanna Carlsson eller hbtq-nätverkets Christer Edeholt.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Ovanligt med politisk inblandning – men oron finns

Björn Orring, Ulf Dernevik och Anna Troberg är nöjda med svaren de fick från regeringsföreträdarna om armlängds avstånd. Och en undersökning som Biblioteksbladet har gjort visar att det, än så länge, är ovanligt att politiker blandar sig i biblioteksverksamheten. Men oro finns för framtiden.

23 mar 2023 • 2 min

Krönika

Digitalt landskap kräver debatt och samverkan

Bibliotekens närvaro på Tiktok blottar en konflikt mellan tillgänglighet och skydd av människors integritet. Hur ska detta hanteras? Svaret ligger inte alltid i att göra mer av samma, utan det måste också vara möjligt att göra nytt, skriver digitaliseringsexperten Carl Heath.

17 mar 2023 • 2 min

Debatt

Vi bygger demokratin starkare

Örebro bibliotek har anställt en bibliotekssocionom och därmed försökt definiera gränsen för bibliotekssystemet. Genom att ta vårt uppdrag på allvar kan vi hjälpas åt att överbrygga klyftorna i samhället, skriver Lars Hilmersson och Lotta Perkiö.

14 mar 2023 • 4 min

Reportage

Livsviktiga boktips bakom galler

I 18 år har Thomas Öhnell levererat lästips och begärt in sena boklån från långtidsdömda på Hall. När nya regeringen ropar efter hårdare straff och högre murar är det inte första gången han hör det. ”Jag blir alltid lite orolig.”

13 mar 2023 • 4 min