Fråga experten!

6 mar 2019 • < 1 min

Var börjar man när man startar ett nytt skolbibliotek? Och hur får man besökarna att hitta rätt under meröppet? Nu...

Linnéa Björkman, Hanna Carlsson och Christer Edeholt.

Var börjar man när man startar ett nytt skolbibliotek? Och hur får man besökarna att hitta rätt under meröppet?

Nu kan du som läser Biblioteksbladet ställa frågor till Svensk biblioteksförenings expertnätverk.

Skicka din fråga till bbl@a4.se så ser vi till att den kommer rätt. Kanske till nätverket för barn- och ungdomsbibliotekariers Linnéa Björkman, nätverket för skolbiblioteks Hanna Carlsson eller hbtq-nätverkets Christer Edeholt.

0 kommentarer

Senaste nytt

Debatt

Replik: Vi måste vara tydliga när vi talar om rasism

Bibliotekarien Einar Ehn-Briem uppskattar att Surrah al-Himidy har modet att ifrågasätta bibliotekssektorns men stör sig ändå på hennes artikel. "För att vi ska kunna diskutera något som uppenbart engagerar så många måste vi veta exakt vad vi menar avviker och eventuellt väljs bort", skriver han i sin replik.

7 dec 2023 • 3 min

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min