Misstänkt barnporrbrott på Malmöbibliotek

7 apr 2015 • < 1 min

Tidigare i dag har polisen beslagtagit datorer från Orkanenbiblioteket på Malmö högskola. Högskolan har enligt rektor Stefan Bengtsson polisanmält ett...

Tidigare i dag har polisen beslagtagit datorer från Orkanenbiblioteket på Malmö högskola. Högskolan har enligt rektor Stefan Bengtsson polisanmält ett fall av misstänkt barnporrbrott.

Det var personalen på Orkanenbiblioteket som enligt Sydsvenskan upptäckte det misstänkta brottet när papperstrasslet i en skrivare skulle åtgärdas.

Under servicen av skrivaren hittades bilder på barn. Bilderna ska vara tagna ”i situationer som gör att vi valt att polisanmäla detta som möjligt barnporrbrott”, enligt Stefan Bengtsson.

Orkanenbiblioteket är öppet för allmänheten, och det har efter en kontroll visat sig att skrivaren i det aktuella fallet inte använts av någon som är anställd vid biblioteket eller student på högskolan.

Malmö högskolan har beslutat att personen som gjort utskrifterna tills vidare är portad från högskolan.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min