Misstänkt barnporrbrott på Malmöbibliotek

7 apr 2015 • < 1 min

Tidigare i dag har polisen beslagtagit datorer från Orkanenbiblioteket på Malmö högskola. Högskolan har enligt rektor Stefan Bengtsson polisanmält ett...

Tidigare i dag har polisen beslagtagit datorer från Orkanenbiblioteket på Malmö högskola. Högskolan har enligt rektor Stefan Bengtsson polisanmält ett fall av misstänkt barnporrbrott.

Det var personalen på Orkanenbiblioteket som enligt Sydsvenskan upptäckte det misstänkta brottet när papperstrasslet i en skrivare skulle åtgärdas.

Under servicen av skrivaren hittades bilder på barn. Bilderna ska vara tagna ”i situationer som gör att vi valt att polisanmäla detta som möjligt barnporrbrott”, enligt Stefan Bengtsson.

Orkanenbiblioteket är öppet för allmänheten, och det har efter en kontroll visat sig att skrivaren i det aktuella fallet inte använts av någon som är anställd vid biblioteket eller student på högskolan.

Malmö högskolan har beslutat att personen som gjort utskrifterna tills vidare är portad från högskolan.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min