Misstänkt barnporrbrott på Malmöbibliotek

7 apr 2015 • < 1 min

Tidigare i dag har polisen beslagtagit datorer från Orkanenbiblioteket på Malmö högskola. Högskolan har enligt rektor Stefan Bengtsson polisanmält ett...

Tidigare i dag har polisen beslagtagit datorer från Orkanenbiblioteket på Malmö högskola. Högskolan har enligt rektor Stefan Bengtsson polisanmält ett fall av misstänkt barnporrbrott.

Det var personalen på Orkanenbiblioteket som enligt Sydsvenskan upptäckte det misstänkta brottet när papperstrasslet i en skrivare skulle åtgärdas.

Under servicen av skrivaren hittades bilder på barn. Bilderna ska vara tagna ”i situationer som gör att vi valt att polisanmäla detta som möjligt barnporrbrott”, enligt Stefan Bengtsson.

Orkanenbiblioteket är öppet för allmänheten, och det har efter en kontroll visat sig att skrivaren i det aktuella fallet inte använts av någon som är anställd vid biblioteket eller student på högskolan.

Malmö högskolan har beslutat att personen som gjort utskrifterna tills vidare är portad från högskolan.

0 kommentarer

Senaste nytt

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min