Nationella biblioteksstrategin värvar ny utredare

8 feb 2017 • < 1 min

Tidigare bibliotekschefen för Göteborgs stadsbibliotek, Christina Persson, anställs som utredare i Kungliga bibliotekets arbete med en nationell biblioteksstrategi, meddelar KB...

Foto: Ola Kjelbye
Foto: Ola Kjelbye

Tidigare bibliotekschefen för Göteborgs stadsbibliotek, Christina Persson, anställs som utredare i Kungliga bibliotekets arbete med en nationell biblioteksstrategi, meddelar KB i ett pressmeddelande.

Under våren kommer även Jesper Klein, innovationschef på Myndigheten för tillgängliga medier, att förstärka sekretariatet för nationell biblioteksstrategi på halvtid, skriver KB.

0 kommentarer

Senaste nytt

Skolbibliotek

Ny lag om skolbibliotek på väg

Elever ska som regel ha tillgång till ett skolbibliotek på sin skola. Och det ska vara bemannat av utbildade bibliotekarier. Det skriver regeringen i det lagförslag som nu skickas till Lagrådet.

17 jun 2024 • 2 min

Nyheter

En hel dag om bibliotek i Almedalen

Under rubriken Biblioteksarenan ägnas en hel dag av Almedalsveckan till samtal om bibliotek. Bland panellisterna finns Kajsa Ravin, Göran Arrius, Brit Stakston och Silvia Ernhagen.

17 jun 2024 • < 1 min

Reportage

Bytte socialtjänsten mot biblioteket

Efter 15 år i socialtjänsten började Gabriella Andersson för tre år sedan att utbilda sig till bibliotekarie. Nu tar hon examen. ”Jag har fått en djupare förståelse för bredden i det här yrket.”

14 jun 2024 • 2 min

Reportage

Ett kulturarv med växande hål

Medieutvecklingen är blixtsnabb, lagarna föråldrade, Kungliga biblioteket ligger efter – och frågor om framtiden möts med politisk tystnad. Samtidigt försöker 13 personer bevara fler minnen av 2020-talet.

7 jun 2024 • 9 min