Nationella biblioteksstrategin värvar ny utredare

8 feb 2017 • < 1 min

Tidigare bibliotekschefen för Göteborgs stadsbibliotek, Christina Persson, anställs som utredare i Kungliga bibliotekets arbete med en nationell biblioteksstrategi, meddelar KB...

Foto: Ola Kjelbye
Foto: Ola Kjelbye

Tidigare bibliotekschefen för Göteborgs stadsbibliotek, Christina Persson, anställs som utredare i Kungliga bibliotekets arbete med en nationell biblioteksstrategi, meddelar KB i ett pressmeddelande.

Under våren kommer även Jesper Klein, innovationschef på Myndigheten för tillgängliga medier, att förstärka sekretariatet för nationell biblioteksstrategi på halvtid, skriver KB.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min