I Axiells styrelse: Gunnar Sahlin

26 apr 2012 • < 1 min

Vid årsskiftet tillträdde Joel Sommerfeldt som ny VD för Axiell Group (se mer i BBL nr 8/2011) och i samband...

Vid årsskiftet tillträdde Joel Sommerfeldt som ny VD för Axiell Group (se mer i BBL nr 8/2011) och i samband med detta flyttade huvudkontoret till Lund och en delvis ny ledningsgrupp för bolaget började jobba tillsammans.

Nyligen valdes också ett antal nya styrelsemedlemmar in i Axiells olika styrelser, däribland två aktörer från bibliotekssektorn: Gunnar Sahlin, tidigare riksbibliotekarie och chef för Kungliga Biblioteket i Stockholm, är ny ordförande i styrelsen för det svenska bolaget och är även ledamot i styrelsen för Axiell Group.

I den danska styrelsen kommer Lars Bjørnshauge att sitta med som ordinarie ledamot. Lars Bjørnshauge är bl a SPARC’s Director of European Library Relations och var tidigare överbibliotekarie vi Lunds universitetsbibliotek.

Andra nya namn hos Axiell är Pontus Bodelsson, VD för Helsingborgs Dagblad, ny ledamot i Axiell Groups styrelse samt Kristian Nyman som tillträder som ordförande i den finska bolagsstyrelsen. Kristian Nyman har en lång erfarenhet från teknisk handel och verkade hela 1990-talet som företagsledare inom denna bransch.

Axiell är ett IT-företag som utvecklar och levererar avancerade system och tjänster för bibliotek, arkiv, museer och skola. Bolaget har ca 230 anställda i Sverige, Finland, Danmark och England varav ca 60 personer sitter i Lund. Inom sitt område är Axiell en av de fem största aktörerna i världen

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min