I Axiells styrelse: Gunnar Sahlin

26 apr 2012 • < 1 min

Vid årsskiftet tillträdde Joel Sommerfeldt som ny VD för Axiell Group (se mer i BBL nr 8/2011) och i samband...

Vid årsskiftet tillträdde Joel Sommerfeldt som ny VD för Axiell Group (se mer i BBL nr 8/2011) och i samband med detta flyttade huvudkontoret till Lund och en delvis ny ledningsgrupp för bolaget började jobba tillsammans.

Nyligen valdes också ett antal nya styrelsemedlemmar in i Axiells olika styrelser, däribland två aktörer från bibliotekssektorn: Gunnar Sahlin, tidigare riksbibliotekarie och chef för Kungliga Biblioteket i Stockholm, är ny ordförande i styrelsen för det svenska bolaget och är även ledamot i styrelsen för Axiell Group.

I den danska styrelsen kommer Lars Bjørnshauge att sitta med som ordinarie ledamot. Lars Bjørnshauge är bl a SPARC’s Director of European Library Relations och var tidigare överbibliotekarie vi Lunds universitetsbibliotek.

Andra nya namn hos Axiell är Pontus Bodelsson, VD för Helsingborgs Dagblad, ny ledamot i Axiell Groups styrelse samt Kristian Nyman som tillträder som ordförande i den finska bolagsstyrelsen. Kristian Nyman har en lång erfarenhet från teknisk handel och verkade hela 1990-talet som företagsledare inom denna bransch.

Axiell är ett IT-företag som utvecklar och levererar avancerade system och tjänster för bibliotek, arkiv, museer och skola. Bolaget har ca 230 anställda i Sverige, Finland, Danmark och England varav ca 60 personer sitter i Lund. Inom sitt område är Axiell en av de fem största aktörerna i världen

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min