Ny VD på BTJ

13 jan 2014 • < 1 min

Anette Grönroos blir ny VD på BTJ Sverige. Hon efterträder Hans Persson som tillträdde bara för ett och ett halvt...

Anette Grönroos blir ny VD på BTJ Sverige. Hon efterträder Hans Persson som tillträdde bara för ett och ett halvt år sedan. Anette Grönroos har arbetat i sju år på BTJ Sverige, senast i rollen som affärsområdeschef.– För att BTJ Sverige ska kunna tillgodose de nya behov som biblioteken möter, har styrelsen valt att ge Anette Grönroos förtroendet att överta VD-posten, säger BTJ:s styrelse genom ordförande Per Samuelsson, som också äger företaget sedan 2013.
Från BTJ:s lednings sida utlovar man också inom kort en utförlig presentation av framtidsplanerna för BTJ Sverige.

 

1 kommentarer

Kommentarer är avstängda.

Senaste nytt

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min