Ny VD på BTJ

13 jan 2014 • < 1 min

Anette Grönroos blir ny VD på BTJ Sverige. Hon efterträder Hans Persson som tillträdde bara för ett och ett halvt...

Anette Grönroos blir ny VD på BTJ Sverige. Hon efterträder Hans Persson som tillträdde bara för ett och ett halvt år sedan. Anette Grönroos har arbetat i sju år på BTJ Sverige, senast i rollen som affärsområdeschef.– För att BTJ Sverige ska kunna tillgodose de nya behov som biblioteken möter, har styrelsen valt att ge Anette Grönroos förtroendet att överta VD-posten, säger BTJ:s styrelse genom ordförande Per Samuelsson, som också äger företaget sedan 2013.
Från BTJ:s lednings sida utlovar man också inom kort en utförlig presentation av framtidsplanerna för BTJ Sverige.

 

1 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Läsning i fokus på årets bokmässa

Hur kan biblioteken bli en farligare plats? De är en av frågorna som ställs på höstens bokmässa som med lästält, drakar och dragqueens och kändisar som läser sagor vill locka barn och unga till mässan.

8 jun 2023 • 2 min

Nyheter

Prisas för sin innovativa kraft

Katarina Standár utses till Årets informationsspecialist 2023. Hon har utvecklat bibliotekets varumärke och hittat nya vägar för open access-frågor. ”Handlar om tillgängliggörande på bibliotek.”

8 jun 2023 • < 1 min

Almedalen

Vi ses i Visby!

Torsdagen den 29 juni handlar det om bibliotek i Almedalen. Tillsammans med Biblioteken på Gotland och Svensk biblioteksförening arrangerar Biblioteksbladet en heldag med samtal och debatt på Almedalsbiblioteket. Här är programmet.

7 jun 2023 • 2 min

Digitalisering

Skrytsam AI för dialog med ungdomar

Uno är lite som Karlsson på taket; skämtsam, skrytsam och allmänt dryg. Personligheten på Tiotrettons nya AI-robot är väl uttänkt, för betona för ungdomarna att allt som kommer från robotar inte är att lita på.

5 jun 2023 • 3 min

Nyheter

Skarpt och smart eller ett övertramp?

"Sista veckan innan löning! Vi har fyllt på skåpet i entréhallen med utgallrade böcker", skrev Högsbo bibliotek på Instagram intill en bild av böcker av Lena Andersson som sorterats ut. En oskyldig kommentar till författarens uppmärksammade artikel om hungrande barn? Eller ett oförsvarligt agerande av ett folkbibliotek?

25 maj 2023 • 4 min