Ny VD på BTJ

13 jan 2014 • < 1 min

Anette Grönroos blir ny VD på BTJ Sverige. Hon efterträder Hans Persson som tillträdde bara för ett och ett halvt...

Anette Grönroos blir ny VD på BTJ Sverige. Hon efterträder Hans Persson som tillträdde bara för ett och ett halvt år sedan. Anette Grönroos har arbetat i sju år på BTJ Sverige, senast i rollen som affärsområdeschef.– För att BTJ Sverige ska kunna tillgodose de nya behov som biblioteken möter, har styrelsen valt att ge Anette Grönroos förtroendet att överta VD-posten, säger BTJ:s styrelse genom ordförande Per Samuelsson, som också äger företaget sedan 2013.
Från BTJ:s lednings sida utlovar man också inom kort en utförlig presentation av framtidsplanerna för BTJ Sverige.

 

1 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min