Ny VD på BTJ

13 jan 2014 • < 1 min

Anette Grönroos blir ny VD på BTJ Sverige. Hon efterträder Hans Persson som tillträdde bara för ett och ett halvt...

Anette Grönroos blir ny VD på BTJ Sverige. Hon efterträder Hans Persson som tillträdde bara för ett och ett halvt år sedan. Anette Grönroos har arbetat i sju år på BTJ Sverige, senast i rollen som affärsområdeschef.– För att BTJ Sverige ska kunna tillgodose de nya behov som biblioteken möter, har styrelsen valt att ge Anette Grönroos förtroendet att överta VD-posten, säger BTJ:s styrelse genom ordförande Per Samuelsson, som också äger företaget sedan 2013.
Från BTJ:s lednings sida utlovar man också inom kort en utförlig presentation av framtidsplanerna för BTJ Sverige.

 

1 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min