Regeringen om KB

28 feb 2012 • < 1 min

KB ska varken göra mer eller mindre när det gäller det nya samordnande uppdraget. Det är regeringens reaktion på Statskontorets...

KB ska varken göra mer eller mindre när det gäller det nya samordnande uppdraget. Det är regeringens reaktion på Statskontorets myndighetsanalys. Man kommer alltså inte att agera i enlighet med analysens slutsats att uppdraget bör avgränsas.

Men uppdraget kommer heller inte att utökas eller förtydligas – vilket bl a Svensk Biblioteksförening har krävt. Någon nationell biblioteksstrategi är inte aktuell och KB kan inte räkna med mer pengar.

– Man ska inte överdriva rapportens innehåll, det är fel att tala om ett KB i kris, säger Peter Honeth, statssekreterare på Utbildningsdepartementet

– Jag ser ingen anledning att avgränsa uppdraget ytterligare. KB har fått ett rejält tillskott med medel från kulturbudgeten för att utföra uppdraget, säger Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Läs mer i kommande nummer av BBL (nr 2) där både Peter Honeth och Lena Adelsohn Liljeroth intervjuas av MarieLouise Samuelsson. Utgivningsdag 5 mars.

 

.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min