Regeringen om KB

28 feb 2012 • < 1 min

KB ska varken göra mer eller mindre när det gäller det nya samordnande uppdraget. Det är regeringens reaktion på Statskontorets...

KB ska varken göra mer eller mindre när det gäller det nya samordnande uppdraget. Det är regeringens reaktion på Statskontorets myndighetsanalys. Man kommer alltså inte att agera i enlighet med analysens slutsats att uppdraget bör avgränsas.

Men uppdraget kommer heller inte att utökas eller förtydligas – vilket bl a Svensk Biblioteksförening har krävt. Någon nationell biblioteksstrategi är inte aktuell och KB kan inte räkna med mer pengar.

– Man ska inte överdriva rapportens innehåll, det är fel att tala om ett KB i kris, säger Peter Honeth, statssekreterare på Utbildningsdepartementet

– Jag ser ingen anledning att avgränsa uppdraget ytterligare. KB har fått ett rejält tillskott med medel från kulturbudgeten för att utföra uppdraget, säger Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Läs mer i kommande nummer av BBL (nr 2) där både Peter Honeth och Lena Adelsohn Liljeroth intervjuas av MarieLouise Samuelsson. Utgivningsdag 5 mars.

 

.

0 kommentarer

Senaste nytt

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min