Regeringen om KB

28 feb 2012 • < 1 min

KB ska varken göra mer eller mindre när det gäller det nya samordnande uppdraget. Det är regeringens reaktion på Statskontorets...

KB ska varken göra mer eller mindre när det gäller det nya samordnande uppdraget. Det är regeringens reaktion på Statskontorets myndighetsanalys. Man kommer alltså inte att agera i enlighet med analysens slutsats att uppdraget bör avgränsas.

Men uppdraget kommer heller inte att utökas eller förtydligas – vilket bl a Svensk Biblioteksförening har krävt. Någon nationell biblioteksstrategi är inte aktuell och KB kan inte räkna med mer pengar.

– Man ska inte överdriva rapportens innehåll, det är fel att tala om ett KB i kris, säger Peter Honeth, statssekreterare på Utbildningsdepartementet

– Jag ser ingen anledning att avgränsa uppdraget ytterligare. KB har fått ett rejält tillskott med medel från kulturbudgeten för att utföra uppdraget, säger Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Läs mer i kommande nummer av BBL (nr 2) där både Peter Honeth och Lena Adelsohn Liljeroth intervjuas av MarieLouise Samuelsson. Utgivningsdag 5 mars.

 

.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min