Reträtt och välkommen julklapp

19 dec 2014 • < 1 min

Slakten på kulturtidskrifterna är avvärjd – åtminstone tillfälligtvis. För nu har Alliansen bytt fot och ärendet återremitteras ”för att hitta...

Slakten på kulturtidskrifterna är avvärjd – åtminstone tillfälligtvis. För nu har Alliansen bytt fot och ärendet återremitteras ”för att hitta en lösning som innebär att kulturtidskrifternas anslag inte kommer att påverkas”, som moderaternas kulturpolitiske talesman tillika kulturutskottets ordförande Per Bill uttryckte det. En välkommen julklapp denna reträtternas höst där medelhavsinstitut, svenskundervisning utomlands samt terminologicentrum varit satt under sparbilan.

Spännande fortsättning följer för någonstans ska pengarna tas – i Alliansens budget finns ingen utökning av kulturanslaget.

0 kommentarer

Senaste nytt

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min