Skärpt säkerhet på bibliotek efter dödshot

19 mar 2015 • < 1 min

I mars blev personalen på biblioteket i Olofström dödshotad av en berusad man. Nu skärps säkerheten för hela byggnaden. En...

I mars blev personalen på biblioteket i Olofström dödshotad av en berusad man. Nu skärps säkerheten för hela byggnaden.

En mycket berusad man kom in på biblioteket i Olofström och ville låna telefon för att ringa en taxi. Efter det blev mannen hotfull och hotade att döda en av personalen. En vaktmästare fick leda ut den berusade mannen ur lokalen.

Nu ska säkerheten av hela byggnaden utredas berättar bibliotekschef Ann Johansson, för Blekinge läns tidning.

Händelsen har anmälts både till Arbetsmiljöverket och polisen.

0 kommentarer

Senaste nytt

BOKMÄSSAN 2023
Nyheter

Så kan biblioteken använda digital teknik

Immersiva medier och VR, är det något för bibliotek att hålla på med? Kan det till och med vara läsfrämjande? Det menar i alla fall Linda Sävhammar från Biblioteksutveckling Östergötland.

28 sep 2023 • 4 min

Nyheter

Konstnärlig frihet ska garantera armlängds avstånd

Skolbiblioteken lyfts som särskilt viktiga i Mats Svegfors förslag om hur kommunerna ska bli mer delaktiga i kulturpolitiken. Och för att garantera armlängds avstånd ska kommunerna, för att kunna dela ut pengar, skriva under på att de respekterar den konstnärliga friheten.

27 sep 2023 • < 1 min

Krönika

AI-frågor till biblioteken

Vad händer med upphovsrätten när ett verk har skapats av artificiell intelligens? Ska AI-genererade verk omfattas av pliktlagstiftningen och aktivt samlas in av nationalbiblioteken? AI ställer biblioteken inför ett antal fundamentala och rent existentiella frågeställningar, skriver Lars Ilshammar.

25 sep 2023 • 2 min

Nyheter

Dyrare att boka författarframträdanden

Författares bokprat blir dyrare när Sveriges författarförbund höjer sin arvodesrekommendation med tusen kronor. ”Författarna måste kunna leva på sitt arbete", säger förbundets ordförande Grethe Rottböll som inte oroar sig över hur höjningen tas emot av biblioteken.

22 sep 2023 • 2 min