Skärpt säkerhet på bibliotek efter dödshot

19 mar 2015 • < 1 min

I mars blev personalen på biblioteket i Olofström dödshotad av en berusad man. Nu skärps säkerheten för hela byggnaden. En...

I mars blev personalen på biblioteket i Olofström dödshotad av en berusad man. Nu skärps säkerheten för hela byggnaden.

En mycket berusad man kom in på biblioteket i Olofström och ville låna telefon för att ringa en taxi. Efter det blev mannen hotfull och hotade att döda en av personalen. En vaktmästare fick leda ut den berusade mannen ur lokalen.

Nu ska säkerheten av hela byggnaden utredas berättar bibliotekschef Ann Johansson, för Blekinge läns tidning.

Händelsen har anmälts både till Arbetsmiljöverket och polisen.

0 kommentarer

Senaste nytt

Skolbibliotek

Ny lag om skolbibliotek på väg

Elever ska som regel ha tillgång till ett skolbibliotek på sin skola. Och det ska vara bemannat av utbildade bibliotekarier. Det skriver regeringen i det lagförslag som nu skickas till Lagrådet.

17 jun 2024 • 2 min

Nyheter

En hel dag om bibliotek i Almedalen

Under rubriken Biblioteksarenan ägnas en hel dag av Almedalsveckan till samtal om bibliotek. Bland panellisterna finns Kajsa Ravin, Göran Arrius, Brit Stakston och Silvia Ernhagen.

17 jun 2024 • < 1 min

Reportage

Bytte socialtjänsten mot biblioteket

Efter 15 år i socialtjänsten började Gabriella Andersson för tre år sedan att utbilda sig till bibliotekarie. Nu tar hon examen. ”Jag har fått en djupare förståelse för bredden i det här yrket.”

14 jun 2024 • 2 min

Reportage

Ett kulturarv med växande hål

Medieutvecklingen är blixtsnabb, lagarna föråldrade, Kungliga biblioteket ligger efter – och frågor om framtiden möts med politisk tystnad. Samtidigt försöker 13 personer bevara fler minnen av 2020-talet.

7 jun 2024 • 9 min