Skärpt säkerhet på bibliotek efter dödshot

19 mar 2015 • < 1 min

I mars blev personalen på biblioteket i Olofström dödshotad av en berusad man. Nu skärps säkerheten för hela byggnaden. En...

I mars blev personalen på biblioteket i Olofström dödshotad av en berusad man. Nu skärps säkerheten för hela byggnaden.

En mycket berusad man kom in på biblioteket i Olofström och ville låna telefon för att ringa en taxi. Efter det blev mannen hotfull och hotade att döda en av personalen. En vaktmästare fick leda ut den berusade mannen ur lokalen.

Nu ska säkerheten av hela byggnaden utredas berättar bibliotekschef Ann Johansson, för Blekinge läns tidning.

Händelsen har anmälts både till Arbetsmiljöverket och polisen.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min