Skärpt säkerhet på bibliotek efter dödshot

19 mar 2015 • < 1 min

I mars blev personalen på biblioteket i Olofström dödshotad av en berusad man. Nu skärps säkerheten för hela byggnaden. En...

I mars blev personalen på biblioteket i Olofström dödshotad av en berusad man. Nu skärps säkerheten för hela byggnaden.

En mycket berusad man kom in på biblioteket i Olofström och ville låna telefon för att ringa en taxi. Efter det blev mannen hotfull och hotade att döda en av personalen. En vaktmästare fick leda ut den berusade mannen ur lokalen.

Nu ska säkerheten av hela byggnaden utredas berättar bibliotekschef Ann Johansson, för Blekinge läns tidning.

Händelsen har anmälts både till Arbetsmiljöverket och polisen.

0 kommentarer

Senaste nytt

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min