Skärpt säkerhet på bibliotek efter dödshot

19 mar 2015 • < 1 min

I mars blev personalen på biblioteket i Olofström dödshotad av en berusad man. Nu skärps säkerheten för hela byggnaden. En...

I mars blev personalen på biblioteket i Olofström dödshotad av en berusad man. Nu skärps säkerheten för hela byggnaden.

En mycket berusad man kom in på biblioteket i Olofström och ville låna telefon för att ringa en taxi. Efter det blev mannen hotfull och hotade att döda en av personalen. En vaktmästare fick leda ut den berusade mannen ur lokalen.

Nu ska säkerheten av hela byggnaden utredas berättar bibliotekschef Ann Johansson, för Blekinge läns tidning.

Händelsen har anmälts både till Arbetsmiljöverket och polisen.

0 kommentarer

Senaste nytt

Internationellt

Möter attacker med öppna dörrar

Enda sättet att möta antidemokratiska attacker som har drabbat bibliotek i Berlin är att göra precis tvärtom: öppna dörrarna för samtal om demokrati. Det säger Boryano Rickum, bibliotekschef i Tempelhof-Schöneberg, ett av biblioteken som har råkat ut för högerextrema attacker där böcker förstörs.

22 feb 2024 • 2 min

Internationellt

Högerextrem våg mot tyska bibliotek

Kritiska granskningar av högerextrema grupper och den gröna politikern Annalena Baerbocks självbiografi finns bland de böcker som har förstörts. Ett bibliotek i Berlin möter problemet genom att bjuda in författare förstörda böcker för att de ska få diskutera sina idéer.

15 feb 2024 • 2 min

Essä

Grattis på 60-årsdagen!

AI har funnits längre än många av oss har levt, ändå är det först nu som teknologin väcker upphetsad debatt. I stället för att bli skrämda borde vi se de grå vardagsnyttorna, skriver Lars Ilshammar.

14 feb 2024 • 7 min

Nyheter

"Vi är inga gränspoliser"

Göteborg är en av flera kommuner som har markerat mot förslaget om anmälningsplikt. Det har tagits väl emot bland personalen på biblioteken. ”Det känns skönt att vi står eniga”, säger Kristian Schultz, bibliotekarie i Göteborg.

13 feb 2024 • 2 min