Solnas första meröppet

18 okt 2013 • < 1 min

I morgon invigs meröppet på Bergshamra bibliotek i norra Solna. Bergshamra bibliotek är det första biblioteket i Solna som får...

I morgon invigs meröppet på Bergshamra bibliotek i norra Solna. Bergshamra bibliotek är det första biblioteket i Solna som får generösare öppettider och därmed utökad service. Meröppet på Bergshamra bibliotek innebär att biblioteket är öppet för alla låntagare klockan 8.00-22.00 alla dagar året om.

Solna kommun ansluter sig därmed till de vid det här laget tiotalet kommuner i Sverige som infört meröppet. Meröppet är ett elektroniskt inpasseringssystem knutet till låntagarens bibliotekskort. Allt som krävs är bibliotekskort, en personlig pinkod samt att innehavaren är myndig. Funktionen kan aktiveras på samtliga bibliotek i Solna.

Under invigningen bjuds på fika och olika aktiviteter: elever från kulturskolan uppträder, för barn finns bok- och tryckverkstad och Bergshamrabibliotekets vänner berättar om Bergshamra i kulturhistorien – drottningarna på Ulriksdal på 1800-talet. Solna Brass uppträder utanför biblioteket.

 Tid och plats:
Lördag den 19 oktober, kl 10.30-16.00
Bergshamra bibliotek, Bergshamra torg, Solna

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Nya namn föreslås till styrelsen

När ny styrelse ska väljas i Svensk biblioteksförening står två nya namn på valberedningens lista. Och ordförande Helene Öberg föreslås väljas om för ytterligare en tvåårsperiod.

17 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Oro för bristande engagemang i föreningen

Endast två motioner har lämnats in inför Svensk biblioteksförenings årsmöte. Något som skulle kunna tyda på ett svagt engagemang. Dessutom handlar motionerna om, ja precis, bristande engagemang i föreningen.

16 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Edholm om skolbiblioteken: "Man måste börja nånstans"

Det är upp till lärosätena att åtgärda bristen på skolbibliotekarier. Det är ett besked från skolminister Lotta Edholm när hon besöker Bibliotekshögskolan i Borås. "Det är klart att unga människor får upp ögonen för yrket. Och när söktrycket ökar är det naturligt att utöka antalet platser."

11 apr 2024 • 5 min

Reportage

Hon vill knyta ihop Europas bibliotek

Axiells nya vd Maria Wasing har stora tankar om tillväxt och bolaget betydelse. Men fler bibliotek än de i Nacka räknar hon inte med att företaget kommer att driva. ”Inte strategiskt viktigt för oss.”

9 apr 2024 • 6 min

Internationellt

Böckerna som censureras mest

Försöken att få bort böcker som handlar om sex, hbqi-frågor eller rasism eskalerar i USA. Här är de tio böcker som ansågs farligast 2023 och som plockades bort mest från bibliotekshyllorna.

8 apr 2024 • < 1 min