Solnas första meröppet

18 okt 2013 • < 1 min

I morgon invigs meröppet på Bergshamra bibliotek i norra Solna. Bergshamra bibliotek är det första biblioteket i Solna som får...

I morgon invigs meröppet på Bergshamra bibliotek i norra Solna. Bergshamra bibliotek är det första biblioteket i Solna som får generösare öppettider och därmed utökad service. Meröppet på Bergshamra bibliotek innebär att biblioteket är öppet för alla låntagare klockan 8.00-22.00 alla dagar året om.

Solna kommun ansluter sig därmed till de vid det här laget tiotalet kommuner i Sverige som infört meröppet. Meröppet är ett elektroniskt inpasseringssystem knutet till låntagarens bibliotekskort. Allt som krävs är bibliotekskort, en personlig pinkod samt att innehavaren är myndig. Funktionen kan aktiveras på samtliga bibliotek i Solna.

Under invigningen bjuds på fika och olika aktiviteter: elever från kulturskolan uppträder, för barn finns bok- och tryckverkstad och Bergshamrabibliotekets vänner berättar om Bergshamra i kulturhistorien – drottningarna på Ulriksdal på 1800-talet. Solna Brass uppträder utanför biblioteket.

 Tid och plats:
Lördag den 19 oktober, kl 10.30-16.00
Bergshamra bibliotek, Bergshamra torg, Solna

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min