Svalt intresse för lässtöd till idrottande barn

23 feb 2015 • < 1 min

Fler kommuner skulle ansöka om mer pengar till läsning bland barn som gillar att sporta. Det framgår av Kulturrådets årsredovisning,...

Fler kommuner skulle ansöka om mer pengar till läsning bland barn som gillar att sporta. Det framgår av Kulturrådets årsredovisning, som offentliggjordes i dag.Enligt Kulturrådet ansökte  250 av Sveriges 290 kommuner  under förra året om stöd för inköp till skol- och folkbibliotek. Av dessa ansökningar godkände Kulturrådet 242, årsredovisningen för 2014.
Under 2014 kunde även kommunerna ansöka om särskilda bidrag för att öka bokintresset bland barn och ungdomar som idrottar. Här var kommunerna inte alls lika aktiva. Endast 31 kommuner, och 123 lokala idrottsföreningar, ansökte om bidrag till uppsökande verksamhet, i samarbete mellan idrottsrörelsen och region-, läns- och folkbiblioteken.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Tror på effekt av tillträdesförbudet

I sin bok Stök på bibliotek konstaterar Gunnar Rensfeldt att varken stöket eller varianter av tillträdesförbud är något nytt. Han tror att lagen om tillträdesförbud kommer att göra skillnad.

19 jan 2023 • 4 min

Politik

Debatt om anmälningsplikt, armlängds avstånd och hat och hot

Bibliotek ska vara tillgängliga för alla – men skuggsamhället måste bekämpas, skriver kulturminister Parisa Liljestrand i sitt svar på Lawen Redars två interpellationer som nu debatteras i riksdagen. ”Vilka undantag som ska finnas från anmälningsplikten behöver utredas närmare.”

17 jan 2023 • < 1 min