Svalt intresse för lässtöd till idrottande barn

23 feb 2015 • < 1 min

Fler kommuner skulle ansöka om mer pengar till läsning bland barn som gillar att sporta. Det framgår av Kulturrådets årsredovisning,...

Fler kommuner skulle ansöka om mer pengar till läsning bland barn som gillar att sporta. Det framgår av Kulturrådets årsredovisning, som offentliggjordes i dag.Enligt Kulturrådet ansökte  250 av Sveriges 290 kommuner  under förra året om stöd för inköp till skol- och folkbibliotek. Av dessa ansökningar godkände Kulturrådet 242, årsredovisningen för 2014.
Under 2014 kunde även kommunerna ansöka om särskilda bidrag för att öka bokintresset bland barn och ungdomar som idrottar. Här var kommunerna inte alls lika aktiva. Endast 31 kommuner, och 123 lokala idrottsföreningar, ansökte om bidrag till uppsökande verksamhet, i samarbete mellan idrottsrörelsen och region-, läns- och folkbiblioteken.

0 kommentarer

Senaste nytt

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min