Svalt intresse för lässtöd till idrottande barn

23 feb 2015 • < 1 min

Fler kommuner skulle ansöka om mer pengar till läsning bland barn som gillar att sporta. Det framgår av Kulturrådets årsredovisning,...

Fler kommuner skulle ansöka om mer pengar till läsning bland barn som gillar att sporta. Det framgår av Kulturrådets årsredovisning, som offentliggjordes i dag.Enligt Kulturrådet ansökte  250 av Sveriges 290 kommuner  under förra året om stöd för inköp till skol- och folkbibliotek. Av dessa ansökningar godkände Kulturrådet 242, årsredovisningen för 2014.
Under 2014 kunde även kommunerna ansöka om särskilda bidrag för att öka bokintresset bland barn och ungdomar som idrottar. Här var kommunerna inte alls lika aktiva. Endast 31 kommuner, och 123 lokala idrottsföreningar, ansökte om bidrag till uppsökande verksamhet, i samarbete mellan idrottsrörelsen och region-, läns- och folkbiblioteken.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min