Svalt intresse för lässtöd till idrottande barn

23 feb 2015 • < 1 min

Fler kommuner skulle ansöka om mer pengar till läsning bland barn som gillar att sporta. Det framgår av Kulturrådets årsredovisning,...

Fler kommuner skulle ansöka om mer pengar till läsning bland barn som gillar att sporta. Det framgår av Kulturrådets årsredovisning, som offentliggjordes i dag.Enligt Kulturrådet ansökte  250 av Sveriges 290 kommuner  under förra året om stöd för inköp till skol- och folkbibliotek. Av dessa ansökningar godkände Kulturrådet 242, årsredovisningen för 2014.
Under 2014 kunde även kommunerna ansöka om särskilda bidrag för att öka bokintresset bland barn och ungdomar som idrottar. Här var kommunerna inte alls lika aktiva. Endast 31 kommuner, och 123 lokala idrottsföreningar, ansökte om bidrag till uppsökande verksamhet, i samarbete mellan idrottsrörelsen och region-, läns- och folkbiblioteken.

0 kommentarer

Senaste nytt

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min