SVT tar upp stöket på biblioteken

29 maj 2015 • < 1 min

Problemen med stökiga ungdomar fortsätter på biblioteket i Hässelby villastad. Sedan en månad tillbaka har biblioteket tvingats stänga redan klockan...

Problemen med stökiga ungdomar fortsätter på biblioteket i Hässelby villastad. Sedan en månad tillbaka har biblioteket tvingats stänga redan klockan 15 på grund av oreda, som Biblioteksbladet rapporterat om tidigare.

Politikerna i stadsdelen planerar att öppna en träffpunkt för unga för att de ska ha någonstans att gå på eftermiddagarna. För det var just när fritidsgårdarna i området började stänga på eftermiddagarna som problemen startade. Anledningen till de ändrade öppettiderna är att staden gjort en ny upphandling av fritidsgårdsverksamheten.

Bibliotekarien Einar Ehn, som jobbar på biblioteket i Hässelby villastad, tycker inte att det räcker med en träffpunkt och kritiserar nu politikerna för att inte ta problemen med stök på biblioteken i Stockholm på allvar.

– Jag önskar att sådana här oroligheter och saker som är i gränslandet till kriminalitet aldrig normaliseras bara för att det händer i förorten, säger han till SVT.

0 kommentarer

Senaste nytt

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min