SVT tar upp stöket på biblioteken

29 maj 2015 • < 1 min

Problemen med stökiga ungdomar fortsätter på biblioteket i Hässelby villastad. Sedan en månad tillbaka har biblioteket tvingats stänga redan klockan...

Problemen med stökiga ungdomar fortsätter på biblioteket i Hässelby villastad. Sedan en månad tillbaka har biblioteket tvingats stänga redan klockan 15 på grund av oreda, som Biblioteksbladet rapporterat om tidigare.

Politikerna i stadsdelen planerar att öppna en träffpunkt för unga för att de ska ha någonstans att gå på eftermiddagarna. För det var just när fritidsgårdarna i området började stänga på eftermiddagarna som problemen startade. Anledningen till de ändrade öppettiderna är att staden gjort en ny upphandling av fritidsgårdsverksamheten.

Bibliotekarien Einar Ehn, som jobbar på biblioteket i Hässelby villastad, tycker inte att det räcker med en träffpunkt och kritiserar nu politikerna för att inte ta problemen med stök på biblioteken i Stockholm på allvar.

– Jag önskar att sådana här oroligheter och saker som är i gränslandet till kriminalitet aldrig normaliseras bara för att det händer i förorten, säger han till SVT.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min